Acromaster mixy

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Zpráva
Autor
ikarus

Acromaster mixy

#1 Příspěvek od ikarus »

Jake mixy jsou relevantni pro acromastera? mam DX7, nastaveny DR a expa ale s těmi mixy si nevím rady. Kdy a na co je použít? Pokud někde zpracováno díky za link.
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Lukash »

Už jsi s tím letěl? Mixy vůbec nemusíš potřebovat...
koko
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od koko »

No a jak Ti to lita? Taky po nem pokukuju. Lukash ma pravdu, nejlepsi mixy mas mezi hlavou a rukama :D .

Ty dvoji vychylky a exponencialy staci.
ikarus

#4 Příspěvek od ikarus »

Lita moc prima. Mam ho jak 3 ero po easy star a minimag. Zacinam s prvnimi pokusy s akrobacii a chtel jsem vedet jestli ty mixy k necemu jsou?
Nabizi se tedy otazka, kdo a kdy je uzije?
LV
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od LV »

ikarus píše:Lita moc prima. Mam ho jak 3 ero po easy star a minimag. Zacinam s prvnimi pokusy s akrobacii a chtel jsem vedet jestli ty mixy k necemu jsou?
Nabizi se tedy otazka, kdo a kdy je uzije?

Pokial si chceš zamixovať, kúp si elektrovetroň so 4 servovým krídlom :wink:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
pepin

#6 Příspěvek od pepin »

souhlasim s LV,pevne expo maximalne do 20 procent bez moznosti prepinani na smerovce a vyskovce,pouze pro pojezd na draze pouzivam prepinac na maximalni moznou vychylku vyskovky pokud ma ero tendenci zakopavat.pokusy s prepinanim za letu mi vse jenom komplikovalo a prepnuti na maximalni vychylku smerovky a vyskovky mi stejne akrobata do vyvrtky nedostalo a musim to dotacet kridelkama.
EPPmaniac
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od EPPmaniac »

Acromaster a mixy = ne-e ;)
flyingislife@rcportal.sk
EF Slick (GP123) 2.6m.
ikarus

#8 Příspěvek od ikarus »

Prima, ověřili jsme tedy že se vyfukováním dýmkového kouře do vody zlato nezíská...:-)
Díky za info, vypadá to že tedy absencí mixů nic neztrácím
HonzaS

#9 Příspěvek od HonzaS »

Namixuj si aby ti chodily obě křidýlka na jednom kniplu a to stačí :wink:
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
HonzaS

#10 Příspěvek od HonzaS »

ikarus píše:Nabizi se tedy otazka, kdo a kdy je uzije?

Pokud myslíš akrobatický mixy, tak je třeba užiju já příští rok, pokud si konečně koupím nějaký RCA/menšíF3Ačko. Tam je potřeba, aby to lítalo víceméně dokonale rovně, a proto se mixuje nožák (směrovka do vop a do křidýlek) a tak podobně. U acromastera to ale na 95% nemá cenu, a hlavně to většina uživatelů tohohle érka stejně sama neodmixuje - právě proto, že to mají jako tréninkové letadlo, a tak trénují obraty a získávají zkušenosti. Ale zatím jich neni tolik, aby to víc při mixování pomohlo, než ublížilo. Takže zatím být tebou nemixuju, lítám :wink: uvidíš časem...
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
JirkaSo

#11 Příspěvek od JirkaSo »

Zkoušel sem mixovat výškovku do křidýlek (když sem přitáh, šly křidýlka dolů a při potlačení šly nahoru) Acro-Master se tim sice pěkně zalamuje kolmu nahoru a dolu, ale jinak mi to přišlo spíš jako zhoršení
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od TomasC »

Zjisti zda:
letadlo letí rovně nožový let bez zásahu do VOP
letadlo letí v nožovém letu rovně bez zásahu do křidélek (nebrací se na záda/břicho)
letadlo letí zcela kolmo nahoru na plný plyn
letadlo letí zcela kolmo dolů bez plynu

Pokud je letadlo dobře zalétané!!! Tak předchozí věci lze dohnat pomocí mixů.
Jiří Kolář-BAN2

#13 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN2 »

pepin píše: expo maximalne do 20 procent

Proč expo pouze do 20%?
pepin

#14 Příspěvek od pepin »

proc expo do 20 procent? je to pouze muj osobni nazor,expo ma neco retusovat-drobne odchylky packou skutecne odchyti-smerovka 10-vyskovka 15 procent,pokud i tak letam jak na horske draze,tak mi prijde mnohem lepsi expo uplne vynechat,soustredit se na chybne zasahy od minimalniho pohybu pacek a teprve ve fazi,kdy se dostanes k tomu,ze lepe uz stejne letat nebudes,namixovat expo pro plynulejsi let.auto ktere ma vule v rizeni take lepe nejezdi.jinak expo nad 20 procent mi prijde a take ho doporucuji vetronarum,kteri by to take nekdy chteli ridit smerovkou bez mixu s kridelkama,ona tatiz vetsina vetronaru a to velmi dobrych smerovku pouziva pouze primixovanou ke kridelkum.
Jiří Kolář-BAN2

#15 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN2 »

pepin píše:proc expo do 20 procent? je to pouze muj osobni nazor,expo ma neco retusovat-drobne odchylky packou skutecne odchyti-smerovka 10-vyskovka 15 procent,pokud i tak letam jak na horske draze,tak mi prijde mnohem lepsi expo uplne vynechat,soustredit se na chybne zasahy od minimalniho pohybu pacek a teprve ve fazi,kdy se dostanes k tomu,ze lepe uz stejne letat nebudes,namixovat expo pro plynulejsi let.auto ktere ma vule v rizeni take lepe nejezdi.jinak expo nad 20 procent mi prijde a take ho doporucuji vetronarum,kteri by to take nekdy chteli ridit smerovkou bez mixu s kridelkama,ona tatiz vetsina vetronaru a to velmi dobrych smerovku pouziva pouze primixovanou ke kridelkum.

To není jako špatné řízení. Pokud se výchylky zvětšují, asi to pomůže. Mně to pomáhá. Postupně na houbě zvětšuji výchylky. Když už se to šmrdlá dost rychle, určitě to pomůže. Ale asi je to věc názoru a páčkování. Mám na Jakovi 45% na křidélkách a VOP. Na SOP 35%. Maximální spokojenost. Nelétám moc daleko, simuluji simulátor. Někdy dost věrně. Nakonec i spadnu.(několikrát) :cry: Jak to mají páni piloti, nevím. Asi bude rozdíl i mezi palcovou a pultovou. Já mám pultovou.
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“