Připojil jsem k jeho 5. kanálu řízení zisku gyra a servo připojené přes gyro od té chvíle "cuká". (Výstup gyra - servo - je připojeno na 4. kanál.)
Když řízení zisku odpojím, vše funguje jak má. Jen nejde gyro za letu vypnout - regulovat jeho zisk.
I vyzkoušel jsem vše s jiným 6k Assanem a s tím samým výsledkem. Proto jsem usoudil, že problém bude v gyru. Po jeho reklamaci žádná změna - problém přetrval.
Zapojil jsem proto gyro k jinému přijímači (Assan X8R7 a Spektrum AR9000). Vše fungovalo naprosto bezchybně!
I připojil jsem výstup pátého kanálu k osciloskopu a nevěřícně zíral - každý 3. - 8. pulz (dost náhodně) se prostě "ztratil" - na výstupu byl v dané periodě vynechán. Stejně se chovají oba moje X8R6, na X8R7 jsem nic takového nepozoroval.
Zajímavé je, že na běžné řízení - ovládání serv tyto výpadky nemají žádný vliv. Problém nastal až s připojením řízení zisku gyra...
Mohl by někdo prověřit vlastní Assan X8R6 - zajímalo by mě, zda to je konstrukční vlastnost tohoto modelu nebo jen mám takové štěstí na dva stejné "zmetky" (přitom jsou koupené s časovým odstupem několika měsíců)...
Díky za případné info.