Nine Eagles Free Spirit - zkušenosti?

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
JM

#526 Příspěvek od JM »

milantuma píše:Co se tyka vibraci hlavy, tak na vetsine zahranicnich rc diskuzi pisou,
ze je to celkem normalni a ze to vyplyva z konstrukce vrtulniku. Nekomu to vibruje vice nekomu mene. Obecne vibrace gyru vadi, ale netusim jak musi byt silne, aby se to nejak projevilo.
Dost znama negativni vlastnost Spirita je, ze ma silne teplotne zavisle gyro, to mozna skutecne bude pricina toho, ze se ti to pri boceni doleva sem tam zvrtne. Treba to bude lepsi v lete ;)
Jinak pricinou zvrtnuti by mohla byt i prokluzujici zadni vrtulka, u Spirita take nic zvlastniho, kdyz se parkrat sunda a nasadi, prestane tam drzet.

Děkujeme za odcitování...všechno tebou napsané už tu bylo-nemáš doktorát z Plzeňských práv?? tamse taky trošku kopírovalo:lol: :lol: , ale příště prosíme nějaké nové poznatky :wink:
Ještě k tomu gyru-kdybys mluvil z vlastních zkušeností tak bys věděl, že při použití stř. tuningu už se teplotní závislost téměř neprojevuje-a když se projevovala, řešilo se to trimem. Ten vliv rozhodně nebyl takovej, aby to vyloženě kopalo do vrtulky.
JM

#527 Příspěvek od JM »

Tomtom8 píše:jak vás tak poslouchám (čtu) tak je zřejmé, že by byl zájem o kovový upgrade rotorové hlavy...

To si piš, že by byl, cena by mohla být taková, jaká byla plánována na RCzoně-bylo to tuším taky těch 550, jako u cykliky a úponů-pro ně to měl taky vyrábět někdo v ČR. A kdyby byly úpony od něho lépe zpracované ve stejné ceně, taky bych do nich šel.
Tomnick

Kovová hlava

#528 Příspěvek od Tomnick »

Zdravím
Za dobu učení letu se spiritkem jsem zrušil hlavy už dvě, létat s ním už sice umím, ale kovovou hlavu bych bral všemi deseti. Takže se hlásím jako další člověk. 550 jak napsal JM je myslím přijatelná cena pro obě strany.
atsor

Re: Kovová hlava

#529 Příspěvek od atsor »

Tomnick píše:Zdravím
Za dobu učení letu se spiritkem jsem zrušil hlavy už dvě, létat s ním už sice umím, ale kovovou hlavu bych bral všemi deseti. Takže se hlásím jako další člověk. 550 jak napsal JM je myslím přijatelná cena pro obě strany.

Chlapi jdu do toho s Vámi.
ferodo
Kontaktovat uživatele:

#530 Příspěvek od ferodo »

Kdyby mi v neděli neulétl tak do hlavy jdu taky. Teď mi úpony zůstali, protože jsem je nestihl nasadit a pár náhradních dílů.
Bednys

#531 Příspěvek od Bednys »

Tak spirita mam kratce, ale uz jsem na nem zdemoloval kde co. Momentalne cekam na zadni motorek, nak se mi rozpad a ztratily se uhliky. :( Jinak kovovou hlavu bych bral taky,protoze ta plastova prd vydrzi.
Tomtom8

#532 Příspěvek od Tomtom8 »

No chlapi, jsem rád, že vás to tak zaujalo :o) Já jsem ještě přemýšlel dnes v autě o tom, co jsem vypustil na forum, a je tam trochu problém. Ta plastová hlava byla nahoře „rozevírací“, aby se mohl nacvaknout drát stabilizátoru. To u kovu nepůjde a je potřeba vymyslet nějaké elegantní řešení. Hlavně jednoduché, nenáročné na výrobu, jinak se to všechno začne prodražovat a ztratí to smysl. To asi byl i důvod, proč z toho v RCZ vycouvali. Udělat nějakou krásu za 1000,-Kč, kterou si nikdo nekoupí je na prd. Uvidíme, co na to mistr Kovoděl. Jestli se mu bude chtít dělat za 30,-Kč/hod naše vrtulníkové nesmysly :o)
Tomnick

#533 Příspěvek od Tomnick »

Řekl bych, že tam jde právě o to, udělat kovový ten držáček na stabilizátor. Stačí když spiritek přistane do trávy a stabilizátor se mírně o tu trávu sekne. Buď stabilizátor v tom lepším případě vyskočí z těch oček, nebo jak mě se stalo, se rovnou to očko ulomí. Jak to ale udělat kovový a zároveň to pohodlně nasadit mě taky zatím nenapadá, ale slibuji, že nad tím zkusím zapřemýšlet. :P
Jinak myslím, že zájemců by bylo až až, asi každý kdo toho spirita má a sem tam koukne na tohle vlákno. :D
ntpr

#534 Příspěvek od ntpr »

mrkněte se jak maj udělanou horní část v kovu koaxialy, je tam na ten stabilizator takova čepička...
josef kraček

#535 Příspěvek od josef kraček »

Zdravím nevíte někdo co by mohlo zpúsobovat roztočení zadního motorku a to na plný pecky při zapojení baerky bez rádia A s rádiem to vůbec nereaguje a jde pořád na plno
raging

#536 Příspěvek od raging »

Zkrat na koncovem tranzistoru v ridici jednotce :cry:
josef kraček

#537 Příspěvek od josef kraček »

Děkuji kolego za radu tohle je neopravitelné Budu muset koupit novou jednotku
Milošek

#538 Příspěvek od Milošek »

RC zona už dostala kabinky z lamy V4.Byl jsem tam včera a už ji mám na svém spiritovi.
Ed - Kestrel

#539 Příspěvek od Ed - Kestrel »

Ahoj, konečně jsem si udělal čas a přečetl Vaše supr vlákno. Díky za něj. To je paráda mít tolik Kestreláků pohromadě. S Kedarem a ZdeňkemHr dáváme naše zkušenosti a rádoby chytrý nápady na http://www.kestrel500sx.zlatnicepardubice.cz/ Jestli chcete můžete nám s nima pomoct :) ale nemusíte :)
Tomnick

#540 Příspěvek od Tomnick »

Pořád pokokuju po té kovové hlavě a na stránkách věnovaných bratru kestrelovi jsem objevil tohle:
http://www.kestrel500sx.zlatnicepardubi ... vy-upgrade
To bych řekl, že by stálo za ozkoušení. I to vypadá dost pěkně ta růžová, i když to už je jen detail.
Tady je video, kde ukazují kovový upgrade na Kestrela, i když tu kovovou hlavu tam nemají.
http://www.youtube.com/watch?v=3uKtdPvJ ... re=related
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“