PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zamčeno
Zpráva
Autor
m@rtin
Bydliště: Praha Prosek. Letiště: Dymokury (Nymburk) a nouzová plocha Kněžice

Re: dosah + diody

#1711 Příspěvek od m@rtin »

Luky-plane píše:stále používám setový vysílač a mám podobné zkušenosti s cukáním křidélek jako m@rtin. Už jsem si na to zvykl a nevadí mi to. Pokud se to nestane v metrové výšce není to problém.

No většinou je to jen rychlý "záškub", který maximálně trochu nakloní letadlo, když prolétám blízko u sebe, někdy ty serva i slyším (bz-bz). Ale už se mi jednou stalo, že hodim éro do vzduchu, s mírně přitaženou výškovkou stoupám a najednou lup a je cessna na zádech :). Naštěstí sem to vybral, ale okamžitě sem s tim přistál a dlouho to zkoumal. protože mám výškovku a křidélka na stejné páce, tak mě napadlo, že tam je nějaký problém na vertikálním potenciometru - při pohybu nahoru-dolů se mírně pohne i horizontální potenciometr a ten v určité poloze vygenereuje nějaký šum či co. Ale je divné, že při pozemních zkouškách se mi to ještě ani jednou neškublo, jako to dělá ve vzduchu. No jak sem psal, až vyměním osu, zkusím jiný vysílač. A pokud to bude vysílačem, asi napíšu ježíškovi o Optica 6ku ;).
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Extra 330SC (Hacker Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#1712 Příspěvek od cassiopeus »

Záškuby za letu mohou dělat i vychozené potenciometry. Mi vysílač po cca 1 roku používání sestřelil letadlo. Projevuje se to tak, že nejdříve je trošku problém letadlo vytrimovat, často trochu cuká, často se postupně mění v pořád a trochu se mění v hodně. Podotýkám, ža na zemi je to zacukávání výrazně slabší, než ve vzduchu. Takže teď používám druhý vysílač a mám ještě 3/4 roku na létání :D .
mrsairus

Re: dosah

#1713 Příspěvek od mrsairus »

flit12 píše:Ahoj
tak dneska jsem konečně pořádně poprvé respektive podruhé létal s cessnou. poprvé to byly jen pády, pak jsem tedy rezignoval na rc simulátor a dnes jsem se konečně tedy odhodlal na skutečný let. nicméně tim jsem se odchýlil od toho na co se chci zeptat. poněkud mě zarazil dosah vysílačky, letadlo v asi tak cca 50 metrech přímo nade mnou ztratilo signál a musel jsem počkat než se propadne zpět na signál abych ho mohl opět ovládat. zkusil jsem tedy s kamarádem dosah na zemi, ten byl okolo 200 metrů. chci se tedy zeptat jaké máte vy zkušenosti s dosahem? používám veškerou setovou techniku.předem díky za odpovědi

setovka je setovka, mne sa uz stalo asi 2 krat ked som robil prelet nad zemou (sak haluz ne :D ) cca 1m a vo vzdialenosti 70m cca z nicoho nic (asi kridielka) a oral som pole... takze som sa nastval, a uz 2 dni mam dx6i a musim uznat, je to iny level ako ta setovka, a hlavne ta programovatelna volnost, no nieco neskutocne :)
a tak isto mi sklbali serva, aj som ich pocul aj pocas letu mi celu cessnu kolisalo, takze povodny tam budem mat uz iba motor a aj ten zachvilu asi vymenim pretoze sa mi pravdepodobne ohol ten bubienok (rotor) vymenil som aj osku ale nepomohlo, sice to nevybruje ale je to vydiet ze to nechodi rovno

otazocka pre vlastnikov dx6i, vyuzivate klapky na cessnicke? ja som to este neskusal lebo cakam za objednavkou z HC takze zatial nelietam, ale ak to vyuzivate, na kolko percent mate nastavene vychylky pri pristavani? funguje to aj v takom lahkom modely ako cessna?
Peterkuk

#1714 Příspěvek od Peterkuk »

mrsairus píše:otazocka pre vlastnikov dx6i, vyuzivate klapky na cessnicke? ja som to este neskusal lebo cakam za objednavkou z HC takze zatial nelietam, ale ak to vyuzivate, na kolko percent mate nastavene vychylky pri pristavani? funguje to aj v takom lahkom modely ako cessna?

