Novinka Walkera CB180D, RTF, 2.4GHz

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
petrhus

nový cb180d

#241 Příspěvek od petrhus »

Ahoj, tak jsem se stal také majitelem tohoto vrtulníčku a musím říct, že se mi líbí jak je zhotoven. Mám již nový vysílač s displejem. Ale jedno nemilé překvapení tu je, přijímač se zasynchronizuje jen když vypnu a zapnu vysílač, ne nejdřiv vysílač a pak přijímač. Je to normální? To si jen koleduji o průšvih. Na vysílači je také funkce AUX, což zatím nevím v čem pomáhá. Díky za odpověď.
Jajka

#242 Příspěvek od Jajka »

Musíš to zapojit do 10 vteřin pak se to napáruje jak má. Neměl jsem český návod a v tomhle jsem dělal chybu. Třeba je to i tvuj případ.
jirik

#243 Příspěvek od jirik »

Jajka píše:Musíš to zapojit do 10 vteřin pak se to napáruje jak má. Neměl jsem český návod a v tomhle jsem dělal chybu. Třeba je to i tvuj případ.
takže když zapnu visilac a pak do 10s vrtas tak se to sparuje v poradku?
petrhus

#244 Příspěvek od petrhus »

No jo, to vím, to jsem dělal, čekal jsem. Jen se prostě nezasynchronizuje přijímač, když při tom zapnu a vypnu vysílač, tak to jede. Je to na reklamaci, bohužel.
martin z

#245 Příspěvek od martin z »

jirik píše:
Jajka píše:Musíš to zapojit do 10 vteřin pak se to napáruje jak má. Neměl jsem český návod a v tomhle jsem dělal chybu. Třeba je to i tvuj případ.
takže když zapnu visilac a pak do 10s vrtas tak se to sparuje v poradku?

jo, zapni vysílač, on zahraje, zapoj aku v heli a počkej až vysílač zahraje znovu a pak můžeš letět. taky jsem bez českého návodu dělal na začátku chybu, mimo jiné jsem nechápal proč se to při každém zapnutí pokaždé znovu páruje, ale co chtít od laciné hračky za výkony. taky mám vysílač s displejem, funkce AUX se nás ale netýká, jistě by šel dovnitř rádia připojit další přepínač a umístit ho do zaslepené díry na vysílači, ale s tímhle přijímačem ho nevyužiješ.
petrhus

#246 Příspěvek od petrhus »

A tak ne, blb jsem já, do 10 vteřin zapnout a ne čekat 10 sec. No jo, díky, funguje to. Hezký den.
jirik

#247 Příspěvek od jirik »

prave sem dolital ve sklepe(v takove veci mistnosti) tak to s tema 10s skusim esi to pude diky
Jajka

#248 Příspěvek od Jajka »

No ja ten angl. návod s moji chabou anglickou mluvou právě taky špatně přeložil a čekal 10 vteřin po-té zapnul vrtulník a ono houby... Trvalo pár hodin než mi to došlo. Hoši ale ty motorky jsou krize totální. Připadá mi že víc stojim než lítám. A to ne moji vinou. Mam zásobu vrtulí dopředu,zásobu dozadu. Ríkal jsem si,že třeba ten motorek odejde náhodou někdy, ale ono je to jistý že odejde po pár letech.Stačí se podivat jak ty rádoby uhlíky vypadaj. Jeden mi lítal 2 týdny druhý odešel po jednom týdnu. Další nekupuju.Ted objednávám díly na přestavbu zadku. PS dík za odpověd na FS vláknu od Josefa
jirik

#249 Příspěvek od jirik »

nenasel ste nekdo naky jiny vhodny motorek?
fotrik

#250 Příspěvek od fotrik »

jirik píše:nenasel ste nekdo naky jiny vhodny motorek?

Odpoved tu padla o 4 stranky zpet:

josef kraček píše:motorek pro vrtulník Free spirit .nebo Kestler 500SX. A maj ho tady RC zona.cz

Zatim mi funguje original, tak jsem to jeste nezkousel.
off
Kontaktovat uživatele:

#251 Příspěvek od off »

Jajka píše:No ja ten angl. návod s moji chabou anglickou mluvou právě taky špatně přeložil a čekal 10 vteřin po-té zapnul vrtulník a ono houby...

No je to možný ale taky je možný že je ten návod blbě, ono i v anglických návodech je fůra nesmyslů, překládá to nějaký čáňánek z čínštiny nebo odkud, anglicky moc neumí a navíc tam občas zkopíruje nějaký odstavec z jiného typu a tak úplně neřeší že to jaksi nesedí atd...
Jajka

#252 Příspěvek od Jajka »

Kurna tam snad nacpu motor z autodráhy. Nejhorší je že v okolí neni žádný obchor s RC. Clověk vše musí řešit formou objednávek.
jirik

#253 Příspěvek od jirik »

fotrik píše:
jirik píše:nenasel ste nekdo naky jiny vhodny motorek?

Odpoved tu padla o 4 stranky zpet:

josef kraček píše:motorek pro vrtulník Free spirit .nebo Kestler 500SX. A maj ho tady RC zona.cz

Zatim mi funguje original, tak jsem to jeste nezkousel.
diki hned se kuknu
martin z

#254 Příspěvek od martin z »

Jajka píše:No ja ten angl. návod s moji chabou anglickou mluvou právě taky špatně přeložil a čekal 10 vteřin po-té zapnul vrtulník a ono houby... Trvalo pár hodin než mi to došlo. Hoši ale ty motorky jsou krize totální. Připadá mi že víc stojim než lítám. A to ne moji vinou. Mam zásobu vrtulí dopředu,zásobu dozadu. Ríkal jsem si,že třeba ten motorek odejde náhodou někdy, ale ono je to jistý že odejde po pár letech.Stačí se podivat jak ty rádoby uhlíky vypadaj. Jeden mi lítal 2 týdny druhý odešel po jednom týdnu. Další nekupuju.Ted objednávám díly na přestavbu zadku. PS dík za odpověd na FS vláknu od Josefa

já mám soukromý dojem, že zadní motorky hořej těm kdo za to moc rvou, přít se o to nemohu, nemám to podložené ničím jiným než informacemi zde v diskuzi a svým bezproblémovým provozem modelu od prosince. náhradní motorek jsem si teda taky koupil, tak uvidím.
Jajka

#255 Příspěvek od Jajka »

No přeji Ti at vydrzí co nejdéle.Ale musim říct že doma v obýváku to moc dřít nejde ve visu to musíš uznat. Co teprve potom venku na plný plyn? Déle jak 12min. to nelétá a mezi nabitím je 3 hod. pauza. Jelikož mam 2 baterky nechávám 30min mezi letem. Motor bohatě vychladne. Mimo to si nemyslím,že motorky odcházejí kvuli přehřátí,ale kvuli těm štětkám které jsou tam dané místo uhlíku.Uhlík se opotřebovává o komutátorek a pružina ho přitláčí.Kdežto tyhle drátky se ubrousí a ten zbytek shoří. Ale ... píšu tu co je každému známo.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“