poradte zacatecnikovy

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
wroum

#16 Příspěvek od wroum »

Abu píše:
ydev píše:No ja si jako prvni letadlo poridil Bellancu Decathlon 480 v RC setu..

Musim potvrdit, videl jsem ji litat a je to opravdu velka pohoda, dost to zmenilo muj nazor na tyhle cinske sety. Teda spousta jich jsou smejdy, ale Bellanca a SkyLady jsou pouzitelny stroje a pokud je zalita a seridi zkusenejsi modelar, tak muzou skvele poslouzit uplnymu zacatecnikovi.

a kdyz jsem tohle kdesi napsal ja, tak mi malem chodily vyhruzny dopisy.

za tri litry je bellanca nebo skylady naprosto super model pro zacatecnika nebo jen tak na dovcu :-)
Abu
Kontaktovat uživatele:

china sety

#17 Příspěvek od Abu »

Pisu jen to co jsem videl na vlastni oci - Sky Lady vpohode krouzit v termice a Bellancu pomaloucku maketove vrcet nad polem... ostatni cinani se vetsinou jen zmitali ve vzduchu/na zemi
:D
Ale ani tyhle modylky nejsou bez chyby - treba Sky Lady ma malo ucinnou smerovku (nutno zvetsit) a naopak je hodne citliva na vyskovku. Takze uplnej zacatecnik kdyz to vytahne z krabice, sestavi a hodi, tak se muze trosku divit.... A ta elekronika taky neni zadnej zazrak :(
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
blesk
Kontaktovat uživatele:

Re: china sety

#18 Příspěvek od blesk »

Abu píše:Pisu jen to co jsem videl na vlastni oci - Sky Lady vpohode krouzit v termice a Bellancu pomaloucku maketove vrcet nad polem... ostatni cinani se vetsinou jen zmitali ve vzduchu/na zemi
Ale ani tyhle modylky nejsou bez chyby - treba Sky Lady ma malo ucinnou smerovku (nutno zvetsit) a naopak je hodne citliva na vyskovku. Takze uplnej zacatecnik kdyz to vytahne z krabice, sestavi a hodi, tak se muze trosku divit.... A ta elekronika taky neni zadnej zazrak :(
co jsem jka jednomu klukovi zaletaval sky lady tak ta byla na smerovku citliva az az mel jsem problem ji uridit a to lítam s akrobatama
Abu
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Abu »

Zvlastni, ja zazil jak jednou lepili na smerovku kus tvrdyho papiru (nic lepsiho nebylo na plose po ruce) aby ji 2x zvetsili, jinak to pry nezatacelo (ale ja to neridil,... ) :?:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Pepino
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Pepino »

zelda píše:byt tebou tak bych sel do vampira od va-models, ten je z EPP(hodne vydrzi) ale taky skvele plachti a lita desne pomalu, na vsechno mas hodne casu, uplne bezva letadlo, k vampirovi bys potreboval stridavy motor, regl, baterky(lipolky), prijimac, serva a nabijecku pokud nemas..jinak mrkni na stranky (www.va-models.com) a stahni siu videjko, vampire je fakt bomba

Zeldo tobě Va-models něco platí ne? Že je pořád tak propaguješ:-) Nic proti nim nemám, ale nech, ať si kolega vybere sám :wink:
zelda

#21 Příspěvek od zelda »

Pepino píše:
zelda píše:byt tebou tak bych sel do vampira od va-models, ten je z EPP(hodne vydrzi) ale taky skvele plachti a lita desne pomalu, na vsechno mas hodne casu, uplne bezva letadlo, k vampirovi bys potreboval stridavy motor, regl, baterky(lipolky), prijimac, serva a nabijecku pokud nemas..jinak mrkni na stranky (www.va-models.com) a stahni siu videjko, vampire je fakt bomba

