PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zamčeno
Zpráva
Autor
arda1
Kontaktovat uživatele:

#1771 Příspěvek od arda1 »

No nechápu-přece tam dáš napájecí konektor stejně jako ze serva(stejný barvy do stejných pozic)- párovací se alespoň na assanu připojuje na signál 1 a 3ky. :wink:
ICQ 638556901
Peterkuk

#1772 Příspěvek od Peterkuk »

arda1 píše:Baterku vyhazuješ a nebo dáváš jiný konektory? :wink:

Menim konektor http://elektromodely.com/modely/product ... ts_id=1439
:wink: dufam ze bude dobry a nebude s nim ziaden problem
Naposledy upravil(a) Peterkuk dne čtv 17.09.2009 20:17, celkem upraveno 1 x.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#1773 Příspěvek od arda1 »

Mnoo dejme tomu-určitě budou 100x lepší než ty origo. :wink:
ICQ 638556901
strahlung

#1774 Příspěvek od strahlung »

Peterkuk píše:
arda1 píše:Baterku vyhazuješ a nebo dáváš jiný konektory? :wink:

Menim konektor http://elektromodely.com/modely/product ... ts_id=1439
:wink: dufam ze bude dobry a nebude s nim ziaden problem

Opět jeden konektor s dvoubodovým kontaktem. Proč ne raději to, co se používá běžně a má deklarováno 80A?

http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... (10pcs/set)

http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... _Lipo_Pack

dal bych sem raději odkaz na Lipol 3s, které si teď sám chci objednat, ale tam ten konektor není vidět:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... _Lipo_Pack
do čínského modelu patří čínské díly z čínského e-shopu
arda1
Kontaktovat uživatele:

#1775 Příspěvek od arda1 »

Moment-nepopletl sis to s těmi body na Deanu a Goldech? :wink:
ICQ 638556901
strahlung

#1776 Příspěvek od strahlung »

Ať na ten Dean koukám jak chci, vidím na každém pinu samečka jednu pružinku (snad, není to podrobná fotka). Takže ten pin se opře na jedné straně pružinkou a pak ještě na opačné straně. Nebo je to nějak jinak, já je neznám, ale nezdá se mi, že by tam byla hromada pružinek.
Gold má těch pružinek kolem dokola každého pinu hromadu a každá znamená jeden bod kontaktu. Zatím jsem to nezkoumal v ruce, ale kamarád mi je doporučoval, používá je a i mně se zdají důvěryhodné. Kromě toho bych si myslel, že ty piny se v konektoru mohou náhodně otáčet, takže se v pozlacení nevyjezdí odřené koleje.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#1777 Příspěvek od arda1 »

Právě že je to právě naopak - deany jsou jednobodový -ten plíšek jen dotlačuje kontakty na sebe oproti tomu Goldy maj body dva-jeden na samci a pak druhý na samici-mezi tím pruží kontakt. :wink:
ICQ 638556901
strahlung

#1778 Příspěvek od strahlung »

Aha. Tak jednobodobý kontakt v Deanu bych nebral ani pro tak slabou baterku, jako je setová do Cessny. Nejhorší je, když se na sebe prostě přitlačí dva tvrdé kolíčky. Ony se elektricky dotknou na hodně malé ploše.
S Goldem je to tedy jak jsem se trochu obával. Pružinka má se samicí kontakt v hodně bodech, to je OK. Teď jde i o to, aby měla pružinka kontakt na co největší ploše (v co nejvíce ploškách) se samečkem a to co nejblíže kontaktům se samičkou. Pokud je to správně navržené a kvalitně vyrobené, tak samička tu pružinku na samečka přitlačí na velké ploše.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#1779 Příspěvek od arda1 »

strahlung píše:Aha. Tak jednobodobý kontakt v Deanu bych nebral ani pro tak slabou baterku, jako je setová do Cessny. Nejhorší je, když se na sebe prostě přitlačí dva tvrdé kolíčky. Ony se elektricky dotknou na hodně malé ploše.
S Goldem je to tedy jak jsem se trochu obával. Pružinka má se samicí kontakt v hodně bodech, to je OK. Teď jde i o to, aby měla pružinka kontakt na co největší ploše (v co nejvíce ploškách) se samečkem a to co nejblíže kontaktům se samičkou. Pokud je to správně navržené a kvalitně vyrobené, tak samička tu pružinku na samečka přitlačí na velké ploše.
S těmi deany to není až tak špatné a do nějakých 20A by měly být ok. Goldy se taky přitlačí -ale ne všechny a to je pak docela průser. :wink:
ICQ 638556901
strahlung

#1780 Příspěvek od strahlung »

Abych to vysvětlil:
Elektron může opustit kov jen pokud má dost energie, aby překonal přitažlivé pole nábojů vázaných v kovovém krystalu. Říká se tomu výstupní práce, bývá v jednotkách eV a bez účasti energetických fotonů nebo třeba silného elektrického pole elektron vodič prostě neopustí. Na mechanickém kontaktu elektrony přecházejí jen v místě, kde se pole vázaných nábojů obou kontaktů dostatečně prolíná (dostatečně vzhledem k tepelnému pohybu elektronů). A to je při hodně malé vzdálenosti.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#1781 Příspěvek od arda1 »

Krásná teorie-ale co to má společnýho s tím že některý šitový goldy prostě nemaj na samci pořádný přítlak a tak je ta pružina defakto " v luftě"?
ICQ 638556901
strahlung

#1782 Příspěvek od strahlung »

arda1 píše:S těmi deany to není až tak špatné a do nějakých 20A by měly být ok. Goldy se taky přitlačí -ale ne všechny a to je pak docela průser. :wink:

20A možná ano, je to velký kolík, ono se to snad na chvilku uchladí.
U Goldů píšou 80A. Co si o tom myslet? Já bych to bral jako trvalý proud s velkou rezervou, ale tak 30A snad OK, ne?
arda1
Kontaktovat uživatele:

#1783 Příspěvek od arda1 »

Myslíš Gold 3,5?
ICQ 638556901
strahlung

#1784 Příspěvek od strahlung »

arda1 píše:Krásná teorie-ale co to má společnýho s tím že některý šitový goldy prostě nemaj na samci pořádný přítlak a tak je ta pružina defakto " v luftě"?

Můžete se nám to nelíbit, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co s tím můžeme dělat.
strahlung

#1785 Příspěvek od strahlung »

arda1 píše:Myslíš Gold 3,5?

U toho jsem to viděl uvádět.
Zamčeno

Zpět na „Stavebnice“