An-26
-
were
- Kontaktovat uživatele:
Twinstar od Multiplexu je vetsi a taky ji dve plechovky utahnou, dokonce i s NiXX packem (to uz ale samozrejme neni zadna slava). Takze si taky myslim, ze by to mohlo letat hezky. Navic zacatecnik ma tendenci nestahovat po startu plyn a letat porad na plny kotel az do pristani, takze nejaka vetsi rezerva vykonu by mozna byla spis na skodu 
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
-
Curtiss
- Kontaktovat uživatele:
Plácáš nesmysly. Můj Islander měl 1300 mm rozpětí, váhu 1000g s šestičlánkem 1500mAh, dvě 400/7,2V na přímo 6x4 a startoval na pár metrech ze země a základní akrobacie mu nečinila problém. Tohle je rozměrově i koncepčně podobné, tak nevidím důvod, proč by to nemělo dobře lítat. Transall s 1500 mm a 1250g létal stoupavé ostré zatáčky po průletu i s výše zmíněným šestičlánkem, se sedmičlánkem 1700 sice trochu přibral, ale pořád to byl "autobus"
http://www.modelweb.ic.cz/island.html
http://www.modelweb.ic.cz/trans.html
http://www.modelweb.ic.cz/island.html
http://www.modelweb.ic.cz/trans.html
-
Curtiss
- Kontaktovat uživatele:
georg píše:.... záleží na tom, jak komu připadá dost výkonu......
To je jednoduchý, adekvátně k dané předloze. Andula asi těžko bude stoupat pod úhlem 70 stupňů bez ztráty rychlosti, ani lítat akrobacii. Prostě na letový projev, jaký má předloha zmíněné plechovky s přehledem stačí i s případnou rezervou pro krizovku. Toť zase můj názor podložený vlastní zkušeností.
Ja som si tiez urobil elektrovetron, hoci jednomotorovy, no dal som tam pohon MIG 600 8,4V BB TURBO, vaha modelu 1900g a rozpatie 2m.
Vela ludi pisalo, ze to nemam skusat lebo to nepoleti je to moc tazke na taky motor.
Ked som model prvy krat polozil do vzduchu, letel krasne a lietat sa s nim da v pohode na 3/4 plynu a to este mierne stupa.
A ked tebe vychadza hmotnost 900g a das tam dva motory, musi to letiet aj keby si nechcel.
Takze nech sa nezahadzuje plechovky su to fajn motory.
Vela ludi pisalo, ze to nemam skusat lebo to nepoleti je to moc tazke na taky motor.
Ked som model prvy krat polozil do vzduchu, letel krasne a lietat sa s nim da v pohode na 3/4 plynu a to este mierne stupa.
A ked tebe vychadza hmotnost 900g a das tam dva motory, musi to letiet aj keby si nechcel.
Takze nech sa nezahadzuje plechovky su to fajn motory.
- georg
- Kontaktovat uživatele:
Curtiss píše:georg píše:.... záleží na tom, jak komu připadá dost výkonu......
To je jednoduchý, adekvátně k dané předloze. Andula asi těžko bude stoupat pod úhlem 70 stupňů bez ztráty rychlosti, ani lítat akrobacii. Prostě na letový projev, jaký má předloha zmíněné plechovky s přehledem stačí i s případnou rezervou pro krizovku. Toť zase můj názor podložený vlastní zkušeností.
Ano souhlasim, aby nestoupala kolmo to je jasné. Rezerva je vždycky potřeba, mě to už kolikrát zachránilo letadlo z úplné totálky. Prostě výkonu neni nikdy dost.
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
Modeláři Točná
Tak pokračuji ve stavbě. Po přilepení ocasních ploch ke trupu jsem zjistil, že je špatně usazený jeden díl trupu. Má to za následek vyosení konce trupu směrem do prava. Tuto chybu jsem opravyl a zároveň se poučil, že příště trup budu řezat nejdřív podélně kolem osy.
Dále jsem trafopájkou vydlabal motorové gondoly a připravuji křidélka.
Nyní čekám až přijde zásilka s elektrovybavením abych to osadil, ale stále nic.
Ještě bych chtěl poradit jestli můžu dát kabely od motoru a serva vedle sebe, nevím jestli nebude servo rušeno.

Dále jsem trafopájkou vydlabal motorové gondoly a připravuji křidélka.
Nyní čekám až přijde zásilka s elektrovybavením abych to osadil, ale stále nic.
Ještě bych chtěl poradit jestli můžu dát kabely od motoru a serva vedle sebe, nevím jestli nebude servo rušeno.

Tak po dovolené zase pokračuji.
Natáhl jsem kabeláž do křídel, zastavěl motory a serva. Pořídil jsem vrtule 6*3, ale nevím jestli jsem udělal dobře. Jinak s veškerým vybavením je váha 630g. Na motory jsem pořídil regulátor Turnigy30A. Další vybavení příjmač AR500, serva HXT500 a baterie 2článek RAY 2200Mah. Vysílačka Dx5e.

Natáhl jsem kabeláž do křídel, zastavěl motory a serva. Pořídil jsem vrtule 6*3, ale nevím jestli jsem udělal dobře. Jinak s veškerým vybavením je váha 630g. Na motory jsem pořídil regulátor Turnigy30A. Další vybavení příjmač AR500, serva HXT500 a baterie 2článek RAY 2200Mah. Vysílačka Dx5e.

Tak dnes jsem provedl zálet. Bohužel trval jen 15sekund. Naštěstí to odnesla jen jedna vrtule a příď. Elektronika zůstala celá. Čumák je již opraven a pro vrtuli jdu zítra. Taže bude pokus číslo 2. Model je strašně živý což jsem vůbec nečekal. Po přidání plynu na maximum mi letoun doslova vylítl z ruky, stoupal pod úhlem cca45stupňů a stále zrychloval. Poté jsem chtěl zatočit do leva, ale nesrovnal jsem letadlo do vodorovné polohy, takže jsem udělal pěkný souvrat. Nakonec jsem to posbíral a šlapal domů.

-
rampa_mckvak
- Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Až to opravíš, tak napiš. Mám to do Letňan kousek a pomohu ti při záletu.
Pokud jsi nikdy neřídil, tak pro tebe bude živé každé letadlo!!
Zálet bych tipnul na kopeček co je vpravo od silnice, když jedeš mezi Letňany a Kbely. To není moc vhodné místo. Je to přímo v dráze letiště.
Nebo ti půjčím na vyzkoušení tento dvoumotorák (rozpětí 900mm, hmotnost 390g).
Klidně i ve dne.
Pokud jsi nikdy neřídil, tak pro tebe bude živé každé letadlo!!
Zálet bych tipnul na kopeček co je vpravo od silnice, když jedeš mezi Letňany a Kbely. To není moc vhodné místo. Je to přímo v dráze letiště.
Nebo ti půjčím na vyzkoušení tento dvoumotorák (rozpětí 900mm, hmotnost 390g).
Klidně i ve dne.