PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan
arda1 píše:Baterku vyhazuješ a nebo dáváš jiný konektory?
Menim konektor http://elektromodely.com/modely/product ... ts_id=1439
Naposledy upravil(a) Peterkuk dne čtv 17.09.2009 20:17, celkem upraveno 1 x.
Peterkuk píše:arda1 píše:Baterku vyhazuješ a nebo dáváš jiný konektory?
Menim konektor http://elektromodely.com/modely/product ... ts_id=1439dufam ze bude dobry a nebude s nim ziaden problem
Opět jeden konektor s dvoubodovým kontaktem. Proč ne raději to, co se používá běžně a má deklarováno 80A?
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... (10pcs/set)
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... _Lipo_Pack
dal bych sem raději odkaz na Lipol 3s, které si teď sám chci objednat, ale tam ten konektor není vidět:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... _Lipo_Pack
do čínského modelu patří čínské díly z čínského e-shopu
Ať na ten Dean koukám jak chci, vidím na každém pinu samečka jednu pružinku (snad, není to podrobná fotka). Takže ten pin se opře na jedné straně pružinkou a pak ještě na opačné straně. Nebo je to nějak jinak, já je neznám, ale nezdá se mi, že by tam byla hromada pružinek.
Gold má těch pružinek kolem dokola každého pinu hromadu a každá znamená jeden bod kontaktu. Zatím jsem to nezkoumal v ruce, ale kamarád mi je doporučoval, používá je a i mně se zdají důvěryhodné. Kromě toho bych si myslel, že ty piny se v konektoru mohou náhodně otáčet, takže se v pozlacení nevyjezdí odřené koleje.
Gold má těch pružinek kolem dokola každého pinu hromadu a každá znamená jeden bod kontaktu. Zatím jsem to nezkoumal v ruce, ale kamarád mi je doporučoval, používá je a i mně se zdají důvěryhodné. Kromě toho bych si myslel, že ty piny se v konektoru mohou náhodně otáčet, takže se v pozlacení nevyjezdí odřené koleje.
Aha. Tak jednobodobý kontakt v Deanu bych nebral ani pro tak slabou baterku, jako je setová do Cessny. Nejhorší je, když se na sebe prostě přitlačí dva tvrdé kolíčky. Ony se elektricky dotknou na hodně malé ploše.
S Goldem je to tedy jak jsem se trochu obával. Pružinka má se samicí kontakt v hodně bodech, to je OK. Teď jde i o to, aby měla pružinka kontakt na co největší ploše (v co nejvíce ploškách) se samečkem a to co nejblíže kontaktům se samičkou. Pokud je to správně navržené a kvalitně vyrobené, tak samička tu pružinku na samečka přitlačí na velké ploše.
S Goldem je to tedy jak jsem se trochu obával. Pružinka má se samicí kontakt v hodně bodech, to je OK. Teď jde i o to, aby měla pružinka kontakt na co největší ploše (v co nejvíce ploškách) se samečkem a to co nejblíže kontaktům se samičkou. Pokud je to správně navržené a kvalitně vyrobené, tak samička tu pružinku na samečka přitlačí na velké ploše.
S těmi deany to není až tak špatné a do nějakých 20A by měly být ok. Goldy se taky přitlačí -ale ne všechny a to je pak docela průser.strahlung píše:Aha. Tak jednobodobý kontakt v Deanu bych nebral ani pro tak slabou baterku, jako je setová do Cessny. Nejhorší je, když se na sebe prostě přitlačí dva tvrdé kolíčky. Ony se elektricky dotknou na hodně malé ploše.
ICQ 638556901
Abych to vysvětlil:
Elektron může opustit kov jen pokud má dost energie, aby překonal přitažlivé pole nábojů vázaných v kovovém krystalu. Říká se tomu výstupní práce, bývá v jednotkách eV a bez účasti energetických fotonů nebo třeba silného elektrického pole elektron vodič prostě neopustí. Na mechanickém kontaktu elektrony přecházejí jen v místě, kde se pole vázaných nábojů obou kontaktů dostatečně prolíná (dostatečně vzhledem k tepelnému pohybu elektronů). A to je při hodně malé vzdálenosti.
Elektron může opustit kov jen pokud má dost energie, aby překonal přitažlivé pole nábojů vázaných v kovovém krystalu. Říká se tomu výstupní práce, bývá v jednotkách eV a bez účasti energetických fotonů nebo třeba silného elektrického pole elektron vodič prostě neopustí. Na mechanickém kontaktu elektrony přecházejí jen v místě, kde se pole vázaných nábojů obou kontaktů dostatečně prolíná (dostatečně vzhledem k tepelnému pohybu elektronů). A to je při hodně malé vzdálenosti.
arda1 píše:S těmi deany to není až tak špatné a do nějakých 20A by měly být ok. Goldy se taky přitlačí -ale ne všechny a to je pak docela průser.
20A možná ano, je to velký kolík, ono se to snad na chvilku uchladí.
U Goldů píšou 80A. Co si o tom myslet? Já bych to bral jako trvalý proud s velkou rezervou, ale tak 30A snad OK, ne?
arda1 píše:Krásná teorie-ale co to má společnýho s tím že některý šitový goldy prostě nemaj na samci pořádný přítlak a tak je ta pružina defakto " v luftě"?
Můžete se nám to nelíbit, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co s tím můžeme dělat.