Zeldo tobě Va-models něco platí ne? Že je pořád tak propaguješ:-) Nic proti nim nemám, ale nech, ať si kolega vybere sám :wink:

chlape muzu te ujistit ze mi neplati nic, propaguju je proto, ze delaji uplne skvele letadla, mam od nich 2 sharky, s velkym litam skoro denne kdyz muzu a klepsi letadlo sem v zivote neridil, klidne se prijed podivat, vampira mi pujcil v zime jeden znamy pujcil na chvili ve vzduchu a byla to parada, dlouhou dobu sem potom uvazoval o tom, ze si ho koupim, pac mne to s nim mrte bavilo, je to opravdu skvele letadlo, jak ho vidis nazivo jak lita tak se ti taky zalibi...fakt...a s tim at si kolega vybere sam, kdyby si vybiral sam tak tu nepise aby sme mu poradili...preci jenom balzove letadlo na uceni neni nejvhodnejsi
Pepino
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Pepino »

Jak jsi mohl číst napsal:"vybral jsem si tohle letadlo" a chce poradit. Hned se tak nečerti, myslel jsem to ze srandy a nepochybuju o tom, že to jsou dobrý letadla. Jen se mi líbí jakej seš jejich neúnavnej propagátor. Tak letu zdar a klídek :wink:
zelda

#23 Příspěvek od zelda »

Pepino píše:Jak jsi mohl číst napsal:"vybral jsem si tohle letadlo" a chce poradit. Hned se tak nečerti, myslel jsem to ze srandy a nepochybuju o tom, že to jsou dobrý letadla. Jen se mi líbí jakej seš jejich neúnavnej propagátor. Tak letu zdar a klídek :wink:

jasne, ja sem v klidu...ja bych toho jejich velkeho sharka nevymnenil ani za nic..mam to letadlo strasne rad
jirkan11

Re: china sety

#24 Příspěvek od jirkan11 »

Abu píše:Pisu jen to co jsem videl na vlastni oci - Sky Lady vpohode krouzit v termice a Bellancu pomaloucku maketove vrcet nad polem... ostatni cinani se vetsinou jen zmitali ve vzduchu/na zemi

pod to se mohu plně podepsat taky, SL není pro totálního začátečníka, to by asi musel být hodně nadanej a to ještě předpokládám, že si neplete strany, SL je pohodový, když už něco trochu umíš a případné kiksy umíš opravit zavčas správným pohybem kniplu, jinak jdeš k zemi
Bingi

#25 Příspěvek od Bingi »

panove, dekuji vam za rady. s kamaradem jsme neco vybrali. a dneska objednavam. pak dam vedet jak sem do dopadne. diky vsem. musim rict ze jsou na tomto foru opravdu ochotni lidi.
Marek Havel

Mini Tornado

#26 Příspěvek od Marek Havel »

Přikláním se k Mini Tornádu, to je slabší Toro 300. Mě vyhovovalo maximálně a dá sa špatně rozbít. A když ho správně vyvážíš tak to s tím padáním to tak horký nebude.

Ale... mě osobně znemožnilo létat s větroněm. Naučil jsem se Tornádo točit na "obrdlíku" a pak mi přišlo, že neřídím větroň ale tanker. Praštil jsem s ním a teď mám akrobaty. Ale do EPP jdi na 100 procent
Arab
Kontaktovat uživatele:

Začátek

#27 Příspěvek od Arab »

Tak,tak kluci mají pravdu nezačínej s balsou pak se budeš bát sám lítat že to rozbiješ :twisted: EPP ti hodně odpustí a to co si vybral je celkem rychlá mrcha a umí krásný lopase :lol:
Arrow 3D 350W Dualsky (3D akrobat)
Fokker DR.I 200W Bidamotor (polomaketa Great Planes)
Elektrovětroň 2200mm 450W Dualsky
http://galerie.rcserver.cz/index.php
majkl007
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od majkl007 »

no já bych ti doporučil Elektro Trener EPP je od Reicharda http://www.reichard.cz/cz/_trener.htm
Kerberos
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Kerberos »

já se učil na Bendym od Telinku
JurajT

#30 Příspěvek od JurajT »

z vlastnej skusenosti mozem odporucit elektro trener epp od reichard-a, posledna verzia s kridelkami je maximalne poslusne lietadlo, ako zaciatocnik s nim nemam ziaden problem, zvladne pristatie do kukurice, prerazi si cestu aj cez meter vysoku burinu :-) , lieta v dazdi, vetre... a zvlada aj jednoduchu 'akrobaciu', v pohode lieta na chrbte.
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“