Je zásadní rozdíl mezi pokojovými koaxiály?

Coaxiální vrtulníky od hraček až po průzkumné prostředky.
Zpráva
Autor
pateson

#16 Příspěvek od pateson »

[quote="2lizard
V tom máš sice pravdu, ale pokud sedíš za PC celý den (tak jako já, nebo pateson), tak pak opravdu nemáš náladu ještě sedět u simulátoru.[/quote]

To mě těší, že si někdo přečetl co jsem napsal :-)

Přítelkyni gratuluji

Přečetl jsem kus The Electric Helicopter
Beginner's Guide v17
Toshiyasu Morita a začínám vidět buď na Blade mSR nebo se vrátím k ledadlům a ušetřím...

PS: fotku by to chtělo menší, nevleze se na obrazovku
AUDINO

#17 Příspěvek od AUDINO »

2lizard píše:
AUDINO píše:300 kc krat 10dni = 3000kc a to sa rovna cene Phoenixu natrvalo v tvojom pc...

V tom máš sice pravdu, ale pokud sedíš za PC celý den (tak jako já, nebo pateson), tak pak opravdu nemáš náladu ještě sedět u simulátoru.

Já začínal, pokud pominu prohru nad Blade Pro, s EasyCopterem V6 a pak XS (ten je oproti první verzi daleko lépe poveden), když jsem tyto dvě heli zvládnul i v mírném vánku, přešel jsem na 450 (tu jsem měl cca. 21dní), na ni jsem se učil začátky - visení a přesuny, po ni jsem pořídil rexe500 a na něm lítám vše.
Phoenix jsem pochopitelně také pořídil, ale mám na něm odlítaných celkem pár hodin (cca. 2-3h) a do dnes mě neskutečně nebaví, tudíž leží nevyužit v šuplíku.

Ohledně havárií - v prvopočátku na 450 nějaké byli, ale nic strašného - povětšinou rotor a ocas.
T-Rex500 měl jedinou havárku, pominuli pád z důvodů nekvalitních serv (nevydržela převodovka), ale ta vyšla na nějakých 8tis (při couvané zatáčce v plnné rychlosti 1m nad zemí jsem jej bez autorotace zahrabal do země.

Ale tato cesta je celkem pomalá, vezmu-li srovnání s nezáživným učením na simulátoru.
Asi nej je učit se s někým ZKUŠENÝM na kabelu. Mladý jsem zaplatil 2h s Petrem Novotným a ač měla na simu nalýtaných 30min (ji to taky nebaví a dělá na něm blbosti) zvládla na druhé baterce visení - pochopitelně za plnné ústní podpory Petra. Z těch 2h ji do řízení šáhl 3krát a to jen z důvodu, že s heli odlétla daleko a nechtěla se vrátit.

waaaw,tak to je super ked mas doma podporu aj od plotny!ja na sime tiez blaznim,ale neda sa povedat,ze by ma to tam bavilo len visiet,skorej tam dam on line alietam v skupinke s podporou aspon anglictiny.a nepredas ten sim za nejaku fajn cenu?ja to mam pozicane,ale neviem dokedy.a 500ka je o kolko stabilnejsia od 450ky?poskulujem po Hk 500,ale je to fuuurt drahe zatial pre mna.
2lizard

#18 Příspěvek od 2lizard »

AUDINO píše:waaaw,tak to je super ked mas doma podporu aj od plotny!

Nu zastává názor, že chlap nějaký koníček musí mít a RC modely, potažmo heli je pořád lepší než posedávání v hospodách a zabíjení času u forbesu.

AUDINO píše:a nepredas ten sim za nejaku fajn cenu?

Nemám v úmyslu jej prodávat, finance mě netíží a místa moc nezabírá.

AUDINO píše:a 500ka je o kolko stabilnejsia od 450ky?poskulujem po Hk 500,ale je to fuuurt drahe zatial pre mna.

No v rámci "začátečnické mluvy" je 500 stabilnější než 450 a to výrazně, já bych spíše řekl, že je klidnější. Má taky větší "užitné vlastnosti", neb dík její vyšší váze zvládne vyšší vítr, než 450.
Ale ta nová 450Pro je něco úplně jiného, její letové projevy bych spíše přirovnal Protosu, než klasické 450. Myslím si, že do začátku je to naprosto ideální mašina (T-Rex 450Pro). Sám ji mám a nestačil jsem se divit jak to nádherně lítá - klidně mohu říci, že v letových hodinách spíše využívám tu 450Pro, než 500.

