Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
ydev píše:No ja si jako prvni letadlo poridil Bellancu Decathlon 480 v RC setu..
Musim potvrdit, videl jsem ji litat a je to opravdu velka pohoda, dost to zmenilo muj nazor na tyhle cinske sety. Teda spousta jich jsou smejdy, ale Bellanca a SkyLady jsou pouzitelny stroje a pokud je zalita a seridi zkusenejsi modelar, tak muzou skvele poslouzit uplnymu zacatecnikovi.
a kdyz jsem tohle kdesi napsal ja, tak mi malem chodily vyhruzny dopisy.
za tri litry je bellanca nebo skylady naprosto super model pro zacatecnika nebo jen tak na dovcu
Pisu jen to co jsem videl na vlastni oci - Sky Lady vpohode krouzit v termice a Bellancu pomaloucku maketove vrcet nad polem... ostatni cinani se vetsinou jen zmitali ve vzduchu/na zemi
Ale ani tyhle modylky nejsou bez chyby - treba Sky Lady ma malo ucinnou smerovku (nutno zvetsit) a naopak je hodne citliva na vyskovku. Takze uplnej zacatecnik kdyz to vytahne z krabice, sestavi a hodi, tak se muze trosku divit.... A ta elekronika taky neni zadnej zazrak
Abu píše:Pisu jen to co jsem videl na vlastni oci - Sky Lady vpohode krouzit v termice a Bellancu pomaloucku maketove vrcet nad polem... ostatni cinani se vetsinou jen zmitali ve vzduchu/na zemi Ale ani tyhle modylky nejsou bez chyby - treba Sky Lady ma malo ucinnou smerovku (nutno zvetsit) a naopak je hodne citliva na vyskovku. Takze uplnej zacatecnik kdyz to vytahne z krabice, sestavi a hodi, tak se muze trosku divit.... A ta elekronika taky neni zadnej zazrak
co jsem jka jednomu klukovi zaletaval sky lady tak ta byla na smerovku citliva az az mel jsem problem ji uridit a to lítam s akrobatama
Zvlastni, ja zazil jak jednou lepili na smerovku kus tvrdyho papiru (nic lepsiho nebylo na plose po ruce) aby ji 2x zvetsili, jinak to pry nezatacelo (ale ja to neridil,... )
zelda píše:byt tebou tak bych sel do vampira od va-models, ten je z EPP(hodne vydrzi) ale taky skvele plachti a lita desne pomalu, na vsechno mas hodne casu, uplne bezva letadlo, k vampirovi bys potreboval stridavy motor, regl, baterky(lipolky), prijimac, serva a nabijecku pokud nemas..jinak mrkni na stranky (www.va-models.com) a stahni siu videjko, vampire je fakt bomba
Zeldo tobě Va-models něco platí ne? Že je pořád tak propaguješ:-) Nic proti nim nemám, ale nech, ať si kolega vybere sám
zelda píše:byt tebou tak bych sel do vampira od va-models, ten je z EPP(hodne vydrzi) ale taky skvele plachti a lita desne pomalu, na vsechno mas hodne casu, uplne bezva letadlo, k vampirovi bys potreboval stridavy motor, regl, baterky(lipolky), prijimac, serva a nabijecku pokud nemas..jinak mrkni na stranky (www.va-models.com) a stahni siu videjko, vampire je fakt bomba
Zeldo tobě Va-models něco platí ne? Že je pořád tak propaguješ:-) Nic proti nim nemám, ale nech, ať si kolega vybere sám
chlape muzu te ujistit ze mi neplati nic, propaguju je proto, ze delaji uplne skvele letadla, mam od nich 2 sharky, s velkym litam skoro denne kdyz muzu a klepsi letadlo sem v zivote neridil, klidne se prijed podivat, vampira mi pujcil v zime jeden znamy pujcil na chvili ve vzduchu a byla to parada, dlouhou dobu sem potom uvazoval o tom, ze si ho koupim, pac mne to s nim mrte bavilo, je to opravdu skvele letadlo, jak ho vidis nazivo jak lita tak se ti taky zalibi...fakt...a s tim at si kolega vybere sam, kdyby si vybiral sam tak tu nepise aby sme mu poradili...preci jenom balzove letadlo na uceni neni nejvhodnejsi
Jak jsi mohl číst napsal:"vybral jsem si tohle letadlo" a chce poradit. Hned se tak nečerti, myslel jsem to ze srandy a nepochybuju o tom, že to jsou dobrý letadla. Jen se mi líbí jakej seš jejich neúnavnej propagátor. Tak letu zdar a klídek
Pepino píše:Jak jsi mohl číst napsal:"vybral jsem si tohle letadlo" a chce poradit. Hned se tak nečerti, myslel jsem to ze srandy a nepochybuju o tom, že to jsou dobrý letadla. Jen se mi líbí jakej seš jejich neúnavnej propagátor. Tak letu zdar a klídek
jasne, ja sem v klidu...ja bych toho jejich velkeho sharka nevymnenil ani za nic..mam to letadlo strasne rad
Abu píše:Pisu jen to co jsem videl na vlastni oci - Sky Lady vpohode krouzit v termice a Bellancu pomaloucku maketove vrcet nad polem... ostatni cinani se vetsinou jen zmitali ve vzduchu/na zemi Ale ani tyhle modylky nejsou bez chyby - treba Sky Lady ma malo ucinnou smerovku (nutno zvetsit) a naopak je hodne citliva na vyskovku. Takze uplnej zacatecnik kdyz to vytahne z krabice, sestavi a hodi, tak se muze trosku divit.... A ta elekronika taky neni zadnej zazrak
pod to se mohu plně podepsat taky, SL není pro totálního začátečníka, to by asi musel být hodně nadanej a to ještě předpokládám, že si neplete strany, SL je pohodový, když už něco trochu umíš a případné kiksy umíš opravit zavčas správným pohybem kniplu, jinak jdeš k zemi
panove, dekuji vam za rady. s kamaradem jsme neco vybrali. a dneska objednavam. pak dam vedet jak sem do dopadne. diky vsem. musim rict ze jsou na tomto foru opravdu ochotni lidi.
Přikláním se k Mini Tornádu, to je slabší Toro 300. Mě vyhovovalo maximálně a dá sa špatně rozbít. A když ho správně vyvážíš tak to s tím padáním to tak horký nebude.
Ale... mě osobně znemožnilo létat s větroněm. Naučil jsem se Tornádo točit na "obrdlíku" a pak mi přišlo, že neřídím větroň ale tanker. Praštil jsem s ním a teď mám akrobaty. Ale do EPP jdi na 100 procent
Tak,tak kluci mají pravdu nezačínej s balsou pak se budeš bát sám lítat že to rozbiješ EPP ti hodně odpustí a to co si vybral je celkem rychlá mrcha a umí krásný lopase
Arrow 3D 350W Dualsky (3D akrobat)
Fokker DR.I 200W Bidamotor (polomaketa Great Planes)
Elektrovětroň 2200mm 450W Dualsky
http://galerie.rcserver.cz/index.php
z vlastnej skusenosti mozem odporucit elektro trener epp od reichard-a, posledna verzia s kridelkami je maximalne poslusne lietadlo, ako zaciatocnik s nim nemam ziaden problem, zvladne pristatie do kukurice, prerazi si cestu aj cez meter vysoku burinu , lieta v dazdi, vetre... a zvlada aj jednoduchu 'akrobaciu', v pohode lieta na chrbte.