Gaui 200

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Beep
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Beep »

A není gyro moc blízko reglu, motoru nebo nějakému servu??
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
lexlutor

gaui 200 prosba

#32 Příspěvek od lexlutor »

Zdravím, tak gauiho jsem tak nějak uchodil dal jsem mu li-pol 2S 35C dualsky, problémy s vrtulkou už jsou snad také vyřešeny, ale mám jeden dotaz - vrtulník ve vzduchu divně reaguje jednou utíká doleva pak doprava pak dozadu - měl jsem i t-rex 250 a ten byl podstatně stabilnější - nevím zda li mám něco špatně, ale zatím ho mám ve velice nestabilním projevu. Pokud někdo bude vědět v čem by mohl být problém, rád přijmu jakoukoliv radu.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od pkotatko »

Skoro bych se vsadil, že ti jde něco na rotoru ztuha. Deska cykliky se pak necentruje.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
prochel
Kontaktovat uživatele:

Re: gaui 200 prosba

#34 Příspěvek od prochel »

lexlutor píše:Zdravím, tak gauiho jsem tak nějak uchodil dal jsem mu li-pol 2S 35C dualsky, problémy s vrtulkou už jsou snad také vyřešeny, ale mám jeden dotaz - vrtulník ve vzduchu divně reaguje jednou utíká doleva pak doprava pak dozadu - měl jsem i t-rex 250 a ten byl podstatně stabilnější - nevím zda li mám něco špatně, ale zatím ho mám ve velice nestabilním projevu. Pokud někdo bude vědět v čem by mohl být problém, rád přijmu jakoukoliv radu.
máš určitě něco špatně , někde ti něco drhne, Gauik se dá nastavit tak že je v uvozovkách krásně stabilní ale pořád je to malá neposedná mrška :D
lexlutor

#35 Příspěvek od lexlutor »

Tak jsem to celé překontroloval a vypadá to, že teď nikde nic nejde ztuha a zítra to vyzkouším, padla jsou stejně daleko od tředu. Takže jsem sám zvědav jak bude lítat.
lexlutor

#36 Příspěvek od lexlutor »

Tak příčina problému byla vyřešena, bylo to jak tu bylo uvedeno,padlovačka nešla úplně zlehka. Takže gauik už létá stabilně.)) nicméně mám ještě jeden malý problém...mám setové gyro i serva a když vrtulník aktivuji a chvíli nechám být pak ho posunu tak ikdyž dám vrtulku na střed pomalu se sune až na okraj, trimry jsou na nule u vrtulky. Po zvlétnutí chvíli drží a pak pomaličku čumák ujíždí doprava - zřejmě mám někde špatně něco nastaveno.
prochel
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od prochel »

lexlutor píše:Tak příčina problému byla vyřešena, bylo to jak tu bylo uvedeno,padlovačka nešla úplně zlehka. Takže gauik už létá stabilně.)) nicméně mám ještě jeden malý problém...mám setové gyro i serva a když vrtulník aktivuji a chvíli nechám být pak ho posunu tak ikdyž dám vrtulku na střed pomalu se sune až na okraj, trimry jsou na nule u vrtulky. Po zvlétnutí chvíli drží a pak pomaličku čumák ujíždí doprava - zřejmě mám někde špatně něco nastaveno.
to setové gyro to prostě dělá a s tím nic neuděláš , chvilku drží a pak najednou začne ujíždět ocas , jde to odstranit trimem a po přistání zas vrátit zpět
1ondra9

#38 Příspěvek od 1ondra9 »

lexlutor píše:Tak příčina problému byla vyřešena, bylo to jak tu bylo uvedeno,padlovačka nešla úplně zlehka. Takže gauik už létá stabilně.)) nicméně mám ještě jeden malý problém...mám setové gyro i serva a když vrtulník aktivuji a chvíli nechám být pak ho posunu tak ikdyž dám vrtulku na střed pomalu se sune až na okraj, trimry jsou na nule u vrtulky. Po zvlétnutí chvíli drží a pak pomaličku čumák ujíždí doprava - zřejmě mám někde špatně něco nastaveno.

Pak je ještě jedna možnost jak vyřešit problémy s gyrem ......ale asi ji nerad uslysíš ........

JINÉ GYRO ....!!!!
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
lexlutor

Gaui 200 volba baterie

#39 Příspěvek od lexlutor »

Chtěl bych požádat o radu jakou nejlepší baterii použít do gaui 200 V2 s motorem 5600kv tak aby se tam pěkně vešla a dávala dostatečný výkon.

Děkuji
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Mad_Box »

Outrage NRG se tam vejde naprosto skvěle a dobře s ní vychází těžiště. Sice nemá takový okamžitý výkon, ale má velmi pěkný průběh a motor s ní má lepší krouťák. Je to takové vyrovnanější.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
prochel
Kontaktovat uživatele:

Re: Gaui 200 volba baterie

#41 Příspěvek od prochel »

lexlutor píše:Chtěl bych požádat o radu jakou nejlepší baterii použít do gaui 200 V2 s motorem 5600kv tak aby se tam pěkně vešla a dávala dostatečný výkon.

Děkuji
já sem rok lítal na setovejch AP850 mAh LiPo 7.4v a výkonově tak dvě třetiny letu pak šel výkon dolu, teď tam mám zipy ZIPPY Flightmax 800mAh 2S1P 20C a ty makaj slušně , KV5600 200W pastorek 13z a pěkně se tam vejdou :)
Beep
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Beep »

Také lítám Zippy 800mAh 20C a zatím naprostá spokojenost.
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
pberki

Výmena remeňa u GAUI 200

#43 Příspěvek od pberki »

Poraďte prosím, ako postupovať pri výmene remeňa u GAUI 200.
Ako čo najjednoduchšie dostať remeň na remenicu vyrovnávacieho rotora ? Vytlačiť osku z ložísk, alebo odskrutkovať jednu z bočníc ?
Nemáte niekto náhodou link na video, ako na to ?
Ďakujem za rady.
prochel
Kontaktovat uživatele:

Re: Výmena remeňa u GAUI 200

#44 Příspěvek od prochel »

pberki píše:Poraďte prosím, ako postupovať pri výmene remeňa u GAUI 200.
Ako čo najjednoduchšie dostať remeň na remenicu vyrovnávacieho rotora ? Vytlačiť osku z ložísk, alebo odskrutkovať jednu z bočníc ?
Nemáte niekto náhodou link na video, ako na to ?
Ďakujem za rady.

1.sundat táhla od serv
2.povolit zajištovací kroužky pod hlavním kolem a nad autorotačním kolem
3.vytáhnout komplet rotorovou hlavu
4.povolit jednu bočnici na vrtulce
5.vyměnit řemínek
musí se toho udělat docela dost, a tobě řemen prasknul ???? já mám pořád originál a to má vrtulníček xxxxxxxxxxxx ran za sebou
pberki

Re: Výmena remeňa u GAUI 200

#45 Příspěvek od pberki »

prochel píše:1.sundat táhla od serv
2.povolit zajištovací kroužky pod hlavním kolem a nad autorotačním kolem
3.vytáhnout komplet rotorovou hlavu
4.povolit jednu bočnici na vrtulce
5.vyměnit řemínek
musí se toho udělat docela dost, a tobě řemen prasknul ???? já mám pořád originál a to má vrtulníček xxxxxxxxxxxx ran za sebou

Vďaka za detailný popis, takto som to nakoniec spravil (remenička je totiž na oske nalisovaná).
Áno, remeň mi praskol, možno nesprávne napnutie alebo nejaká vada.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“