Koľko letoxitu zarobiť?
U letoxitu se myslím dokonce udává max. odchylka poměru +-1%. Co se týče poměru je 100:40(hmotnostní). 
Naposledy upravil(a) arda1 dne pon 07.09.2009 0:23, celkem upraveno 1 x.
ICQ 638556901
m2 píše:arda1 píše:U letoxitu se myslím dokonce udává max. odchylka poměru +-1%. Co se týče poměru je 100:40(hmotnostní).
100:37 +/- 2% hmotnostný podľa návodu. 100:44 +/- 2% objemový. Injekčné striekačky mám, takže to urobím na objem, riedke je to dosť.
Klidně těma stříkačkama, ale aspoň kolem 40 - 50g celkem. Pokud to neděláš často, radši zbytek vyhoď. Ušetříš pár korun za cenu zbytečných problémů.
Nechcem nikoho navádzať na somariny končiace vážnym problémom (netvrdnúci zapatlaný trup), ale zase aby sa nestresovalo, ono to funguje (=nejak vytvrdne) aj namiešané len tak "odoka" - čiže odlejem trošku jedného, trošku druhého, a zamiešam.. Konkrétne Letoxit PR-102M s tužidlom EM-400.
S L285 mám horšiu skúsenosť, tam asi treba byť presnejší, pri takomto hulvátstve sa mi nechcel vytvrdiť - odvtedy sa mu vyhýbam a uprednostňujem Letoxit.
Ja len aby sa nešírila panika že je nutné merať na tisíciny gramu - profi laminovanie s vyše 90 percentami skla, z toho doma aj tak nebude, a čím menší pomer skla tým horší výsledok, o bublinách radšej mlčím. Aby som z výsledku dostal prebytočný letoxit, niekedy na úplný záver použijem bavlnené vločky, ktoré odsajú prebytok ale potom ich treba prebrúsiť (s odtrhovkou skúsenosti nemám, a ani vákuum, preto to treba pritlačiť ako sa dá).
Dôležitejšie mi pripadá, aby to nebolo prestarnuté nejakých X rokov zabudnuté v dielni, nie?
Inak zarobený letoxit v mrazáku vydrží aj dva-tri dni, na laminovanie by som ho už potom asi nepoužil, ale zmiešať s bavlnenými vločkami alebo mikrobalonmi a vymáznuť nejaký roh, to ale stačí, a často poteší že troška je k dispozícii už zarobená (zmrazená je hustá, ale na izbovej teplote sa vráti k tekutému stavu). Často si pomáham teplom, nejakých 60 stupňov aspoň zo začiatku proces dosť urýchli.
S L285 mám horšiu skúsenosť, tam asi treba byť presnejší, pri takomto hulvátstve sa mi nechcel vytvrdiť - odvtedy sa mu vyhýbam a uprednostňujem Letoxit.
Ja len aby sa nešírila panika že je nutné merať na tisíciny gramu - profi laminovanie s vyše 90 percentami skla, z toho doma aj tak nebude, a čím menší pomer skla tým horší výsledok, o bublinách radšej mlčím. Aby som z výsledku dostal prebytočný letoxit, niekedy na úplný záver použijem bavlnené vločky, ktoré odsajú prebytok ale potom ich treba prebrúsiť (s odtrhovkou skúsenosti nemám, a ani vákuum, preto to treba pritlačiť ako sa dá).
Dôležitejšie mi pripadá, aby to nebolo prestarnuté nejakých X rokov zabudnuté v dielni, nie?
Inak zarobený letoxit v mrazáku vydrží aj dva-tri dni, na laminovanie by som ho už potom asi nepoužil, ale zmiešať s bavlnenými vločkami alebo mikrobalonmi a vymáznuť nejaký roh, to ale stačí, a často poteší že troška je k dispozícii už zarobená (zmrazená je hustá, ale na izbovej teplote sa vráti k tekutému stavu). Často si pomáham teplom, nejakých 60 stupňov aspoň zo začiatku proces dosť urýchli.
Na váhu se vyprdni a takové množství odměř stříkačkou. Zvaž si kolik váží určité větší množství objemu (letoxit nepoužívám, tak nevím) a můžeš to jednoduše přepočítat z váhy na objem. Je to naprosto přesné, rozdělám tak klidně i 1ml pryskyřice bez problémů. Já vůbec nevážím, vše řeším stříkačkama. Když nic jiného, je to mnohem čistší práce. Ve vršku mám jen dírku na stříkačku, která je tam pořád zabodlá, jen převrátím flašku aje to. Pozor!! Neuplatňovat u tužidla, nebo vyprchá.
coro píše:... Pred patlaním, prebrúsil si?
Akože pár minút pred patlaním? Asi je to s kríškom po funuse a aj tak je noc a nemohol by si - asi nevadí, ale vraj sa to má...
Jasné, dobrúsil som to, utrel technickým benzínom, prakticky hneď nato som zarobil gebuzinu a patlal som. Noc nevadí, zavýjajúci susedov pes robí určite väčší kravál. Už to aj zaschlo a vyzerá to celkom fajnovo - nakoniec to šlo na váhu 30g+11g, minul som cca polovicu.
Teraz: môžem ešte jemne prebrúsiť do hladka pred streknutím farbou alebo to to sklo nemá rado?
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
arda1 píše:Pokud dobře počítám tak ani jedno není dobře.m2 píše:JMalik píše:upřesnění o tom půlmetrovém válci. Klidně toho rozdělej cca 30g, nakonec zbyde, ale usnadní se Ti práce.
t.j. 30+11 alebo 22+8?
Myslím, že to děláte dost složitě. Léta to dělám na stříkačky, 10ccm epoxydu a 4,5 tužidla. Funguje to, můžeš to rozmíchávat klidně po 10 gramech a nemáš odpad.