AR1 píše:kubajs píše:Já se u tohoto modelu začínám přiklánět čím dál víc ke spalováku.
Je pravda, že počáteční i provozní náklady elektroverze vyjdou znatelně levněji (hlavně při použití čínských komponent).
A to se vyplatí!
Taky jsem si to myslel. Když jsem u modelu montoval čtvrtý motor byl jsem rád, že jsem dvě nouzová přistání přežil bez úhony a model byl celej. Já bych do většího modelu el. motor z Číny už nikdy nedal.
U mě elektrika mínus v tom že je u kvalitních komponentů pořád drahá. I když bych dokázal zruinovat rodinný rozpočet, vadilo mi že jsem nikdy nedokázal plně využít kapacitu Lipo, řekněme ve 3/4 "zvadnou a netahají", bylo to citelně poznat (Zippy R a Rhino). U větších baterií je problém v čem na letišti bez proudu nabíjet - nastartované auto nebo centrála.
Takže já mám po elektrice doma první spalovák. Cena stejná jak u elektromotoru, cena paliva oproti Lipolkám u mě nižší. Co zatím nevím, jak se budu tvářit na bordel z paliva (mám syntetiku).
Ahoj ,
koukám že jsi přešel od -dráteníků- k -volejničkářům- úplně.
Už jsi si zaběhnul ten čtyřtakt. Jinak co se týká tohoto tématu tak se nechci -zaplejtat- do debaty. Jsem -OBOJETNÝ-
jak se argumentuje podle hesla-každý pes chválí svůj ocas-.
prosím nekamenovat
Jenda