Otravný hmyz

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
HonzaS

#16 Příspěvek od HonzaS »

Když chodíme airsoftit do lesa, používáme normálně repelent v silných dávkách, klidně ob hoďku obnovit nástřik. Funguje to částečně i na klíšťata, ale záleží na značce. Měli jsme už i repelent který byl na komáry dobrý, no, člověk je tím mohl zkusit utlouct, toť cca vše. Takže hlasuji pro repelent a přiměřené oblečení...

Mimochodem, komára jsme už i odstřelili z kůže dobře mířenou ranou, bylo s potěšením slyšet jak to cvaklo o blízký strom :D
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Karas
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Karas »

Dalším řešením je chodit v dobu kdy nelétají.
robotmz

#18 Příspěvek od robotmz »

Walhalla píše:.... nevadi. oni "neciti". Jdou po vas tim, ze vyhledavaji zdroj CO2.

toto sa mi zdá ako blbosť, na čom je potom založený "repelent" ? čo je prípravok reálne fungujúci ??
m2
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od m2 »

Oblečenie, čo neprepichne, na celé telo ... a na hornú stranu rúk a xicht takú hrubú vrstvu indulony, že cez ňu komár nedočiahne prepichnúť. Len sa tá indulona furt vstrebáva, treba aplikovať pred každým letom. Lepšia je repelentná, ale postačí aj akákoľvek.

A nelietať s otvorenými ústami, sú schopné kúsať aj zdnuka...

P.S. a ašte vysvetliť rakúskym ochranárom, že ak na jednej strane rieky žijú desaťtisíce ľudí, urobiť z druhej strany rieky prírodnú rezerváciu pre komáre je vážny krok proti dobrému susedskému spolunažívaniu spriatelených štátov... trebárs tak, že ak s tým neprestanú a nepostriekajú, spustíme V1... :twisted:
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Nakadah »

Kdyz me kousne takhle v podvecer na louce komar (obvykle neni sam ale bere sebou furu kamaradu), tak s laskou vzpominam na DDT :evil:

Treba vcera po zapadu slunce za obzor zrali jako divi, verbez jedna. Musim taky zkusit nejaky repelent. Nak
Karas
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Karas »

Jendou jsem měl repelent jako takovou vodičku, bylo to s prisadou lihu. Normálně se tím člověk potřel a byl klid, koukal jsem zda to funguje a opravdu jo, komar prilitnul, sel na pristávací kolecko, už vysouval podvozek ale v tom dostal rozkaz a zamířil na jiné letiště.
petrpetr
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od petrpetr »

A všimli jste si toho, že otravují jenom když je éro ve vzduchu.
Když přistanu tak se komár ani neukáže.
T-Rex500HK-Rex 250T-Rex 600Minititan 325SERaptor 30V2DX7
murphytravex
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od murphytravex »

Když jsem lítal na dovolené na jižní Moravě, nastříkal jsem se offem. Jižní verbež to pravděpodobně vzrušuje, protože krom komárů šly po mně i vosy. Vylítal jsem dvě baterky a zdrhnul domů. Pak věř repelentům.
Jdi do toho s vervou!
"1.stíhací peruť Ing.Jana Kašpara"
robotmz

#24 Příspěvek od robotmz »

Práve ten off som mal včera v ruke a dôveru u mňa nevzbudil, zvlášť tá reklama že to obsahuje škrób...
Hovorím klasický repelent buď ako gél, alebo tonikum...
Danndy
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Danndy »

Ja pouzivan repelent OFF ACTIVE.Zatial ziadny stipanec.Kym som nepouzival repelent,tak sa na mne ovady a komare dobre hostili.Minule som tiez pozoroval ako sa na mna chysta ovad a ked sa priblizil,ze natankuje,tak si to velmi rychlo rozmyslel.Nastriekam sa tym uz doma.Akurat ked idem dolu vo vytahu z bytovky,tak si zelam aby ma nikto nezastavil.
robotmz

#26 Příspěvek od robotmz »

Danndy: prečo aby ťa nikto nezastavil, smrdí ten repelent alebo čo? 8O 8O
were
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od were »

Ne, to aby ucinek nevyprchal driv nez stihne dobehnout na louku a hodit ero do vzduchu :D
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Danndy
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Danndy »

Je ho trocha citit.Prave teraz mi ale zena povedale ,ze jej celkom vonia :D .Co sa tyka vyprchania,tak to nehrozi.Vydrzi dost dlho.
PKsoo

#29 Příspěvek od PKsoo »

Pripajam sa k tomu Repelnetu, funguje to perfektne ale iba na cca 2 hodky, potom treba opakovat 8)
PKsoo (Peter) - Pezinok e-mail.: pksoo@azet.sk
2lizard

#30 Příspěvek od 2lizard »

Nu já používám snad nejúčinější způsob - když jdu v době otravování komáry létat, tak sebou vezmu přítelkyni, která při mém boku kouří - celkem dobře to pomáhá

Jen bych nerad viděl její snímky plic :lol:

Teď vážně - pochopitelně nekouří pořád - v přestávkách je celkem úspěšně odhání - občas to musí z pozice pozorovatele působit komickým dojmem.
Spectrum DX6iBlade mSRT-Rex250, T-Rex450PRO, T-Rex500Hyperion 0610i Duo IIa mnoho dalšího.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“