Benzíňák TURNIGY -26ccm/3HP

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Zpráva
Autor
mnov

#16 Příspěvek od mnov »

Originál Husqvarna olej bude asi toto.
Edit: Neberte to jako reklamu, ale dá se koupit např. zde.
Osobně používám tento, ale to hlavně proto, že prodejna Stihl je nedaleko. :)
JENDA01

#17 Příspěvek od JENDA01 »

mnov píše:Originál Husqvarna olej bude asi toto.
Edit: Neberte to jako reklamu, ale dá se koupit např. zde.
Osobně používám tento, ale to hlavně proto, že prodejna Stihl je nedaleko. :)

Ahoj,
a kde to je nedaleko :D Nebydlíme od sebe tak daleko . Jinak to XP už mám napsané v ho-si-pa -zápisníku :lol: .

Jenda
mnov

#18 Příspěvek od mnov »

Nedaleko je v ulici Davídkova. Jistě ji budeš znát.
JENDA01

#19 Příspěvek od JENDA01 »

mnov píše:Nedaleko je v ulici Davídkova. Jistě ji budeš znát.

Ahoj,
a strkáš to taky do tý WEBRY co máš . A v jakém poměru.

Jenda
mnov

#20 Příspěvek od mnov »

Ahoj,
do Webry používám tento olej také. Výrobce tam doporučuje poměr 1:25, tak ho dodržuji.
tomanos
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od tomanos »

Nikdy nevieš čo kupuješ. Pracujem v tlačiarni, kde sa robia samolepky. Divili by ste sa aké zákazky sa nám ponúkali z Maďarska. Nemenovaná firma na výrobu olejov chcela, aby sme im vyrobili čo najpresnejšie kópie samolepiek na značkové oleje. Konkrétne sa zaujímali o Castrol magnatec. Zo zaujímavosti som si začal všímať samolepky po pumpách a aj som objavil po detajlnom zhliadnutí dve verzie tej iste j samolepky. Castrol bol neskôr nútený začať používať bezpečnostné etikety s holografickými prvkami. Toto sa dá falšovať ťažšie.
T.
mikvalik
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od mikvalik »

tomanos píše:Nikdy nevieš čo kupuješ. Pracujem v tlačiarni, kde sa robia samolepky. Divili by ste sa aké zákazky sa nám ponúkali z Maďarska. Nemenovaná firma na výrobu olejov chcela, aby sme im vyrobili čo najpresnejšie kópie samolepiek na značkové oleje. Konkrétne sa zaujímali o Castrol magnatec. Zo zaujímavosti som si začal všímať samolepky po pumpách a aj som objavil po detajlnom zhliadnutí dve verzie tej iste j samolepky. Castrol bol neskôr nútený začať používať bezpečnostné etikety s holografickými prvkami. Toto sa dá falšovať ťažšie.
T.

Proto by byla pumpa poslední místo, kam bych šel pro olej :)
A jendu sem taky posílal do značkové prodejny.
Velox Revolution II ZDZ 50NG
EasyStar II
LOOP VA
JENDA01

#23 Příspěvek od JENDA01 »

mikvalik píše:
tomanos píše:Nikdy nevieš čo kupuješ. Pracujem v tlačiarni, kde sa robia samolepky. Divili by ste sa aké zákazky sa nám ponúkali z Maďarska. Nemenovaná firma na výrobu olejov chcela, aby sme im vyrobili čo najpresnejšie kópie samolepiek na značkové oleje. Konkrétne sa zaujímali o Castrol magnatec. Zo zaujímavosti som si začal všímať samolepky po pumpách a aj som objavil po detajlnom zhliadnutí dve verzie tej iste j samolepky. Castrol bol neskôr nútený začať používať bezpečnostné etikety s holografickými prvkami. Toto sa dá falšovať ťažšie.
T.

Proto by byla pumpa poslední místo, kam bych šel pro olej :)
A jendu sem taky posílal do značkové prodejny.

Ahoj,
ve značkové prodejně -Husgvarny- jsem byl zakoupil jsem XP dones domu kouknu na certifikát toho co jsem koupil předtím ( bez loga husgvarna) a má stejný certifikát :lol: To jsem z toho jelen .Teď nevím čeho se mám při koupi držet :D . Jestli se taky -fašují- certifikáty.
Tenhle olej MÁ CERTIF. : JASO FC/ EGB Rorax 253 Snowmobile test.
Je fak že mi připadají stejně. Ale :?:, složení ví bůh. Ta značka -FC- by měla značit - pro extrémní zátěže ,- jak jsem našel na internetu. Jak jsem se tak trošku o to začal zajímat tak mám dojem že to je pěkně tvrdej biznis -bez pardonu. Ale ani se nedivím lítají v tom asi velký peníze. A u toho je možný všechno. (To XP-je dle prodavače polosyntetika je to taky zelený nebo spíš modrozelený stejná barva
jak ten předchozí.)

Jenda
horzde

#24 Příspěvek od horzde »

Jaký je názor na polosyntetiku Stihl HP ružová ten co mám mi podle těchto názorů připadá jako falz.
JENDA01

#25 Příspěvek od JENDA01 »

Ahoj,
měl jsem nějaké dotazy od zdejších modelářů na tento motor který jsem zde prezentoval z počátku docela s pocitem zklamání.
Po vychytání drobností které mě ale docela otrávily :x se z toho klube docela dobrý motor (v rámci jeho cenové kategorie).
Některé změny nebo upozornění:
-------------
Zapalování v žádném případě neprovozovat na vyšší napětí než -6V.
I když se recenzích mluví o 5-ti článcích Ni-Cd , tak ho spolehlivě odděláte.
-------------
Původní svíčku vyhodit a koupit originál. Lze dostat v prodejnách -Honda-
nebo pan ČECH ,který prodává benzínové modelářské motory. U původní svíčky je riziko že se odlomí vnitřní keramika a vylágruje to motor. Bylo to zmíněno i v recenzích.
----------------
Zkontrolovat časování. Má být mezi 27-32stupnů. Já jsem měl u dodaného motoru 55 stupnů :? .
------------------
Jinak jsem se dostal konečně k nějakému smysuplného záběhu a motor se začíná usazovat a chodí tak jak jsem v rámci tohoto motoru očekával.
Zatím naměřené otáčky cc-6800 s vrtulí 17/8.
Tah cc-5kg.
Počítám že se to ještě zlepší jelikož je zatím ještě sirový.
Musím ještě zapracovat na volnoběhu ,pod 2 tisíce už jde nepavidelně.
Jinak přechody jsou bezproblémové.

Jenda
Katapult
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Katapult »

Máš úžasný přípravek na záběh.Co tam všecko měríš?
Jo a olej bych neváhal origo Husq nebo Stihl to sů nejlepší oleje do dvoutaktů.
kanal
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od kanal »

Pánové a co říkáte syntetice Fusch?
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“