Walkera 4-3B je opravdu vhodná na létání v místnosti ?
Walkera 4-3B je opravdu vhodná na létání v místnosti ?
Hledám nějaký jednorotor s kterým se dá létat i v místnosti. Zatím jsem létal s dvourotory (např. Walkera 5-10) se kterými už nemám ani při létání v místnosti problém. Koupil jsem na základě doporučení Free Spirit, ten nelétá špatně ale do místnosti není vhodný, protože do místnosti ve které létám je příliš velký a létání spočívá spíše v udržování FS uprostřed místnosti (pokud se to povede). Pro létání v místnosti (dle prodejců) vyhovují malé jednorotory (rotor okolo 20 cm) z řady Walkera 4-3 a Walkera 4-3B.
Na ukázkách v YouTube tyhle helikoptery létají v místnosti (i menší) bez problémů ale předvádějí to hlavně zkušní piloti. Máte někdo z těmito vrtulníky zkušnosti ?
Na ukázkách v YouTube tyhle helikoptery létají v místnosti (i menší) bez problémů ale předvádějí to hlavně zkušní piloti. Máte někdo z těmito vrtulníky zkušnosti ?
Z walkerou 4#3B létám naprosto v pohode osmy i ovaly v mísnosti panelakových rozměrů. Ale ze začátku ti bude každá místnost malá i na visení
speciálně u tohohle prcka, je totiž opravdu hooodně neposedný zvláště při startu. Kámošovo první start zkončil v prachu pod postelý stačil akorát pronést ".... co to ... to byl fofr.."
Trex je proti němu naprostý kliďas
Ale když se to umí ...
tak si opravdu v místnosti zalétáš. A nejsou žádné škody případně posekané nohy apod.. jen dokaže skvěle vyfoukat popkorn a jiné nezbytné televizní dobroty z misek. 
TRex500, letadla AMR - Ultimate,VA models - Trinity, Ultimate, FMS - MSX v2, rádio Horus X10
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Jj souhlas, 4-3 je dost mrstna a na zacatky fakt tezka na rizeni. Ale po zvladnuti se s ni da vyradit doma i venku. Rekl bych ze jsem ji bezpecne otocil cumakem k sobe v mistnosti az tak po mesici viseni. Ted ji vetram pohodove. Blby je kdyz je se stejnosmernym motorem, dakazal jsem ho oddelat behem 10 dnu. Ted mam stridak a tri mesice klid. SS motoru mam doma dojebanejch asi 10. 
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
Je to sice trosku offtopic nicméně se chci zeptat jestli jsi použil ten konerzní kit přímo od walkery (na ehirobu je už za slušných 50$) nebo něco "levnějšího" ? Musel jsi vyměnit rám (HM-4#3B-Z-32) za jiný ? Ty motůrky fakt odchází v tempu které se mi opravdu moc nelíbí.gamer007 píše:Jj souhlas, 4-3 je dost mrstna a na zacatky fakt tezka na rizeni. Ale po zvladnuti se s ni da vyradit doma i venku. Rekl bych ze jsem ji bezpecne otocil cumakem k sobe v mistnosti az tak po mesici viseni. Ted ji vetram pohodove. Blby je kdyz je se stejnosmernym motorem, dakazal jsem ho oddelat behem 10 dnu. Ted mam stridak a tri mesice klid. SS motoru mam doma dojebanejch asi 10.
TRex500, letadla AMR - Ultimate,VA models - Trinity, Ultimate, FMS - MSX v2, rádio Horus X10
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Kit jsem kupoval na HC je za asi 40usd a je tam konvertor, regl a motor. Ale nejak to nefungovalo, kolisaly otacky, tak jsem koupil jinej 7A regl za 300kc v rczone, tam bys po domluve koupil i konv a motor. Ram mam puvodni a kabinku FS solo.
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
hcv píše:Takže mám tomu rozumět tak, že walkera 4#3 je ve verzi se střídavým motorem celkem kvalitní a nějaký ten čas vydrží?(pokud nepočítám investice za rozflákané díly při bouračce). Jde mi o to, jestli se vyplatí čekat na blade msr.......Bude určitě jednodušší na ovládání, ael vydrží víc?
mam obavu, ze na blade msr bude vsechno strasne drahe, ostatne jako na vse od e-flite. Od e-flite mi nesmi nic do baraku, vse drahe-hlavne dily, konstrukcne taky zadny zazrak, a letove vlastnosti v porovnani s konkurenci stejne, ne-li horsi.
CoperX 450 SEV2 (kopie T-rex), Esky Honey Bee, Esky LamaV4, Free Spirit Solo, Free Spirit Solo Pro, RealFlightSimulator G4.5
(a od E-flite mi nesmí nic do baráku!)
(a od E-flite mi nesmí nic do baráku!)
Jsem rad, ze jsem nasel toto forum a doufam, ze tu najdu pomoc.
Poridil jsem si vrtulnik Walkera HM 4-3. Vim ze toto tema je asi o trochu jinem typu, i kdyz si nejsem poradne jisty znacenim u Walkery.
Zkousel jsem ho zprovoznit a proletet se. Na prvni pohled se vse chova/hybe jak ma ... tedy kdyz vrtulnik stoji na zemi
Jakmile se pokusim vzletnout tak divoce utika na levou stranu. Cetl jsem, ze je to u takovychto vrtulniku normalni a tak jsem se nijak nevzrusoval, zkontroloval jsem znovy nastaveni, trochu seridil a zkousel dal. Bohuzel problem stale pretrvava. Zkousel jsem opravdu velky prostor, abych mel dost mista a casu si ho osahat. Problem je, ze on proste stale leti do strany.
Tak si rikam... Je problem v mych netrenovanych rukou nebo nekde jinde?
Dival jsem se po netu na nejaka videa a videl jsem, ze nekterym lidem dokonce visi temer bez hnuti. Kazdopadne i jina videa ukazuji podle me odlisne chovani nez mam ja.
Muzete me prosim poradit nebo alespon nasmerovat jak tuto vec vyresit.
Dekuji
Poridil jsem si vrtulnik Walkera HM 4-3. Vim ze toto tema je asi o trochu jinem typu, i kdyz si nejsem poradne jisty znacenim u Walkery.
Zkousel jsem ho zprovoznit a proletet se. Na prvni pohled se vse chova/hybe jak ma ... tedy kdyz vrtulnik stoji na zemi
Jakmile se pokusim vzletnout tak divoce utika na levou stranu. Cetl jsem, ze je to u takovychto vrtulniku normalni a tak jsem se nijak nevzrusoval, zkontroloval jsem znovy nastaveni, trochu seridil a zkousel dal. Bohuzel problem stale pretrvava. Zkousel jsem opravdu velky prostor, abych mel dost mista a casu si ho osahat. Problem je, ze on proste stale leti do strany.
Tak si rikam... Je problem v mych netrenovanych rukou nebo nekde jinde?
Dival jsem se po netu na nejaka videa a videl jsem, ze nekterym lidem dokonce visi temer bez hnuti. Kazdopadne i jina videa ukazuji podle me odlisne chovani nez mam ja.
Muzete me prosim poradit nebo alespon nasmerovat jak tuto vec vyresit.
Dekuji