Jinak můj osobní názor je - HK(a podobným klonům) se vyhnout obloukem, ale nerad bych tu strhnul diskuzi, která se probírá na jiných fórech. :wink:

Kup si rex450 Pro Super Combo - za dobrý peníz dostaneš perfektní stroj, který je ještě velmi dobře osazen.
Spectrum DX6iBlade mSRT-Rex250, T-Rex450PRO, T-Rex500Hyperion 0610i Duo IIa mnoho dalšího.
AUDINO

#19 Příspěvek od AUDINO »

2lizard píše:

Nu zastává názor, že chlap nějaký koníček musí mít a RC modely, potažmo heli je pořád lepší než posedávání v hospodách a zabíjení času u forbesu.

AUDINO píše:a 500ka je o kolko stabilnejsia od 450ky?poskulujem po Hk 500,ale je to fuuurt drahe zatial pre mna.

No v rámci "začátečnické mluvy" je 500 stabilnější než 450 a to výrazně, já bych spíše řekl, že je klidnější. Má taky větší "užitné vlastnosti", neb dík její vyšší váze zvládne vyšší vítr, než 450.
Ale ta nová 450Pro je něco úplně jiného, její letové projevy bych spíše přirovnal Protosu, než klasické 450. Myslím si, že do začátku je to naprosto ideální mašina (T-Rex 450Pro). Sám ji mám a nestačil jsem se divit jak to nádherně lítá - klidně mohu říci, že v letových hodinách spíše využívám tu 450Pro, než 500.

Jinak můj osobní názor je - HK(a podobným klonům) se vyhnout obloukem, ale nerad bych tu strhnul diskuzi, která se probírá na jiných fórech. :wink:

Kup si rex450 Pro Super Combo - za dobrý peníz dostaneš perfektní stroj, který je ještě velmi dobře osazen.

ok,prepac,nechcel som to tu strhnut na inu temu.a samozrejme aj ja dakujem za rady.
bigsam72

#20 Příspěvek od bigsam72 »

pateson píše:[quote="2lizard
V tom máš sice pravdu, ale pokud sedíš za PC celý den (tak jako já, nebo pateson), tak pak opravdu nemáš náladu ještě sedět u simulátoru.

To mě těší, že si někdo přečetl co jsem napsal :-)

Přítelkyni gratuluji

Přečetl jsem kus The Electric Helicopter
Beginner's Guide v17
Toshiyasu Morita a začínám vidět buď na Blade mSR nebo se vrátím k ledadlům a ušetřím...

PS: fotku by to chtělo menší, nevleze se na obrazovku[/quote]

No ja sice travim za compem hodne casu ( pracovni nastroj ) presto na simu litam a ba me to. Je to vzdycky subjektivni imho.
<b>TORO 900, Blade 400 3D,Blade mSR, TREX 450 Pro,HK500GT - slepa cesta, TREX500 ESP, TREX 600 ESP,TREX 600 NSP</b>
AUDINO

#21 Příspěvek od AUDINO »

Kup si rex450 Pro Super Combo - za dobrý peníz dostaneš perfektní stroj, který je ještě velmi dobře osazen.[/quote]

som si vsimol,zee to Pro ma kardan,spoznam rozdiel od remena?
bigsam72

#22 Příspěvek od bigsam72 »

AUDINO píše:
2lizard píše:

ok,prepac,nechcel som to tu strhnut na inu temu.a samozrejme aj ja dakujem za rady.

No ja mam objednane oboje, rekl jsem si ze na HK si nacvicim stavbu. Je to prvni heli co budu stavet od zakladu, ty predtim byly koupeny. Na trex 450 pro se hodne tesim ..
<b>TORO 900, Blade 400 3D,Blade mSR, TREX 450 Pro,HK500GT - slepa cesta, TREX500 ESP, TREX 600 ESP,TREX 600 NSP</b>
2lizard

#23 Příspěvek od 2lizard »

AUDINO píše:som si vsimol,ze to Pro ma kardan,spoznam rozdiel od remena?

Jako začátečník těch rozdílů moc nepoznáš, ale kardan má tišší a lehčí chod=o malinko delší doba letu. Nu a pak nastavení, kardan jen do sebe "zasuneš" a dílo je hotovo, řemínek musíš správně napnout, ale není to nějak těžká záležitost.

Kardan je zas v nevýhodě při "škrtuní" o zem, kdy řemínek toho o malinko více vydrží.
Spectrum DX6iBlade mSRT-Rex250, T-Rex450PRO, T-Rex500Hyperion 0610i Duo IIa mnoho dalšího.
AUDINO

#24 Příspěvek od AUDINO »

2lizard píše:
AUDINO píše:som si vsimol,ze to Pro ma kardan,spoznam rozdiel od remena?

Jako začátečník těch rozdílů moc nepoznáš, ale kardan má tišší a lehčí chod=o malinko delší doba letu. Nu a pak nastavení, kardan jen do sebe "zasuneš" a dílo je hotovo, řemínek musíš správně napnout, ale není to nějak těžká záležitost.

