Přijímač Duplex R8

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
JMalik

#586 Příspěvek od JMalik »

pilotek 1 píše:ja áno, mám R4 aj R5, regler Hacker, aj Advance mini.Nikdy žiadny problém.
Ak som Ťa sklamal, je mi ľúto

Na reglu MGM to je tak jak to popisuji.

(Advance mini odstavuje motor(Neutrino) při použití vrtule 8/4, s MGM to zase pro změnu běží. Ale ještě zjistím, jestli to je vlastnost toho jediného reglu - Advance, nebo se tak budou chovat i ostatní.)
Naposledy upravil(a) JMalik dne úte 17.11.2009 19:39, celkem upraveno 1 x.
LV
Kontaktovat uživatele:

#587 Příspěvek od LV »

pilotek 1 píše:ja áno, mám R4 aj R5, regler Hacker, aj Advance mini.Nikdy žiadny problém.
Ak som Ťa sklamal, je mi ľúto

Ja lietam s Profisexta mini a R6004FF a tiež nemám problém. Dúfam, že som ťa potešil :wink:
Jo a regulátor Himodel Fly 12A
Naposledy upravil(a) LV dne úte 17.11.2009 19:37, celkem upraveno 1 x.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
JMalik

#588 Příspěvek od JMalik »

coro píše:Tento rok nie, možno ešte príde. Minulú zimu ano - klasika akrobat.
A aj depronový Messenger na 1s 450mAh tu mám http://www.topgun.sk/downloads/Jozo/Ind ... 008142.mp4 a práve v ňom lietal Duplex R8!!!

Řeč je o R5 a halovém akrobatu 130 - 140g.
pilotek 1
Kontaktovat uživatele:

#589 Příspěvek od pilotek 1 »

(Advance mini odstavuje motor(Neutrino) při použití vrtule 8/4, s MGM to zase pro změnu běží. Ale ještě zjistím, jestli to je vlastnost toho jediného reglu - Advance, nebo se tak budou chovat i ostatní.)[/quote]

motory mám AXI2204/54, Dualsky 19gr, aj ten s reglom 23gr, vrtule 9/3.7 a 8/4, vždy len 2xlipolka 350mAh. nikdy žiadny problém. V hale som 2x týždenne po 2 hodiny
coro

#590 Příspěvek od coro »

JMalik píše:
coro píše:Tento rok nie, možno ešte príde. Minulú zimu ano - klasika akrobat.
A aj depronový Messenger na 1s 450mAh tu mám http://www.topgun.sk/downloads/Jozo/Ind ... 008142.mp4 a práve v ňom lietal Duplex R8!!!

Řeč je o R5 a halovém akrobatu 130 - 140g.

130g je dosť.. :-) Ten Messenger mal oveľa menej. Motor 10g, 2x HXT500.

V 130-140g akrobate som mal Duplex R6, to sa sem asi nehodí ? ... ale ten išiel normálne cez bec, nechcelo sa mi bastliť. Regl Turnigy Plush 10A, motor 2204-1450 "19g Outrunner", 3x HXT500 1x HXT900 servá.

Nechcelo sa mi kvoli somarine o ktorej som si nebol istý či ma bude baviť, kupovať indoor príjmače..
JMalik

#591 Příspěvek od JMalik »

coro píše:V 130-140g akrobate som mal Duplex R6, to sa sem asi nehodí ? ... ale ten išiel normálne cez bec, nechcelo sa mi bastliť. Regl Turnigy Plush 10A, motor 2204-1450 "19g Outrunner", 3x HXT500 1x HXT900 servá.

Toho Messengera vynechám. Taky nebudu psát, že Extra má se třemi servy, RX 35MHz, motorem..... 1s Lipol, komletní letovku 23g. To je snad trochu něco jiného, než o čem je řeč.

K tomu akrobatu - převaž ho!
LV
Kontaktovat uživatele:

#592 Příspěvek od LV »

coro píše:Nebol to Rakovník ale Rožnov :-))))
Asi svietilo slnko - niekde bola fotka, má tam čiernu kabínu (nie priehľadnú).
A to že tam bolo 60 stupňov nie je vôbec isté - možno mal smolu na príjmač ktorému stačilo menej, ako ten amík.

Trochu svetla do tvojho prípadu:

* Ohlásit tento příspěvek
* Odpovědět s citací

Re: FASST R617FS problém :-(

Nový příspěvekod blacklight v 17/11/2009, 15:27
Já k tomu taky něco doplním.

V mém případě šlo nejspíš o problém s konektory jedné nejmenované značky.
Podle mě byl hlavní problém v tom - že piny se v plastu dost pohybovaly a špatně seděly na protikusu v přijímači.
Na první pohled nebylo skoro nic poznat ale při důkladné kontrole už ano.

Tehdy jsem udělal několik startů s jinými modely , přijímače jsem také zahřál ale nikdy se podobná věc znovu nestala.

Následovala výměna všech konektorů a od té doby nebyl problém.
Nalétal jsem s tím hodně startů a nezaznamenal jsem jediný výpadek ,zamrznutí ... prostě nic .

Můžu tedy potvrdit to co píše ZDZD - problém byl velmi pravděpodobně způsoben špatnými kontakty.

