po rozbalení dvojtaktu, záběh ASP 8,5
Jeste jsem zapomnel napsat, ze pri privrenem karburatoru jsem zkousel regulovat tu jehlu. Kdyz jsem pridal, motor byl priduseny a chcipal bez zhaveni... Pri "priskrceni" se motor roztocil na volnobeh na muj vkus nejak rychle?? Ale asi to bylo tak v poradku.. Karburator falesny luft nenasava, zkousel jsem, tak ty otacky museli byt OK
ahoj,
1. vypln si v profilu bydliste nebo letiste kde se vyskytujes nejcasteji.
2. ty fakt zadneho jineho modelare co ma spalovaka neznas? Rady na foru jsou fajn, ale stejne je nejlepsi se zastavit nekam na cumendu a kdyz narazis na nekoho kdo delsi dobu lita tak ti vse ukaze a vysvetli
3. no a na netu pak uz jen "doladis" detaily jako ktera vrtule je nej... atd...
Rada od "kf" mozna zapadla, tak jsem to tu znovu vytahnul.
Pod tohle bych se klidne podepsal.
1. vypln si v profilu bydliste nebo letiste kde se vyskytujes nejcasteji.
2. ty fakt zadneho jineho modelare co ma spalovaka neznas? Rady na foru jsou fajn, ale stejne je nejlepsi se zastavit nekam na cumendu a kdyz narazis na nekoho kdo delsi dobu lita tak ti vse ukaze a vysvetli
3. no a na netu pak uz jen "doladis" detaily jako ktera vrtule je nej... atd...
kf píše:A hlavně si najít nějakou z těch milionů rad, které se tady objevují pořád dokola. Jedna z nich - nejúčinnější je splašit někoho, kdo je znalej a pomůže Ti.
Rada od "kf" mozna zapadla, tak jsem to tu znovu vytahnul.
Pod tohle bych se klidne podepsal.
Vrtule by měla být na hřídeli nasazena relativně těsně - kvůli ustředění. Někdy může být i jakoby těsně našroubovaná (ale zase ne moc). Utažená by měla být poměrně dost silně, právě aby se nevyšroubovala. Závit se má při běhu jakoby sám utahovat (utahuješ obráceně proti směru chodu motoru). Pérovku jsem nikdy na vrtuli neměl, a až na výjimku kdy se motor náhle zastavil (většinou při zabíhání, když byl syrový a nseřízený), se mi vrtule nikdy nevyšroubovala, setjně se jen povolila a úplně nevyšroubovala. Tak se neboj za to trochu vzít.
Hitec Aurora 9X
- StanleyT28
- Kontaktovat uživatele:
- StanleyT28
- Kontaktovat uživatele:
Já si nastavil karbec podle (mnou) poupraveného návodu od ASP. Natankoval, nasál palivo, podle sluchu poznal že je to akorát, přiložil žhavení, bouchl do vrtule a von šel. Nechal jsem ho vybrblat 450ml = karbec otevřen naplno a dost otevřená hl.jehla. Ale vyšší volnoběh než např u MVVS. U ASP bys odrovnal ojniční oko. Pak jsem ho nechal 10min zchladnout, dotankoval do plna, nasál palivo, žhavení, bouchnul do vrtule a zase šel. Pak jsem ladil přechody a zbytek až v modelu. Motor je ASP-8,5ccm, svíčka Os Max č.8, žhavení jeden buřt NiCd a palivo 80/20.
http://www.hokana.wz.cz/?text=131
http://www.hokana.wz.cz/?text=23
Tak ať se daří
http://www.hokana.wz.cz/?text=131
http://www.hokana.wz.cz/?text=23
Tak ať se daří
tak ted sem ho asi deset, mozna patnact minut mel nakoplyho... Akorad kdyz prestanu zhavit tak zdechne
asi neco spatne serizenyho. Ale se svickou da se rict ze chytne na brnk. Hmmm malou kompresi to treba nemuze byt? (porad to musim svadet na to ze sem ho spatne "rozhejbaval")
Hehe ale su rad ze jede zatim aspon s tou zapojenou svickou 
honzekk píše:tak ted sem ho asi deset, mozna patnact minut mel nakoplyho... Akorad kdyz prestanu zhavit tak zdechneasi neco spatne serizenyho. Ale se svickou da se rict ze chytne na brnk. Hmmm malou kompresi to treba nemuze byt? (porad to musim svadet na to ze sem ho spatne "rozhejbaval")
Hehe ale su rad ze jede zatim aspon s tou zapojenou svickou
neco je spatne; tyhle motory fakt jedou na prvni pokus
vypln si bydliste, pak ti tu lidi napisou, kam si zajit nebo komu ten motor ukazat aby ti pomoh
Ahoj -poslal jsem ti SZ(soukromou zprávu)honzekk píše::(![]()
Hmm, tak jsem dneska zkousel trochu poladit, aby bez toho zhaveni nezdechal... Zdecha me porad
Vydrzi chvilu jet ale pak zdechne.. Kdyz pridam plyn asi tak do jedne tretiny, tak nezdechne, ale jakmile uberu tak zase zdechne
chjo chjo... Zkousel jsem to ladit jehlou na karbecu... No asi by bylo nejlepsi to teda nekomu dat na odzkouseni.. Tak kdyby mohl nekdo v okoli brna, tak se prosim hlaste
ICQ 638556901
honzekk píše::(![]()
Hmm, tak jsem dneska zkousel trochu poladit, aby bez toho zhaveni nezdechal... Zdecha me porad
Vydrzi chvilu jet ale pak zdechne.. Kdyz pridam plyn asi tak do jedne tretiny, tak nezdechne, ale jakmile uberu tak zase zdechne
chjo chjo... Zkousel jsem to ladit jehlou na karbecu... No asi by bylo nejlepsi to teda nekomu dat na odzkouseni.. Tak kdyby mohl nekdo v okoli brna, tak se prosim hlaste
Podle mě máš moc přivřenou volnoběžnou jehlu. Ale je jasné, že osobní kontakt a pokoukání někoho z okolí pomůže více.
- Kiki Lopez
- Kontaktovat uživatele:
Kiki Lopez píše:u ASP je od výroby nastavena dobře.Jakmile se do ní zavrtá je to vháji.V ten flek je třeba nastavovat od začátku.
Není a to mluvím z vlastní zkušenosti. Motor vůbec nešel seštelovat na volnoběžce. Sundal jsem ho se zabíhacího stolu a poladil ho podle toho mýho upravenýho návodu (co jsem tu už vzpomínal) a jde jak víno. To byla 4,6ccm. A tu 8,5ccm jsem rovnou poladil ještě před záběhem a chytá na první ťuknutí.