Jaký celokompozitový hot-liner

Název je dostatečně samovysvětlující...
Odpovědět
Zpráva
Autor
were
Kontaktovat uživatele:

#106 Příspěvek od were »

Marek71 píše:PS:
Akurát už som si dlho nezalietal... prac. povinnosti, dovolenka... :-(

Jj, ty dovolene jsou hruza, kdyz je clovek v praci tak aspon muze zabehnout po praci, ale dovolena je naprosty konec, taky me to ted ceka :(
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
graup15

#107 Příspěvek od graup15 »

All.....

Protože jsem skončil s A123 a přešel na lipol a jak je u mně zvykem na ty nejmodernější, nedalo mi to a byl jsem zvědavý jaké je napětí na jednotlivých článcích v baterii Hyperion G3-2200mAh při cca 65A zátěži.
Tak jsem pořídil tuto roztomilou, ale šikovnou kravinu. Umí lognout nejnižší napětí až na 6S.
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=8980
A výsledek je..při plně nabytých zdrojích...3,72V při 65A...
Takže celkový výstup měření je, že trošku přitvrdíme muziku. Do Býče pújde další motor a to místo 1115/2,5D.....1115/2D a na test nový logovací regl Castle Ice Lite 75A.
Výsledky pak rozhodnou jaký motor a kolik článků pújde do Vikinga-E
qwawsed

#108 Příspěvek od qwawsed »

graup15:

Tak Ice? se mas :-), se mi libi Ice 100, hlavne logovani a je na 8S. Uz aby se sem dovazely.
tks
Kontaktovat uživatele:

#109 Příspěvek od tks »

Dobré se mi zdá i toto, má to logování do grafu: http://www.jun-si.com/EnProductShow.asp?ID=96
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
graup15

#110 Příspěvek od graup15 »

qwawsed píše:graup15:

Tak Ice? se mas :-), se mi libi Ice 100, hlavne logovani a je na 8S. Uz aby se sem dovazely.

Už jsou na cestě...Ivan objednal od každého tipu dva kusy
qwawsed

#111 Příspěvek od qwawsed »

graup15:
Yoyo, vcera mi to psal. Jinak u nas konecne posekano a seno uklizeno, ale pro zmenu jsou na louce baliky slamy kazdych 20m :-)
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#112 Příspěvek od Marek71 »

Tak som si včera večer po dlhšej dobe zalietal, už som skoro aj zabudol aký je to pocit. Sice len na 30 minut s Relaxom, ale aspoňto.

Ale zase dovolenku by som nezatracoval, človek strávi čas s rodinou, manželka má radosť... :-)

PS:
Neviem ako v ČR, ale tu je teraz celkom teplo, dnes cca. 36st. Je nejaká šanca chytiť termiku ešte večer okolo šiestej-siedmej ?

were píše:Jj, ty dovolene jsou hruza, kdyz je clovek v praci tak aspon muze zabehnout po praci, ale dovolena je naprosty konec, taky me to ted ceka :(
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Abu
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od Abu »

Neviem ako v ČR, ale tu je teraz celkom teplo, dnes cca. 36st. Je nejaká šanca chytiť termiku ešte večer okolo šiestej-siedmej ?

Vcera vecer jsme byli litat v Dehtarech (podrobnosti snad da casem Honza na www.rcex.cz vcetne nejakych grafu z vyskomeru), termika vicemene skoncila kolem 18h. Ono nejde ani tak moc o to jak je vysoka nebo nizka teplota, spis je dulezite jak se teplota meni s casem a hlavne mistem. Tak potom vznikaji nestability a proudeni zname jako termika :wink:
Kdyz je vse pekne rovnomerne vyhraty na 36C tak je z toho ve vzduchu akorat "olej" kterej se ani nehne.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#114 Příspěvek od Marek71 »

No tak presne takto to vypadalo včera večer. A dnes to bude asi rovnaké...

