JMalik píše:coro píše:Napájať servá na halolete z 2s Lipo priamo a príjmač bec z regulátoru, je totálna blbosť.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Coro, o tomhle víš hodně málo. Už jak jsi začal těmi servy HXT. To je prostě scestné. Až bude potřebovat výchylku přes 100%, tak se tam to servo ani nenatočí. Má to menší rozsah dráhy pohybu než ta doporučovaná..... a další zcela nevhodné vlastnosti.
K tomu napájení 2s Lipol. RX z BECu jsem tam měl, než byl k dispozici RX se vstupním napětím 2s Lipol (Futaba). Proč někteří (špičkoví piloti halovek) dávají serva napřímo se běž podívat na nějakou soutěž. Opravíš si na to názor.
Na toto mi stačí poznať úplne základné princípy.
Ak špičkoví piloti haloviek potrebujú zo začiatku na serve 8,3 volta, po čase 7,2V a ku koncu letu možno 6,1V, tak im odkazujem že sa im čudujem.
Myslím že na teba sa budem snažiť reagovať čo najmenej, už minule bolo jasné že naše názory sú nezlúčiteľné, a som presvedžený že len rýpeš bez záujmu o skutočnú tému.
Pre zníženie dezinformácií - veľkosť výchyliek sa nastavuje pomerom dĺžky pák.
Zaťaženie tiahla/pántov, sa zmení ich celkovou dĺžkou (kratšie páky=vyššie namáhanie=potreba pevnejšieho tiahla=vyššia hmotnosť), preto sa používajú dlhé páky.
HXT500 je dosť slabé, a zbytočne rýchle - ano nie je ideálne, lepší by bol vyšší prevodový pomer (cca 0,15s/60 st stačí, to by mohlo znamenať že by malo rovnaké servo cca 1,2kgcm.). O tom som ale písal už predtým.
Ale stojí 70 korun, nekmitá, drží stred.. proste funguje. Začiatočníkovi bohate stačí.
Na viac ako 6V, napríklad na 2s LIPO napriamo, veľmi rýchlo odíde do smetí.
- ako väčšina serv.
Malé digitály často požadovali striktne 5V, ani len na 6V neboli stavané.. Aby malo každé servo stabilizátor v sebe, mi pripadá byť úplne chorý nápad (výsledkom je prehrievanie elektroniky).