Jsem celkem novopečeným majitelem modelu Easy Glider Electric (mám ho měsíc) a před tím jsem v životě s ničím nelítal. Jen na absolutně nereálném simulátoru s klávesnicí .

, takže jako by nic.
Po dvou nebo třech neúspěšných pokusech jsem éro už dostal po kontrolu a teď s nim lítám bez problémů.
Co se vhodnosti křidélek pro začátečníka týče, tak jsou dle mě vhodná i pro naprostého začátečníka. Vždyť přece neni nic jednoduššího, než na křidílka ze začátku nešahat, používat jen výškovku a směrovku a motor no a až si troufnu, tak šáhnu i na křídélka. A je to - když si na to za začátku netroufnu, tak na to nešahám. Zároveň musim podotknout, že tohle jsem praktikoval ze začátku - no a když jsem si troufnul na křidýlka, tak to bylo nebe a dudy - letadlo už šlo o sto procent lépe ovládat.
Jinak řečeno, křidélka jsou zlatá věc... foukne mi do letadla z boku a srovnám křidélky. Pomocí směrovky by to trvalo dvakrát dýl...
Je to jen můj skromný názor, vím, že mě mnozí teď asi ukamenujou, ale ze začátku když jsem křidýlka nepoužíval, tak to bylo naprd. S křidýlkama je to fakt jiný polítání.
Jinak Easy Glider Electric je fakt výborný éro - je hlavně odolný, ve vzduchu se chová skvěle, zvládne jak klouzání v termice, tak i nějakou tu akrobacii. Mimochodem, zkuste si bez křidélek výkrut
Zde najdeš dokonce recenzi:
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=373015
Sory, že jsem se tak rozepsal, ale tohle éro můžu fakt doporučit.
PS: souhlas, že zkušenej kolega, kterej lítat u mí, je k nezaplacení.