Řízení více motorů počítačem

Dneska se procesory objevují všude, pokud máte nějaký nápad, či udělát, tak se neváhejte pochlubit.
Odpovědět
Zpráva
Autor
zthom

Řízení více motorů počítačem

#1 Příspěvek od zthom »

Mám PC s portem COM, který má 3 výstupy. Existuje nějaký způsob, jak pomocí něj řídit více stejnosměrných motorků? Myslím tím vpřed, vzad a zastavení, bez regulace výkonu.
kmarty

#2 Příspěvek od kmarty »

Uplne nejprimitivnejsi co mne napada je ale beztak jen na dva motory a to jeste s omezenim na shodny smer otaceni v pripade behu obou motoru.
Aspon takhle z praku mne napada ty draty pouzit ciste jen jako stavovy, ktere by ovladaly tri tranzistory co by tahaly za relata. Dva by vybiraly motor a treti, prepinaci, smer otaceni. Bez moznosti regulace, ale pouzitelny i pro neco vykonnejsiho.

Pak mne napada jeste kravina - na tech dratech generovat klasicky servopulsy, to pouzit jako vstup do klasickych reglu (verze pro tri motory). A da se to aspon i regulovat.

Cokoliv vic by asi chtelo neco vic inteligentnejsiho (s nejakou datovou komunikaci - hrat si s tim na stole, tak je to jako delany pro hratky s Arduinem).

Kravina, co? :-) Ja si to myslel.
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]
MYSAK

#3 Příspěvek od MYSAK »

ridim drivery pro krokovy motory pres LPT, tam mas vic pouzitelnejch pinu :)
--KAMIKAZE-RC Team--
Naše modely : www.photo-box.cz/kamikaze/hangar.html
Odpovědět

Zpět na „Procesory a jiné vychytávky“