Lze pripojit vysilacku spektrum do PC?

Název tohoto fóra mluví sám za sebe.. prosím ale žádný warez. Cokoliv okolo pirátského software, cracků, hacků atd bude ihned mazáno.
Zpráva
Autor
joseff

#31 Příspěvek od joseff »

Jsem na tom podobně. Dnes mi došek kabel na simulátor FMS z dealextreme a ne a ne to rozběhat. PC při připojení kabelu reguje, program k němu dodaný jsem nainstaloval ale simulátor ať nastavuju jak nastavuju reaguje jen na klávesnici a to stále.
Sem z toho trochu na větvy, protože kdybych to vě+děl, tak jsem koupil tenhle trapnej sim za 500kč v čechách i s trapným ovladačem a byl klid.

Ps: Málem bych zapoměl. Vlastním DX6i
prcek80

#32 Příspěvek od prcek80 »

Kabel zatím nemám tak vařím z vody, ale máte v ovládacích panelech a "herní zařízení" něco? podle mě by se to tam po připojení mělo přidat a mělo by to tam jít i zkalibrovat, ale jak říkám, na kabel čekám a vařím z vody 8)
DX5e
Airwolf 3CH [dolétal :-( ]
Makovecz

#33 Příspěvek od Makovecz »

prcek80 píše:Kabel zatím nemám tak vařím z vody, ale máte v ovládacích panelech a "herní zařízení" něco? podle mě by se to tam po připojení mělo přidat a mělo by to tam jít i zkalibrovat, ale jak říkám, na kabel čekám a vařím z vody 8)

To jsem samo zkoušel, v herních zařízeních je vidět, ale zkalibrovat nejde-nereaguje na povely.....
Picozz (zničeno), Lama 3ch (prodáno), Walkera 4-3 (věnováno na cvičení nervů), Blade mcx (v provozu)
joseff

#34 Příspěvek od joseff »

Bohužel stejný problém. Existuje ještě nějaký volně šiřitelný sim, nebo trial verze? Díky všem za snahu.
prcek80

#35 Příspěvek od prcek80 »

tak jsem nakonec zakoupil jiný kabel od Hitecu, protože mám trochu potíž s kartou a nechtělo se mi čekat, je to tento kabel http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=1967 a koupil jsem ho dnes v Brně na helimanii, pravda byl dražší ale s FMS funguje Plag n Play a na naučení se páčkovat bude dostačující :-)
Letu zdar
edit : ještě jsem si vzpoměl po připojení kabelu nechejte vysílačku vyplou jinak to nejede, ten převodník si ji jakoby zapne sám.
DX5e
prcek80

#36 Příspěvek od prcek80 »

joseff píše:Jsem na tom podobně. Dnes mi došek kabel na simulátor FMS z dealextreme a ne a ne to rozběhat. PC při připojení kabelu reguje, program k němu dodaný jsem nainstaloval ale simulátor ať nastavuju jak nastavuju reaguje jen na klávesnici a to stále.
Sem z toho trochu na větvy, protože kdybych to vě+děl, tak jsem koupil tenhle trapnej sim za 500kč v čechách i s trapným ovladačem a byl klid.

a po spuštění FMS jsi si to změnil v ovládání na pákový ovladač? Mě to taky po spuštění jakoby jede na klávesnici, musím to přepnout.
DX5e
kratas
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od kratas »

Taky používám kabel z Dealextreme a je to bez problémů a to jsem ho zkoušel jak vs FMS tak v RFG4 a funguje naprosto špičkově. Za yt prachy to je naprosto dokonalé. Jediné co mi na něm vadí je to, že nabízí jen 4 kanály.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Jirak »

USB kabel od Hitecu přímo vlastním, kabel od dealextreme jsem měl možnost vyzkoušet a mohu potvrdit, že s oběma se lze k FMS připojit.
prcek80

#39 Příspěvek od prcek80 »

kabel od Hitecu podporuje u mé DX5e i 5tý kanál, funguje s FMS, zkusil jsem i RFG4 byl trochu problém to nakalibrovat, ale nakonec se ukázalo, že je chyba mezi židlí a klávesnicí :lol:
Není potřeba kalibrovat v herních zařízeních, ale až v samotném simu, kdyby to někomu pomohlo 8)
DX5e
zdendys
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od zdendys »

Zdravím,

myslíte že ten kabel z -- http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.4603
bude fungovat z DX7 - čkou?
Nemá náhodou kdos nějakou zkušenost?

Díky.
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
prcek80

#41 Příspěvek od prcek80 »

Nevím to jistě, mám jiný kabel i vyílač, ale fungovat by měl (S DX6i je funkční dle slov tady na fóru) jen podporuje pouze 4 kanály.
8)
DX5e
b.o.y

#42 Příspěvek od b.o.y »

prcek80 píše:Nevím to jistě, mám jiný kabel i vyílač, ale fungovat by měl (S DX6i je funkční dle slov tady na fóru) jen podporuje pouze 4 kanály.
8)

Rozumím tomu tedy dobře tak, že k potrénování létání s helinou, která má 6 kanálů (třeba Blade CP+) je to k ničemu? Nebo stačí ty 4, když helinu reálně taky ovládám jen ve čtyř kanálech páčkama a zbytek se mixuje?
prcek80

#43 Příspěvek od prcek80 »

Nevím to jistě, létám éra, helinu si zapnu když si chci zablbnout, u více kanálových helin 5tým kanálem zapínám rotory a u některých nemůžu zapnout třeba podvozek, protože nemám 6tý kanál. Kratas by asi uměl odpovědět, protože má kabel z Dealu. Jestli tady neodpoví zkus mu PM.
Teoreticky na páčkování 4 kanály stačí, ale nevím jak bys dostal do chodu rotory atd.
Letu Zdar 8)
DX5e
b.o.y

#44 Příspěvek od b.o.y »

joseff píše:Jsem na tom podobně. Dnes mi došek kabel na simulátor FMS z dealextreme a ne a ne to rozběhat. PC při připojení kabelu reguje, program k němu dodaný jsem nainstaloval ale simulátor ať nastavuju jak nastavuju reaguje jen na klávesnici a to stále.

Vím, že to asi je trochu z křížkem po funuse, ale DX6i jsem k FMS připojil pomocí obyčejného stereokáblíku jack-jack, který jsem našel doma. Jeden konec do konektoru zespodu vysílačky, druhý konec do zvukovky na notebooku. Jenom jsem doinstaloval tenhlke prográmek: http://www.smartpropoplus.com/

Asi byto mělo jít i s monokáblíkem, protože mám dojem, že mikrofonní vstup na noťasu bývá mono. Alespoň na starém IBM jsem to tak měl, teď mám DELL a ještě jsem to nezkoušel.
Dareba

#45 Příspěvek od Dareba »

Já měl asi dva roky připojenu DX6 přes stereo kablík. Nedávno mi syn rozšlápl koncovku a po opravě jsem to už nerozběhal :-(. Vstup mic pracuje výstup z vysílače taky , kabel je v pořádku a ne a ne to skalibrovat.
Odpovědět

Zpět na „Simulátory a modelářský software“