HK-6X 2.4 GHz

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
Toxi

HK-6X 2.4 GHz

#1 Příspěvek od Toxi »

Prave mi prisla tato vysielacka domov. Prevedenie je podla mojho nazoru velmi dobre, precizne a vobec nevyzera lacno, lachko padne do ruky. Je mozne nastavit vyskovu polohu pacok, ich polohovanie je prijemne, hladke trocha jemne. Displey je dobre citatelny vzhladom k tomu ze je segmentovy a kontrastny. Hned po zapnuti sa zobrazi stav napajacich bateriek vysialaca. Sparovanie s prijimacom prebehlo bez problemov. Vysielac je baleny v bielej sklatuly s polysterenom a nalepenym CD s navodom. V niektorych pripadoch treba navod precitat aj 3x aby ste pochopili co vlastne autor myslel a vyzaduje uz nejaku skusenost s riadenim modelov inak nebudete rozumiet niektorym pojmom lebo nie su vysvetlene len je napisane ako natavite to ci ono: Reverse setting, End point setting, Sub trim setting, Dual rate setting, Throttle holding setting, Gyro sensitivity adjusting, Throttle curve setting, Pitch curve setting, Swash mixture setting, V-tail mixture setting, Delta wing mixture setting.
Prijimac ma natesno umiestnene konektory a obtiaznejsie sa zasuvaju tie ktore maju nejake vystupky alebo tak podobne.
Zatial okrem testovania doma na guaci nemam s touto supravou realne skusenosti z prevadzky v prirode, pocasie nepraje :))
HK uz ponuka aj prijimace a zatial tato suprava spravila na mna dojem. Odporucal by som ju hlavne zacinajucim modelarom vhladom k tomu ze ma pamat na 5 modelov s digitalnymi trimrami co je pre mna velke plus po prechode z vysielaca typu FM Zebra, kde sa mi stale podarilo nechtiac rozladit trimer A za dalsie plus mozem povazovat aj priaznivu cenu, ktora je porovnatelna so FM supravami typu Zebra, ale narozdiel od nich pracuje v pasme 2,4Ghz s mnozstvom nastaveni a pamatou.
AK mate nejake otazky mozete sa pytat. ...

Obrázek

http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... RX_(Mode_1)_
Naposledy upravil(a) Toxi dne úte 01.12.2009 21:32, celkem upraveno 1 x.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Nakadah »

Zase 2,4GHz GFSK? Skoda ze ji dali na HC den pote co sem si objednal HK-T6A :) a velka skoda ze nema volne mixy. Nak
atlanta

#3 Příspěvek od atlanta »

Nakadah píše:Zase 2,4GHz GFSK? Skoda ze ji dali na HC den pote co sem si objednal HK-T6A :) a velka skoda ze nema volne mixy. Nak

hodně velká škoda těch mixů.. to je takový menší krůček zpět..jinak zatím OK
powder
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od powder »

Nakadah píše:Zase 2,4GHz GFSK?

Nene! Pozor, tentokrát se nejedná o technicky nejnižší model jako v případě HK-T6A!
Modul v HK-6X je Corona V2 DSSS (resp. kompatibilní). V ruce působí robustně, trimy digitální a 5 pamětí.

Bohužel volné mixy chybí a pro mě největší mínus - neumí flaperony. Takže křidélka jen na Y-kabelu :?
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Nakadah »

Aha DSSS :) tak uvidime jaka bude III. a IV. generace HK vysilacu :) Nak
atlanta

#6 Příspěvek od atlanta »

Nakadah píše:Aha DSSS :) tak uvidime jaka bude III. a IV. generace HK vysilacu :) Nak

no vzhledem k používaným přijímačům bude asi následovat 8 kanál vysílač.. :?:
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Luzr »

Mimochodem, da se pripojit na pocitac?

Uvazoval jsem o ni ja o "pridavne" vysilacce na experimenty, protoze u Turnigy9x uz mi dochazi pameti...
powder
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od powder »

Luzr píše:Mimochodem, da se pripojit na pocitac?

Bohužel ne - nemá vyvedený PPM signál přes nějaký konektor...
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Luzr »

powder píše:

Ja spíš myslel jako kvůli nastevení nebo ukládání modelů (jako to umí ta druhá HobbyKing vysílačka), ne kvůli simu.
Toxi

#10 Příspěvek od Toxi »

Luzr píše:
powder píše:

Ja spíš myslel jako kvůli nastevení nebo ukládání modelů (jako to umí ta druhá HobbyKing vysílačka), ne kvůli simu.

Toto zaujimalo aj mna, ale na vysielacke som zatial nic nenasiel, i ked na spodnej strane je zdierka v ktorej su nejake pliesky, skor to vyzera ako otvor pre klasicky jack 3.5mm konektor. Ale co sa tam pripaja a naco to vobec je, zatial neviem...
powder
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od powder »

Tento vysílač nelze připojit k počítači. Zkrátka to nemá vůbec nic společného s rádiem HK-T6A.
Je to čistě standalone - co nenacvakáš ve vysílači, to prostě jinak nezachráníš...

Toxi: ten konektor je pro připojení nabíječe napájecího akumulátoru..
holda29
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od holda29 »

Chtel jsem na jare koupit Optica s MZK nebo Assanem, ale pokud pujde vyvoj u HC dostatecne rychle, tak by mohlo prijit v te dobe pekne radio, fakt jsem zvedav.
Toxi

#13 Příspěvek od Toxi »

powder píše:Tento vysílač nelze připojit k počítači. Zkrátka to nemá vůbec nic společného s rádiem HK-T6A.
Je to čistě standalone - co nenacvakáš ve vysílači, to prostě jinak nezachráníš...

Toxi: ten konektor je pro připojení nabíječe napájecího akumulátoru..

Nie, je tam este jeden. Ten na nabijanie je z boku. Resp to ani nemusi byt konektor ale len pristup k nejakemu potenciometru alebo nieco podobne. Odfotim, uvidite...
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Nakadah »

Ten 3,5mm jack vystup bude nejspis jen trainer PPM vystup pro simulator. Tady na foru se vali odkaz na manual pro tuhle vysilacku, staci pohledat ve vlaknech ohledne tech Hobbyking vysilacu. Nak
zdekar

Re: HK-6X 2.4 GHz

#15 Příspěvek od zdekar »

Toxi píše:AK mate nejake otazky mozete sa pytat. ...

Tak já se tedy zeptám :)
Koukal jsem na tu vysílačku jen zběžně když přišla z HC. Jelikož nebyla pro mě, tak jsem neměl moc čas ji zkoumat.

Otázka je: K čemu je tlačítko na zadní straně (asi uprostřed a nahoře) ?

Rychle jsem prolítnul návod, ale nějak jsem to tam neobjevil. Možná že to ani není tlačítko, ale působilo to tak.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“