FASST mám skoro dva roky a kromě tohoto "nedorozumění" jsem velmi spokojen.
www.elektromodely.sk
coro

#593 Příspěvek od coro »

Teraz nemám.
Ale viem ako to bolo - s tou výbavou cca 145g. Ale žiadne odľahčovanie, normálne vyrezané nožom a zlepené. Až keď som to nastriekal "sytro" sprejom, tak to oťaželo na 165 a letelo to na houby :( ... Robil som to viackrát lebo som sa len učil a rozbil som to o steny ..
Naozaj ale neviem o čo už tu teraz ide - BEC v Turnigy 10A v pohode udržal servá aj s R6. Dokonca ani v tom messengeri som nemusel na 1s ten BEC premostiť, nechal som ho tam v ceste. Takže s prúdovým odberom R8 nemal problém - dúfam že R6 nežerie viac.
Neviem aký je problém u Teba ale s R5 a hlavne s R8 má málo spoločného, a jasné riešenie (dve rôzne z toho jedno dobré) som už napísal.
LV
Kontaktovat uživatele:

#594 Příspěvek od LV »

coro píše:Teraz nemám.
Ale viem ako to bolo - s tou výbavou cca 145g. Ale žiadne odľahčovanie, normálne vyrezané nožom a zlepené. Až keď som to nastriekal "sytro" sprejom, tak to oťaželo na 165 a letelo to na houby :( ... Robil som to viackrát lebo som sa len učil a rozbil som to o steny ..
Naozaj ale neviem o čo už tu teraz ide - BEC v Turnigy 10A v pohode udržal servá aj s R6. Dokonca ani v tom messengeri som nemusel na 1s ten BEC premostiť, nechal som ho tam v ceste. Takže s prúdovým odberom R8 nemal problém - dúfam že R6 nežerie viac.
Neviem aký je problém u Teba ale s R5 a hlavne s R8 má málo spoločného, a jasné riešenie (dve rôzne z toho jedno dobré) som už napísal.

Výbava ktorú si popísal má 95g :!:
www.elektromodely.sk
coro

#595 Příspěvek od coro »

LV píše:...
FASST mám skoro dva roky a kromě tohoto "nedorozumění" jsem velmi spokojen.

Ok, v pohode.
Ale ten druhý, ten amerikánec, z to skúšal ohrievať s teplomerom a napísal že 4x sa mu to vyplo pri 39 stupňoch - takže aj keď nie v Rožnove, niekde inde to bolo.
A nech nikto netvrdí že po takom zážitku ten istý človek nechal model rozpáliť na slnku rovnako ako vtedy - stačí detail, iné ľudské správanie , a problém odíde.

Argument že to boli konektory a že to druhé bol len jeden vadný kus, beriem, ok.
Ale to isté prosím aplikujte aj na ten Duplex.
Ak nastal v Jeti významný upgrade o ktorom nehovoria, alebo okrem tých modulov ktoré podľa čísla stiahli a vymenili bolo chorých viacej, to nikdy nezistím - ak to tak náhodou bolo možno to nie je seriózne,
ale každopádne ten R8 čo tu mám ja, tak ako to tu od rána trápim, mi za dnešok pripadá naozaj nepriestrelný.
coro

#596 Příspěvek od coro »

Napísal som o servo navyše, naviem prečo. Na krídelká bolo len jedno.
No.. a dva kusy Depronu a pár uhlíkových tyčiek, za 55g a je to. Ja už neviem ale tak to sedelo.
Ide o to že R6 má 10 gramov a R5 len 4? Po prvej šupe do steny mohlo pribudnúť viac lepidla ako je ten rozdiel.
JMalik

#597 Příspěvek od JMalik »

coro píše:Teraz nemám.
Ale viem ako to bolo - s tou výbavou cca 145g......

No ono se tam pomalu dostaneme. Hlavně si pamatuj, jak si začal - 130až 140g! Teď jsi u 145 a já Ti říkám, že to mělo pravděpodobně ještě o 10g víc.

Teď k tomu dalšímu:
Coro napsal: Ide o to že R6 má 10 gramov a R5 len 4? Po prvej šupe do steny mohlo pribudnúť viac lepidla ako je ten rozdiel.

Ano, jde o to, že R6 má o příšerných 6 gramů víc - do halovky, do Clika a jiných..., třeba. Kdyby to nevážilo jako dlabaný ingot, nemuselo to doletět až do zdi a lepidla by se spotřebovalo málo.
Pak tam s tímhle přístupem můžeš klidně létat v hale s 250g EPP.

No a úplně zpátky k věci. Podle mě není ta R5 na kterou přišla později řeč vhodná do halovek. Myslíš si něco jiného?
coro

#598 Příspěvek od coro »

Ano, myslím.
Nechápem prečo podľa teba nie je vhodná. Fakt.
Pretože jeden regl Ti netočí motor a druhý neudrží BEC?
Kúp si Turnigy Plush 10A za 10 usd. To je tretie riešenie, čo Ty na to?
coro

#599 Příspěvek od coro »

A navyše Futaba FASST R6004FF žerie 40mA a Duplex R4 len 39mA :-) takže píšeš o prúdovej spotrebe od začiatku odveci.
JMalik

#600 Příspěvek od JMalik »

coro píše:Ano, myslím.
Nechápem prečo podľa teba nie je vhodná. Fakt.
Pretože jeden regl Ti netočí motor a druhý neudrží BEC?
Kúp si Turnigy Plush 10A za 10 usd. To je tretie riešenie, čo Ty na to?

Má o 3g víc, než ty ostatní používané :lol:
Takhle vznikají ty ingoty. Hlavně si to sčítej. Na Tebou zvoleném RX máš +6g, regl+ 3g.....
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“