bambi

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
trey
Kontaktovat uživatele:

bambi

#1 Příspěvek od trey »

Ahoj stavim tenhle model a vůbec si nevím rady s trupem, jde o to že dolní část je ohnutá do dvouch směrů, doprava a nahoru, tak sem píšu, jestli by se nenašel někdo kdo by poradil jak na to :)
FAQ není sprostý slovo,Hledat není jenom pro slepý
kroxigor

#2 Příspěvek od kroxigor »

zkus to nafotit a hodit odkaz ať je vidět co myslíš :wink:
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
kacer08
Kontaktovat uživatele:

Re: bambi

#3 Příspěvek od kacer08 »

trey píše:Ahoj stavim tenhle model a vůbec si nevím rady s trupem, jde o to že dolní část je ohnutá do dvouch směrů, doprava a nahoru, tak sem píšu, jestli by se nenašel někdo kdo by poradil jak na to :)

mám dotaz: co je to za éro?? myslím že jsem ho zhruba před 20lety stavěl,pokud je to ono.
Mistik 125- 2x ,panic biplane, F4u,p40
DX7
rbiciste
Kontaktovat uživatele:

Re: bambi

#4 Příspěvek od rbiciste »

Pokud se jedná o Bambi, tak se nejdříve obě bočnice trupu postaví na plánku nebo případně druhá se lepí na první proložená mikrotenem. Po sejmutí se sestaví trup se zúžením vzadu.
Radovan
malvin

#5 Příspěvek od malvin »

Jééé, to je moje první éro. Ještě jej mám někde doma.
Rbiciste to popsal správně.
trey
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od trey »

Aha, takže nejdřív postavit obě, pak je v tom místě naříznout a zúžit. Tu stavebnici tedka dělá Hiesbok
LMR

#7 Příspěvek od LMR »

Musím zamáčknout slzu . . .
. . . můj první "motorák" a celých 15s letu + plazení po stromech. Nedávno jsem někomu daroval originální plánek se stavebním postupem. Popsaný postup je správný - lehké naříznutí obou sestavených bočnic.
Pochválen buď každý den, kdy to nesu domů vcelku :-)
trey
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od trey »

A bude hodně vadit, že sou obě křídla stejně velký ? Blbě sem to přenesl z plánu a ted se bojim, že to nebude lítat ty zatáčky, mám třeba na levou stranou dat malinký závažíčko ?? Proč se má ta guma svazovat ?
LMR

#9 Příspěvek od LMR »

A safra,
gumáci jsou docela alchymie - rc stroje mi proti tomu přijdou jako brnkačka.
Nakrucování negativů, pozitivů, přihýbání kormidel, dovažování atd.
Gumáci jsou o trpělivosti. Tohle bude chtít nastudovat nějakou literaturu. Mám obavu, že tohle na fóru půjde řešit hodně ztuha.
Pochválen buď každý den, kdy to nesu domů vcelku :-)
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od lubo1 »

trey píše:A bude hodně vadit, že sou obě křídla stejně velký ? Blbě sem to přenesl z plánu a ted se bojim, že to nebude lítat ty zatáčky, mám třeba na levou stranou dat malinký závažíčko ?? Proč se má ta guma svazovat ?
Aby ti na konci motorového letu - keď už je uvolnená, ale ešte sa točí, prípadne pri prasknutí jedného vlákna - nerozprskla celý trup na triesky....
http://lubo111.rajce.idnes.cz
rbiciste
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od rbiciste »

trey píše:A bude hodně vadit, že sou obě křídla stejně velký ? Blbě sem to přenesl z plánu a ted se bojim, že to nebude lítat ty zatáčky, mám třeba na levou stranou dat malinký závažíčko ?? Proč se má ta guma svazovat ?

Rozhodně doporučuji se podívat do diskuse na http://www.minimakety.cz/ , kde se vyskytují největší znalci gumáků, např. i pan Koutný.
Radovan
Odpovědět

Zpět na „Dílna“