...uz vymyslas co? :wink: Darmo 6 kanal je 6 kanal,vac moznosti.....urcite budem aj ja spekulovat ked mi to pride 8)
mrsairus

#1715 Příspěvek od mrsairus »

Peterkuk píše:...uz vymyslas co? :wink: Darmo 6 kanal je 6 kanal,vac moznosti.....urcite budem aj ja spekulovat ked mi to pride 8)

:) heh mas jasne :) este ma zaujali aj mixi, daju sa kombinovat kanaly takze ked sa robi nejaka zatacka tak aby si sa neprepadol tak sa potlava aj trosku vyskovka, no a teraz sa to da automaticky na jeden cudlik :) ja som zatial v nemom uzase :wink: uz by som lietal keby na HC neboli stupidny a nezrusili mi objednavku a peniaze maju ...
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#1716 Příspěvek od cassiopeus »

Nevíte někdo,n jaký je převod oz. na gramy?

Díky
arda1
Kontaktovat uživatele:

#1717 Příspěvek od arda1 »

ICQ 638556901
BacilBA

#1718 Příspěvek od BacilBA »

Problém zo setovkou môže byť ten, keď lietate veľmi, veľmi blízko seba a ešte aj nízko, tak sa silným signálom z dôvodu blízkosti vysielača zahltí príjmač a hlboká orba je dielom okamžiku. :cry:
Na DX6i som si v prvom rade nastavil diferenciáciu krídelok. Skúšal som aj klapky 30%dolu, výškovka 4%hore, ale často to potom padalo po krídle,lebo krídelká sú iba na polovine krídla, nie na celom, tak to ani moc nepoužívam. A ešte samozrejme používam odpočítavenie času.
Naposledy upravil(a) BacilBA dne čtv 10.09.2009 23:04, celkem upraveno 1 x.
CESSNA 480 od RCM-Pelikán / SPRINT ľahučký dvojplošník od RCM-Pelikán -v rekonštrukcii / Quick Thunder II 3-kanál mikrovrtulník / TORO 900-vo výstavbe / BLADE mSR_BNF / P51D Mustang Ultra-Micro & SPEKTRUM DX6i
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#1719 Příspěvek od cassiopeus »

arda1 píše:http://www.prevod.cz/index.php?str=140&raz=1 :wink:

Tu stránku znám, ale která je to jednotka?
arda1
Kontaktovat uživatele:

#1720 Příspěvek od arda1 »

ICQ 638556901
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#1721 Příspěvek od cassiopeus »

arda1 píše:Je to unce. :wink: http://www.google.cz/#hl=cs&q=oz+hmotno ... 14df737222 první odkaz.

Díky
mrsairus

#1722 Příspěvek od mrsairus »

BacilBA píše:Problém zo setovkou môže byť ten, keď lietate veľmi, veľmi blízko seba a ešte aj nízko, tak sa silným signálom z dôvodu blízkosti vysielača zahltí príjmač a hlboká orba je dielom okamžiku. :cry:
Na DX6i som si v prvom rade nastavil diferenciáciu krídelok. Skúšal som aj klapky 30%dolu, výškovka 4%hore, ale často to potom padalo po krídle,lebo krídelká sú iba na polovine krídla, nie na celom, tak to ani moc nepoužívam. A ešte samozrejme používam odpočítavenie času.

ta diferencia je vlastne naco? to je to ze jedno sa ti vychyli viac a druhe menej? ako to mas nastavene?
Ray69
Kontaktovat uživatele:

#1723 Příspěvek od Ray69 »

Diference křidélek vyrovnává nežádoucí vedlejší efekt - na dolů vychýlené křidélko totiž působí větší vztlak, než na křidélko vychýlené nahoru. Výsledkem je točivý moment proti zamýšlenému směru letu. Tento efekt je silnější u větroňů než u motorových modelů.
PC cessna 480(krycí jméno traktor)HYPE FOX(rev 1.1)TX - Hitec Optic 6 SPORTRX - Hitec HFD-08RD
djbbc

Jaký jiný motor do CESNY 480 ?

#1724 Příspěvek od djbbc »

Zdravím.
Mohl by mi tu nekdo doporucit jiný motor do setu Cesny 480 od Pelikana ?
Nechci zvyšovat výkon, jen mi starý motor dosloužil, tak nějakou levnou náhradu hledám, co by se vyrovnala originálu v setu. díky za rady.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#1725 Příspěvek od arda1 »

Jestli to chceš od nás tak nějakýho malýho RAYe. :wink:
ICQ 638556901
Zamčeno

Zpět na „Stavebnice“