Walkera 4-3B je opravdu vhodná na létání v místnosti ?

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
Pablo2

Walkera 4-3B je opravdu vhodná na létání v místnosti ?

#1 Příspěvek od Pablo2 »

Hledám nějaký jednorotor s kterým se dá létat i v místnosti. Zatím jsem létal s dvourotory (např. Walkera 5-10) se kterými už nemám ani při létání v místnosti problém. Koupil jsem na základě doporučení Free Spirit, ten nelétá špatně ale do místnosti není vhodný, protože do místnosti ve které létám je příliš velký a létání spočívá spíše v udržování FS uprostřed místnosti (pokud se to povede). Pro létání v místnosti (dle prodejců) vyhovují malé jednorotory (rotor okolo 20 cm) z řady Walkera 4-3 a Walkera 4-3B.
Na ukázkách v YouTube tyhle helikoptery létají v místnosti (i menší) bez problémů ale předvádějí to hlavně zkušní piloti. Máte někdo z těmito vrtulníky zkušnosti ?
helifish

#2 Příspěvek od helifish »

Z walkerou 4#3B létám naprosto v pohode osmy i ovaly v mísnosti panelakových rozměrů. Ale ze začátku ti bude každá místnost malá i na visení :D :wink: speciálně u tohohle prcka, je totiž opravdu hooodně neposedný zvláště při startu. Kámošovo první start zkončil v prachu pod postelý stačil akorát pronést ".... co to ... to byl fofr.." :D Trex je proti němu naprostý kliďas :) Ale když se to umí ... :wink: tak si opravdu v místnosti zalétáš. A nejsou žádné škody případně posekané nohy apod.. jen dokaže skvěle vyfoukat popkorn a jiné nezbytné televizní dobroty z misek. :lol:
TRex500, letadla AMR - Ultimate,VA models - Trinity, Ultimate, FMS - MSX v2, rádio Horus X10
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od gamer007 »

Jj souhlas, 4-3 je dost mrstna a na zacatky fakt tezka na rizeni. Ale po zvladnuti se s ni da vyradit doma i venku. Rekl bych ze jsem ji bezpecne otocil cumakem k sobe v mistnosti az tak po mesici viseni. Ted ji vetram pohodove. Blby je kdyz je se stejnosmernym motorem, dakazal jsem ho oddelat behem 10 dnu. Ted mam stridak a tri mesice klid. SS motoru mam doma dojebanejch asi 10. :lol:
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
helifish

#4 Příspěvek od helifish »

gamer007 píše:Jj souhlas, 4-3 je dost mrstna a na zacatky fakt tezka na rizeni. Ale po zvladnuti se s ni da vyradit doma i venku. Rekl bych ze jsem ji bezpecne otocil cumakem k sobe v mistnosti az tak po mesici viseni. Ted ji vetram pohodove. Blby je kdyz je se stejnosmernym motorem, dakazal jsem ho oddelat behem 10 dnu. Ted mam stridak a tri mesice klid. SS motoru mam doma dojebanejch asi 10. :lol:
Je to sice trosku offtopic nicméně se chci zeptat jestli jsi použil ten konerzní kit přímo od walkery (na ehirobu je už za slušných 50$) nebo něco "levnějšího" ? Musel jsi vyměnit rám (HM-4#3B-Z-32) za jiný ? Ty motůrky fakt odchází v tempu které se mi opravdu moc nelíbí.
TRex500, letadla AMR - Ultimate,VA models - Trinity, Ultimate, FMS - MSX v2, rádio Horus X10
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od gamer007 »

Kit jsem kupoval na HC je za asi 40usd a je tam konvertor, regl a motor. Ale nejak to nefungovalo, kolisaly otacky, tak jsem koupil jinej 7A regl za 300kc v rczone, tam bys po domluve koupil i konv a motor. Ram mam puvodni a kabinku FS solo.
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
hcv

#6 Příspěvek od hcv »

Takže mám tomu rozumět tak, že walkera 4#3 je ve verzi se střídavým motorem celkem kvalitní a nějaký ten čas vydrží?(pokud nepočítám investice za rozflákané díly při bouračce). Jde mi o to, jestli se vyplatí čekat na blade msr....... :?: Bude určitě jednodušší na ovládání, ael vydrží víc?
dalik944