Abu píše:Kdyz je vse pekne rovnomerne vyhraty na 36C tak je z toho ve vzduchu akorat "olej" kterej se ani nehne.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
were
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od were »

Neco malo se vecer pochytat da (rozhrani louky a lesa, asfaltove parkoviste a tak), podle toho jak rozdilne povrchy ruzne rychle ztraceji teplo, ale nic moc to neni - proto sem si na vecerni doznivajici vydechy poridil Pegasuse, s jeho 12g/dm2 clovek vyuzije cokoliv :D A omlouvam se, ze ve vlakne o celokompozitovych hotlinerech zminuju pomalu se k zemi snasejici chumac kulicek :D
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#116 Příspěvek od Lindbergh »

Abu píše:

Vcera vecer jsme byli litat v Dehtarech (podrobnosti snad da casem Honza na www.rcex.cz vcetne nejakych grafu z vyskomeru), termika vicemene skoncila kolem 18h. Ono nejde ani tak moc o to jak je vysoka nebo nizka teplota, spis je dulezite jak se teplota meni s casem a hlavne mistem. Tak potom vznikaji nestability a proudeni zname jako termika :wink:
Kdyz je vse pekne rovnomerne vyhraty na 36C tak je z toho ve vzduchu akorat "olej" kterej se ani nehne.

Přesně tak! Termika kterou bych nazval až "brutální" se tvoří při změnách teploty například na jaře. Co by paraglidisté jsme s klukama z party nejčastěji odlítli od kopce mezi 10-12 hodinou, kdy teplota stoupala. Dle pranostiky "svatá Anna chladna z rána" to funguje také nyní v srpnu, kdy jsou chladné noci a ráno když se začne ohřávat vzduch se trhají silné bubliny teplého vzduchu. Pokud je však teplota stabilní, trhá se to nárazově. Naprosto úžasnou termiku jsem zažil před pár lety ve Francii, kde bylo přes noc kolem 10 st.C a odpoledne třicítky. Termika tam chodila tzv. "v ploše". Prostě ať člověk letěl kam chtěl, vario pípalo jako o život a na displeji to lítalo 4-6m/s. Prostě nádhera, ze které se mně ježí chlupy ještě dnes :wink: Večer už byl problém něco pochytat a bylo to rozbité.....
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
Vladan
Kontaktovat uživatele:

#117 Příspěvek od Vladan »

Kluci, tuhle kategorii nikdy létat nebudu, poněvadž jsem " pomalejší na ruce", ale píšu tady proto,
že tak pěkně rozvětvené téma k věci , s příspěvky na úrovni a bez zbytečných urážek jsem už dlouho na RC Manii nečetl.
Už jsem se fakt začínal bát.... :D
MX 16S - 35 MHz
Uvidíme, řekl moudrý, oční chirurg ....
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#118 Příspěvek od Lindbergh »

Vladan píše:Kluci, tuhle kategorii nikdy létat nebudu, poněvadž jsem " pomalejší na ruce", ale píšu tady proto,
že tak pěkně rozvětvené téma k věci , s příspěvky na úrovni a bez zbytečných urážek jsem už dlouho na RC Manii nečetl.

A čehopa se bojíš? :-) Slušnost nejsou žádné čáry, i když to občas někteří jedinci nechápou :wink:
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od Doktor »

Vladan píše:Kluci, tuhle kategorii nikdy létat nebudu, poněvadž jsem " pomalejší na ruce"

To neni to nejhorší, to se nechá dohnat tréninkem. Daleko horší případ je, když je člověk pomalejší na hlavu. :roll: :lol:
graup15

#120 Příspěvek od graup15 »

Vladan píše:Kluci, tuhle kategorii nikdy létat nebudu, poněvadž jsem " pomalejší na ruce", ale píšu tady proto,

Já bych to tak tragicky neviděl (že jsi pomalejší na ruce)..Ono se toho strašně nakecá jaké jsou ty naše modýlky rakety...ale věř , že nejsou.
Raketa je závodní pyloňák..to ano ,ale můžeš mi věřit, že 200km/h není nijak neuřiditelná rychlost, obzvlášť když nebudeš kravit metr nad zemí, ale pěkně si létat trochu výš.
Já si pomalu, ale jistě dávám do kupy letový park kde to nahoru pojede rychle, ale pak to musí být těžká pohoda. Tzn něco jako Corado, tuším,že podobný skvostík bude i Viking a pátrám po něčem light co snese cca 1kW, ale nebude určené na průlety. Výkon motoru bude jen na vystřelení do výšky.
Jinak jsem děsně nasranej...dorayil balík od Neu-motors a jak už je zvykem jeden motor chybí a pro nány z expedice je normal regl to samé jako HV...takže tu mám zase regl navíc, který jsem nechtěl.
Odpovědět

Zpět na „Větroně“