F6F Hellcat z HC výměna pohonu

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
revers

#31 Příspěvek od revers »

To máš recht že počasí je proti.Budu se modlit za to aby se umoudřilo
googie
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od googie »

Co sa tyka tohoto modelu a pohonu by som zhrnul takto:

Lietal som s nim 7 mesiacov, nemyslim ze je az tak podmotorovany, ked sa rozbehne lieta pekne a maketovo. Bolo to moje druhe lietadlo po dvojmesacnom lietani s hornoplosnikom a bez problemov. Zaves motora je uplny shit po dvoch padoch sa zdeformoval tak ze pri naslednom lete sa rozletel na kusy, cim aj poskodil motor, ktory som vymenil tento tyzden za obdobny ale 1500 kv namiesto 1200 povodneho. Bohuzial sa mi pri starte pretocil na lavo vplyvom velkeho momentu. vid moj prispevok v tomto vlakne o vyoseni motoru.

Vrtulu som pouzival povodnu 3 listu, neskor dvojlist 9x7

zajtra ide dalsi zalet so silnejsim motorom 1500kv , mozem ti dat vediet. Zaves motora som spravil s antikory cim pribudlo 40 gramov vpredu, co mi vyriesi tazisko, kedze model je tazky na zadok.
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
revers

#33 Příspěvek od revers »

Zdarec.Určitě mi dej vědět,zajímá mě všecko co se tohoto modelu týče.Zajímalo by mě taky jaký jsi používal akmulátor s původním motorem.Jestli doporučovanou 3S 1300mAh nebo silnější a jak se pohybovala doba letu.Nemohl by jsi mi poslat odkaz na ten motor co tam budeš dávat?Jak jsem již výše psal tak se mi doma válý motor asi 1450kv.Dík
googie
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od googie »

Baterkru som pouzival 1300 3S 11,1 V, doba letu 10-12 minut. Povodna baterka ktora bola prilozena k modelu mi vyletela pri prvom lete, lietadlo doplachtilo neovladatelne na zem v miernej spirale bez poskodenia do vysokej travy.

Motor, ktory som tam dal odskusam az zajtra, resp. uz dnes a je to motor z modelu z HC Skyartec Cessna

konkretne

http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... w/_4_Servo

Treba lepit paskou kryt baterky, tie zarazky nedrzia, hrozi vyletenie baterky.

S povodnym motorom som musel odhodit model svihom na 100 percent plynu. Ked dostal rychlost uz letel v pohode a pristaval taktiez dobre na 1 metri do travy. Ten motorovy plastovy kryt daj dole a vylep ho vo vnutri paskou s vlaknami = spevnis ho a nerozlames pri prvom zlom pade.
JMalik

#35 Příspěvek od JMalik »

paf píše:
Rom. píše:paf: to je graf s orig. motorem a vrtulí ??? Jestli ano, ta to 8O :D

Ano, to je všechno origo. Na HC si v diskuzi........

K tomuhle Ti mohu říct jenom jedno . Na HC toho naslintali mnoho (většinou amíci). Vem rozum do hrsti (tam se ti snadno vejde) a nějak si to přeber.
revers

#36 Příspěvek od revers »

No vidíš,já tam ani žádnou baterku neměl.Tak to je slušná doba letu těch 10-12min,čekal jse mínˇ.Přemejšlel jsem o vyřezání otvorů do toho motorového krytu aby byl lepší přívod vzduchu k motoru kvůli chlazení,snad to nebude mít výraznýnegativní vliv na aerodinamiku.
No jo,budu se těšit na tvůj příspěvek z dnešního letu.
Tak zatim letu zdar
googie
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od googie »

Tie otvory som tam vyrezal tiez davnejsie, bohuzial dnes pekne fuci, takze zatial cakam.
revers

#38 Příspěvek od revers »

Co se dá dělat.Počasí hold neporučíš.
Nevadí,budu se těšit na příště.Zdar
googie
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od googie »

Takze som nakoniec isiel,vietor nebol az taky silny,uz som s nim lietal v horsom. S vrtulou 8x6 na 70 percent svizny start, avsak vo vzduchu neovladatelne,prudke pretocenie do lava a pad do zmrzlej koruny stromu.Ja som model mal spevneny niekolkymi vrstvami laku na parkety,co sposobilo,ze sa rozpadlo len na 5 velkych lahko zlepitelnych kusov. Myslim,ze je tazke na cumak,odvazil som novy zaves motora,je o 55 gramov tazsi
revers

#40 Příspěvek od revers »

Tak to sis moc nezalítal ale když říkáš že to půjde leho zpravit tak je to o.k.Jak je na tom s váhou ten motor sám osobě oproti originálu?Vážil jsi ten origo?Říkal jsi že je letadlo od výroby lehký na předek,je to tak?
googie
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od googie »

motory su vahovo a rozmerovo identicke, len ten zaves je tazsi
revers

#42 Příspěvek od revers »

Tak to jo,já jenom že mám případně připravenej motor o váze 106g a ten bude asi určitě těžší
Rom.

#43 Příspěvek od Rom. »

JMalik píše:
paf píše:
Rom. píše:paf: to je graf s orig. motorem a vrtulí ??? Jestli ano, ta to 8O :D

Ano, to je všechno origo. Na HC si v diskuzi........

K tomuhle Ti mohu říct jenom jedno . Na HC toho naslintali mnoho (většinou amíci). Vem rozum do hrsti (tam se ti snadno vejde) a nějak si to přeber.

:roll:
Rom.

#44 Příspěvek od Rom. »

googie: asi se čínští soudruzi chytli za nos ... já už mám motorové lože plechové
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od RiMr »

Jestli můžu poradit, na první lety s takovýma sviňama je ideální milosrdná vysoká tráva. Sníh už není tak super = voda v elektrice. Svoje hraje i teplota. Když s promrzlýma kuličkama je*neš o zem, v mrazu se zlomí i to, co by v teple v pohodě sneslo.
A ještě bych řekl, že čím menší stíhačka, tím větší potvora :D
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“