Mikromodel letadla do obýváku?

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od TomasC »

To Abu: vítej v klubu. Mám taky docela solidní obyvák, ale na létání to není. Letadlo, které by létalo jen kolečka kolem lustru mě neláká.

Malá letadla jsou dost rychlá. Měl jsem možnost pilotovat mickroinventí extru. Je to super živé. Prostě se díky absenci setrvačnosti věci dějou sakra rychle. Ale jedná se o plně akrobatický kousek a přitom velmi skladný.
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Vigo »

Vigo
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Vigo »

Tak jsem si objednal zkušebně vybavení a osadím si malé házedlo, asi Mouse od Čemecha. Jako volňásek létá výborně až mě to šokovalo.

Vybavení bude:
3g servo 2x
3g motor
1g regl
9g 350mAh Lipol 1čl.
0,5g vrtule 3020 GWS
3g přijímač Assan

Celkem vybavení 22-23g. Házedlo má 32g s třemi matkami M6 v čumáku. Po osazení se doufám vejdu do 50g. Jen mě mrzí, že nemám tak malou sklopku.

Na létání doma to sice nebude, ale do menší haly a nebo na zahradu či před barák doufám ano.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Abu »

No tak to jsem na to zvedav, ja uz mam vsechny komponenty na stole a ero nahore na policce, jen co dodelam nutne prace na "skutecnych modelech" (vymena reglu v Optime atd), tak se do toho asi pustim. Akorat ze muj stroj bude spis kategorie "halovy pylonak", 50cm 90g a zavratnych 25W z 2sLipol :wink:
Musime pak nekde za bezvetri zmerit sily!
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Vigo »

Při maximálním odběru 3A vychází příkon 210W/Kg jestli jsem počítal dobře. To je na takový stroj až moc. Reálně doufám bude stačit mnohem menší odběr kolem 1,5A.

Snažím se to postavit co nejlehčí (v rozumné ceně) kvůli zachování dobrých letových vlastností. Motor jsem tam vůbec nechtěl dávat, ale místo něj bych vozil v čumáku olovo na dovážení a to mi přijde škoda. Takhle když budu chtít plachtit prostě sundám unašeč i s vrtulí.

Něž to odkončím bude asi podzim a tak budem muset porovnávat někde v hale. Napadlo mě podzemní parkoviště u hypermarketu. A máš to tam i s pylony :D
Abu
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Abu »

Jeste k te mini-sklopce. Ja myslim ze by sla celkem vpohode vyrobit, odriznout listy z nejake te GWS, vyrobit malinkej tramec a je to. Staci to udelat dostatecne presne a symetricky aby to nehazelo. Nekdy driv jsem to na netu videl.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od TomasC »

Vigo píše:Napadlo mě podzemní parkoviště u hypermarketu. A máš to tam i s pylony :D

Prozkoumáno, mají moc nízké stropy. Halový pyloňák letí tak 50km/h. Jako minimální výšku bych viděl 6metrů.
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Vigo »

2TomasC: Nízký strop je fakt, ale pokud to házedlo vyjde do 50g tak poletí opravdu pomalu. Pak by se možná na parkovišti dalo i zalétat. S rychlým pyloňákem bych se tam asi bál :)

Momentálně řeším stejně jako Abu zda udělat ovládaná křidélka a nebo směrovku.
tks
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od tks »

Jak jsem psal - měl jsem Mouseho omotorovaného. Ovšem já tam měl 9g motor a 2S 300mAh, takže to bylo raketovější - říkali jsme tomu doma Tryskomyš. Měl jsem ovládané jen SOP (zvětšenou) a VOP a v každám případě to stačilo. Křidélkama bych to vůbec nekomplikoval.

Nevím jak je to možné, ale tato adresa ještě funguje: http://galerie.rcserver.cz/index.php?action=dtl&id=1057
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Vigo »

Jj koukal jsem na galerii, ale křidélka moc práce nedají a přijde mi pak lepší ovladatelnost. Nadruhou stranu mám strach abych moc nezhoršil vlastnosti křídla.

Házedlo chci udělat co nejlehčí, aby létalo pomalu a zůstaly zachovány výborné vlastnoasti a pomalý let. Plánuji si létat z balkonu na zahradě.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Abu »

A to ja zase chci aby to umelo i rychle i pomalu. Motorizaci budu mit stejnou jako Tks, prozacatek dam pomalejsi vrtuli 5x3, pozdeji mozna neco s vetsim stoupanim. Kridelka jsou nutnosti, zaroven asi zrusim usatost (mam trochu jine ero nez Mys).

Tks - proc si ten model z galerie smazal/skryl???
tks
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od tks »

Abu píše:Tks - proc si ten model z galerie smazal/skryl???

Smazal jsem ho protože to není nic, na co bych byl hrdý a navíc ho už dávno nemám. :) Zajímavé je, že v databázi stále je, ale pod mám jménem ani vyhledáváním ho nenajdu.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Abu »

To je bezna praxe databazovych systemu, dokud je misto na disku, tak se stara data fyzicky nemazou, jen se zaznam oznaci za neplatny. Nebo tak nejak podobne (neznam jake konkretni reseni tam Vzduchoplavec pouzil).

Je to skoda, protoze to muze inspirovat spoustu lidi (treba me a Viga). A vubec se neni za co stydet, dobrej napad, jednoducha a cista stavba, vyuziti levnejch a pritom miniaturnich komponentu (pred 4ma lety neco nepredstavitelneho).... ja tam mam taky era ktery uz jsou davno prodany.
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Vigo »

Tak ani s mnou navrženým pohonem by to vyloženě lenoch být neměl, ale nemám zkušenost tak uvidíme.

Mouse jsem na galerii našel přes Seznam.cz. Škoda to mazat já na galerii mám všechny modely co jsem měl (kromě nějakých nepovedených pokusů).
HLA
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od HLA »

Pokud bych na mouse/čemech koupil toto ovládání,
http://hobbycity.com/hobbycity/store/uh ... duct=10415
poradil by mi někdo motor a vrtuli.

Mě to připadá dobrý.
Odpovědět

Zpět na „Dílna“