#7 Příspěvek od dalik944 »

hcv píše:Takže mám tomu rozumět tak, že walkera 4#3 je ve verzi se střídavým motorem celkem kvalitní a nějaký ten čas vydrží?(pokud nepočítám investice za rozflákané díly při bouračce). Jde mi o to, jestli se vyplatí čekat na blade msr....... :?: Bude určitě jednodušší na ovládání, ael vydrží víc?

mam obavu, ze na blade msr bude vsechno strasne drahe, ostatne jako na vse od e-flite. Od e-flite mi nesmi nic do baraku, vse drahe-hlavne dily, konstrukcne taky zadny zazrak, a letove vlastnosti v porovnani s konkurenci stejne, ne-li horsi.
CoperX 450 SEV2 (kopie T-rex), Esky Honey Bee, Esky LamaV4, Free Spirit Solo, Free Spirit Solo Pro, RealFlightSimulator G4.5
(a od E-flite mi nesmí nic do baráku!)
hcv

#8 Příspěvek od hcv »

Bude tu stát cca 4750kč a to je o neco kolem 100dolarů více než v USA... :( Treba je to dan za kvalitu :?:
Mikelo

#9 Příspěvek od Mikelo »

Ne, to je daň za pobyt v banánové republice bez banánů.
Jinak E-flite je opravdu v ceně dílů snad nejhorší firma.
hcv

#10 Příspěvek od hcv »

Astra model ho uz ted nabizi za 3999kč, takže nečekám a beru ho místo walkery a snad nebudu litovat :)
svitek

#11 Příspěvek od svitek »

Walkera 4-3B DB (oba motory střídavé) mi přišla předevčírem.Včera jsem ji zkoušel ve větší místnosti a fakt dobrý.Dneska už zkusím obývák.Vypadá,že to dost vydrží.Zatím maximální spokojenost.ale uvidíme časem.Vrčí to jak čmelák.
Easy Star
Sky Scout
Spektrum DX6i
svitek

#12 Příspěvek od svitek »

Zkušenosti s Walkerou po týdnu provozu.
-šroubky listů zakápnuty pojišťovacím lepidlem
-baterka na suchý zip
-při lítání na koberci nutno navléknout na lyžiny bužírku z vodiče

Jinak maximální spokojenost,lítá skvěle.
Easy Star
Sky Scout
Spektrum DX6i
shady_cz

#13 Příspěvek od shady_cz »

Jsem rad, ze jsem nasel toto forum a doufam, ze tu najdu pomoc.
Poridil jsem si vrtulnik Walkera HM 4-3. Vim ze toto tema je asi o trochu jinem typu, i kdyz si nejsem poradne jisty znacenim u Walkery.

Zkousel jsem ho zprovoznit a proletet se. Na prvni pohled se vse chova/hybe jak ma ... tedy kdyz vrtulnik stoji na zemi :)

Jakmile se pokusim vzletnout tak divoce utika na levou stranu. Cetl jsem, ze je to u takovychto vrtulniku normalni a tak jsem se nijak nevzrusoval, zkontroloval jsem znovy nastaveni, trochu seridil a zkousel dal. Bohuzel problem stale pretrvava. Zkousel jsem opravdu velky prostor, abych mel dost mista a casu si ho osahat. Problem je, ze on proste stale leti do strany.

Tak si rikam... Je problem v mych netrenovanych rukou nebo nekde jinde?

Dival jsem se po netu na nejaka videa a videl jsem, ze nekterym lidem dokonce visi temer bez hnuti. Kazdopadne i jina videa ukazuji podle me odlisne chovani nez mam ja.

Muzete me prosim poradit nebo alespon nasmerovat jak tuto vec vyresit.
Dekuji
raging

#14 Příspěvek od raging »

Muzu te ubezpecit,ze,pokud mas vrtulnik serizen,jediny problem bude v rukach :P tento mini jednorotor si nenecha nic libit a chyby neodpousti.
Pri startu davej vic prave cykliky,po odlepeni nebude tolik spechat doleva :wink: Je to jenom o cviku :)
shady_cz

#15 Příspěvek od shady_cz »

2 raging: Diky za reakci .... tusil jsem to :)

Chtel bych poprosit o nejake tipy jak tento "stroj" spravne seridit a na co si mam dat nejvic pozor.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“