Kardan je zas v nevýhodě při "škrtuní" o zem, kdy řemínek toho o malinko více vydrží.

sakwaaaaa,toliiik toho jeste maaam pred sebouuuuuuuu!
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od kasssy »

Ahoj. Snad nenapíši úplnej blábol,ale já to vidím asi tak: Simulátor není špatnej(je jedno jestli na heli,nebo éro) člověk tak nějak zjistí co má dělat s páčkama. nadruhou stranu,pokud je člověk nervoznější,tak asi není od věci pořídit něco levnějšího na zkrocení nervů. Nevím jak kdo,ale já na sim. nemám nejmenší problém,ale jak "zavrčí motory"adrenalin jde nahoru a je to úplně něco jinýho. Takže bych se koax.rozhodně nevyhýbal. Ono v tom začátku je člověk dost nervní ikdyby to lítalo samo:-)) Zvyknout si na ten pocit,že to držím ve zvduchu v reálu sim nahradit nedokáže... Podle mě je mimo jiné důležitý naučit se zkrotit emoce a to bohužel sim nezvládne. Pozn. pro dospělé: je myslím lepší přitulit se v reálu,než brouzdat po "hambatejch"stránkách:-)))
bigsam72

#26 Příspěvek od bigsam72 »

kasssy píše:Ahoj. Snad nenapíši úplnej blábol,ale já to vidím asi tak: Simulátor není špatnej(je jedno jestli na heli,nebo éro) člověk tak nějak zjistí co má dělat s páčkama. nadruhou stranu,pokud je člověk nervoznější,tak asi není od věci pořídit něco levnějšího na zkrocení nervů. Nevím jak kdo,ale já na sim. nemám nejmenší problém,ale jak "zavrčí motory"adrenalin jde nahoru a je to úplně něco jinýho. Takže bych se koax.rozhodně nevyhýbal. Ono v tom začátku je člověk dost nervní ikdyby to lítalo samo:-)) Zvyknout si na ten pocit,že to držím ve zvduchu v reálu sim nahradit nedokáže... Podle mě je mimo jiné důležitý naučit se zkrotit emoce a to bohužel sim nezvládne. Pozn. pro dospělé: je myslím lepší přitulit se v reálu,než brouzdat po "hambatejch"stránkách:-)))

Nejdriv je clovek spocenej kdyz vzlita ... podruhy kdyz sunda kriz a pristava :-)
AUDINO

#27 Příspěvek od AUDINO »

bigsam72 píše:
kasssy píše:Ahoj. Snad nenapíši úplnej blábol,ale já to vidím asi tak: Simulátor není špatnej(je jedno jestli na heli,nebo éro) člověk tak nějak zjistí co má dělat s páčkama. nadruhou stranu,pokud je člověk nervoznější,tak asi není od věci pořídit něco levnějšího na zkrocení nervů. Nevím jak kdo,ale já na sim. nemám nejmenší problém,ale jak "zavrčí motory"adrenalin jde nahoru a je to úplně něco jinýho. Takže bych se koax.rozhodně nevyhýbal. Ono v tom začátku je člověk dost nervní ikdyby to lítalo samo:-)) Zvyknout si na ten pocit,že to držím ve zvduchu v reálu sim nahradit nedokáže... Podle mě je mimo jiné důležitý naučit se zkrotit emoce a to bohužel sim nezvládne. Pozn. pro dospělé: je myslím lepší přitulit se v reálu,než brouzdat po "hambatejch"stránkách:-)))

Nejdriv je clovek spocenej kdyz vzlita ... podruhy kdyz sunda kriz a pristava :-)[/quote

...a nakoniec je nasraty,ze ma len 4 baterie.....
LudaS

xheli

#28 Příspěvek od LudaS »

Máte někdo nějakou praktickou zkušenost s těmito hračkami?
http://www.modelyrc.cz/?p=productsList&iPage=6
konkrétně se mi asi nejvíc líbí tohle:
http://www.modelyrc.cz/?p=productsMore& ... 3-kan%E1ly

Dik
michalval

#29 Příspěvek od michalval »

Zkušenost nemám, ale jak píšeš,bude to spíš hračka. 3-kanály tzn.tedy 1. plyn (otáčky hl.rotorů), 2. gyro (pokud tam je) 3. zadní horizontální vrtulka (klopení)? Tak jestli to dobře chápu, tak to nemá klonění (do stran).
Tyhle stránky jsem už viděl a vždycky jsem žasnul nad výřečností autora: samé superlativy, ale často přeháňky.
Protos, Blade 400, Blade mCX, Spektrum DX7, Phoenix RC
raging

#30 Příspěvek od raging »

Jsou samy prehanky a hlavne ty super ceny 8) :lol: :lol:
Odpovědět

Zpět na „Heli - dvourotory“