Zalepeni pantu
Zalepeni pantu
Zdravim,muze mi nekdo doporucit lepidlo,kterym bych mohl zalepit panty do kridel vetsiho era.
Predem vsem dekuji...
Predem vsem dekuji...
- Hanyk
- Kontaktovat uživatele:
panty
Ploche plastove panty jsem zalepil pureksem a po pěti letech litani se vytrhlo křidelko!!! ja blbec nedal hřebičky- volksplane 2300rozpěti šlo do kytek
v provozu-Miles Magister 3,2 m,ZDZ50ng, Ka6e 4200mm, Avia BH3 2700mm +Aurora9,Tandem x20
Ahoj ,
čím ty panty lepíte do sendvičového křídla(balza+polystyrén). Budu dělat zesílení v místě pantů cc-5mm balza. Do menších letadel jsem to lepil KANAGOMEM. Zatím mě to nikdy nezradilo. Ale teďka jdu do benzínu , tak to asi půjde na epoxid. Nevím jestli ploché nebo hmoždinky. Ty jsem ještě nikdy nepoužil.
Jenda
čím ty panty lepíte do sendvičového křídla(balza+polystyrén). Budu dělat zesílení v místě pantů cc-5mm balza. Do menších letadel jsem to lepil KANAGOMEM. Zatím mě to nikdy nezradilo. Ale teďka jdu do benzínu , tak to asi půjde na epoxid. Nevím jestli ploché nebo hmoždinky. Ty jsem ještě nikdy nepoužil.
Jenda
- Hanyk
- Kontaktovat uživatele:
panty
Do Milese 3m jsem nejdřiv na pant z každe strany nalepil destičky překližky-epoxidem.destičky asi o 1cm delši než pant a potom pureksem do křidla,,křidlo je pol.+dyha a provrtat a vmačknout hřebičky kvuli pojišteni
v provozu-Miles Magister 3,2 m,ZDZ50ng, Ka6e 4200mm, Avia BH3 2700mm +Aurora9,Tandem x20
Měl jsem s nima nemilou zkušenost ale jde to v pohu.
Jak se to tu probíralo chce to čas, klid a pomalé lepidlo.
Já jsem zvolil 15min epoxy a paráda. S 5min jsem to skonil a takhle to dopadlo.
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=23949
Chce to pomalu každou stranu zvlášt....
A ty klasické jak tu někdo říkal, zajistit špendlíkem nebo hřebíčkem....
Není nad zkušenost
Není nad zkušenost
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Dejfak píše:Měl jsem s nima nemilou zkušenost ale jde to v pohu.
Není nad zkušenost
U plochých pántov poistenie špendlíkom nemôže byť na škodu, ale nikdy som to nerobil a drží to... Pánty lepím pomalým purexom. Vždy sa snažím natrieť samotný pánt, čo najtenšou vrstvou purexu, ale vždy sa ho snažím dostať do otvorov v pánte - je to vlastne náhrada tých špendlíkov. Pred natretím lepidlom vezmem kúsok igelitu, urobím do neho zárez o málo užší ako je šírka pántu - lepšie dať dve vrstvy. Igelit natiahnem na pánt - až k miestu ohybu. Zabráni to možnému zatečeniu lepidla do pántu, ak by purex moc vypenil von. Pokúsim sa dostať tenkú vrstu lepidla aj do drážky v krídle. Potom pánt nasuniem, usadím a nechám zaschnúť.... Druhý deň vytrhám igelit. odškrabnem prípadný vypenený purex a je všetko OK. Epoxi pár krát povolil - purex zatiaľ nie.
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Ahoj,
já to dělám obráceně. Mám takovou špachtličku kterou namáznu a dám do zárezu a -zašmdlám -
pant jenom tak olíznu lepidlem a dám do připravené štěrbiny. Takhle lepidlo drží po celé ploše pantu ,netlačí se ven a není problém se zanášením čepu u pantu. Ty ale preventivně omáznu štětečkem zvlhčeným vazelínkou nebo olejem.
Jenda
já to dělám obráceně. Mám takovou špachtličku kterou namáznu a dám do zárezu a -zašmdlám -
Jenda
Re: Zalepeni pantu
stejsky píše:Zdravim,muze mi nekdo doporucit lepidlo,kterym bych mohl zalepit panty do kridel vetsiho era.
Predem vsem dekuji...
Pátnáctiminutový epoxid, pokud nejsi hodně šikovný a rychlý, tak klidně třicetiminutový.
Jak zvolíš vteřiňák, nebo purex, budeš jedním z dalších nešťastníků, kteří tady potom vyhledávají pomoc. Dvou a pětiminutové epoxi jsou zbytečně rychlé, musíš u toho spěchat. Vymýšlet čím jiným by to šlo, nemá v tomto případě cenu.
(na panty kápni do osy otáčení trochu oleje - WD 40....,
dej hmoždinkové panty - ne ty ploché-, jsou různých velikostí)
JENDA01 píše:Ahoj,
já to dělám obráceně. Mám takovou špachtličku kterou namáznu a dám do zárezu a -zašmdlám -pant jenom tak olíznu lepidlem a dám do připravené štěrbiny. Takhle lepidlo drží po celé ploše pantu ,netlačí se ven a není problém se zanášením čepu u pantu. Ty ale preventivně omáznu štětečkem zvlhčeným vazelínkou nebo olejem.
Jenda
Nazdar.
Nieje to obrátene. špendlíkom, alebo niečim napatlam dieru - zárez v balze. Na pánt natiahem igelit, aby sa lepidlo nedostalo do čapu. Pánt namáznem veľmi tenko, ale lepidlo musí byť v dierkach v pánte. Je to nečo ako chemický špendlík ..... Olej v kombinácii s balzou ale nepoužívam. Inak je to rovnaké, asi som to vyššie blbo napísal...
http://lubo111.rajce.idnes.cz