HK 500 GT

Vrtulníky do velikosti 500.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kenny McCormick

#256 Příspěvek od Kenny McCormick »

1ondra9 píše:Miluju nákupy ze zahraničí člověk příde vyzkouší a nakoupí........
a reklamace jak po másle ....... :wink:

Mam skusenost s reklamaciou nabijacky na HC. Je /bohuzial/ ovela lepsia ako v mnoho slovenskych /obavam s ze aj ceskych/ kamennych obchodoch.

Black - je to jednoduche, ked nebude pasovat, das tam ten stary drziak a ten novy nechas na cas, ked sa rozhodnes kupit poriadne servo. :lol:
ripper

serva

#257 Příspěvek od ripper »

Ahojte,
mám takový blbý dotaz - nevím jestli jsem něco ztratil, ale jak do rámu připevní serva? Něco jako u Trexe tu není, jestli dobře vidím.

Díky

L.
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#258 Příspěvek od gamer007 »

Já tam měl ty kovový obdelníčky a šroubky...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
flubber
Kontaktovat uživatele:

Re: serva

#259 Příspěvek od flubber »

A pokud tam ty obdélníčky nemáš, tak šroub+podložka+lepidlo+matka.
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#260 Příspěvek od gamer007 »

Mam dotaz, taky mate v gripech jen jedno normalni lozisko a jedno osovy? U orig. by meli byt dve normalni a osove, tak nevim jestli ho mam schanet...Pak jsem zkusil povalet hlavni hridel a je malinko ohla, fakt jen desetina milimetru, ale asi to bude delat neplechu co? Zacina se delat hezky, tak jedu pekne sroubek po sroubku, abych to mel na litani hezky v cajku. Jo myslite, ze je nutnost vymenit ten drzak serva vrtulky?
Futaba T8FG,GT3C
PetrPPP

#261 Příspěvek od PetrPPP »

TO gamer007: Ložiska jsou tam dvě kuličková a jedno axiální v každém gripu. Rozhodně bych to s jedním neriskoval, nepůjde ti to ani rozumně sestavit, protože gripy se budou hýbat.

Rozhodně bych nepoužil plastové držáky na vrtulkové servo. Zkusil jsem to a neměl nakonec odvahu to otestovat v letu. Zakoupil jsem držák Align GF, ani nemám karbonový a je to mnohem lepší.. Origo Align stojí ani ne 200Kč...

Dále je určitě vhodné použít celokovový zadek, komplet, ale to se tady řešilo mnohokrát.

Mám nový poznatek s jednosměrným ložiskem origo Align a jeho pouzdrem z HK500GT, co se šroubuje do hlavního kola. Dohromady to nepasuje! Origo Align je o par setin mm menší než HK pouzdro. Pokud dáte Align ložisko do HK pouzdra, tak se bude ložisko protáčet s pouzdře. Při sestavení sem si toho nevšiml, protože se to projeví až při zátěži. Roztočil jsem rotor a divil se, že otáčky jsou tak poloviční a vrtulník se nezvedal...

Takže úspěšně lze kombinovat pouze HK jednosměrné ložisko a HK pouzdro. Pokud chcete použít mnohem kvalitnější Align ložisko, tak je nutné pořídit originální Align pouzdro.

Zatím mám na HK500GT asi 30 startů. Pokud bych to měl vyhodnotit z pohledu cca roční zkušenosti s heli 450 třídy, tak už bych HK500GT nekoupil. Sice jsem se pěkně naučil šroubkovat, ale celkově jsem čekal lepší kvalitu.

Například při použití celokovového zadku je napnutí řemenu moc velké a je nutné o cca 2mm zkrátit trubku. A takovýchto nepřesností je v kitu celá řada... [/list]
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#262 Příspěvek od gamer007 »

Pockat takze v hk gripech jsou dve kul. loziska normalne? Ja to mel vcera rozmontovany a prislo mi ze misto jednoho loziska je tam nejaka vlozka, nevyndaval jsem to, mozna je to teda to lozisko, protoze gripy mi sedej dobre. To soukoli se mi moc nelibi, pekne smajda a ma to vuli v prevodu na nahon vrtulky, to jeste asi vymenim. Zadek mam puvodni a asi ho i necham, vrtulka jde lechce a je uplne bez vuli. Jeste jsem vymenil ty plastovy paky v hlave za kov. Co myslite s tou hrideli, mam ji radsi vymenit?
Futaba T8FG,GT3C
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#263 Příspěvek od gamer007 »

Jěště k servu vrtulky http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh ... oduct=9442

Nějak moc se mi hřeje, když nic nedělám tak furt vrčí a za chvilku je dost horký. To asi není normální co? Myslíte že mám to servo reklamovat?
Futaba T8FG,GT3C
dj_krata
Kontaktovat uživatele:

#264 Příspěvek od dj_krata »

gamer007 píše:Jěště k servu vrtulky http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh ... oduct=9442

Nějak moc se mi hřeje, když nic nedělám tak furt vrčí a za chvilku je dost horký. To asi není normální co? Myslíte že mám to servo reklamovat?

skus prepnout na gyru v nastaveni typ serva ne digitalni ale normal... a napis jesli ti to jeste dela...

stalo se mi ze jsem objednal servo na vrtulku rychle a psali ze to je digital a ejhle on to digital nebyl... po prepnuti do normal byl klid..servo prstalo vrcet,zacalo chodit jak mam a nehralo se... :D (jedine stesti ze jsem na to prisel vcas myslim pokud bych to pokousel jeste chvilku tak bych ho spalil .)

jinak pokud tahle prihoda neni tvuj problem a je to opravdu digi servo,tak bych koupil nove... asi je na ceste ke zniceni..
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#265 Příspěvek od gamer007 »

To servo je úplně nový, ale taky mě napadlo to přepnout do ne digital a už tolik nevrčí a hlavně se nehřeje. Ale pořád pocukává cca. 1mm tam zpatky, heli je v klidu na zemi. Zkusil jsem napojit servo napřímo a to je v klidu a ani se nehne, takže to dělá gyro(mystery). Nevim jestli to není normální...
Futaba T8FG,GT3C
PetrPPP

#266 Příspěvek od PetrPPP »

Ložiska jsou tam opravdu dvě v každém gripu + axiální z každé strany na šroubu do příčné hřídele. Měl jsem to rozdělané o víkendu, takže vím :)

Originál zadek v plastu má známý problém s tím, že v maximální výchylce se s tím pak nedá otáčet, protože tam vadí kus plastu. Musí se to řešit buďto nalepením podložky jako dorazu a nebo omezením v gyru. Nicméně to není úplně ono a je rozhodně lepší koupit celokovový ocas.

Na zkoušku jsem vzal z ehirobo.com ocas na CopterX 500 a porovnal ho s HK ocasem. Jsou naprosto ale naprosto totožné. Je to evidentně ze stejné mašiny, protože ve frézování jsou zcela shodné vzory nebo jak bych to nazval. Pokud si dám k sobě CopterX 500 a HK sestavu zadní vrtulky, tak nepoznám rozdíl. Cenově si liší pár dolarů.

Pokud máš novou rovnou hřídel, tak určitě použij radši tu. Včetně toho házivého soukolí to už pak může chytnout velké vibrace pokud bude ohnutá.

Prvních 20 letů jsem létal s origo hlavou s plastovými pákami a tento víkend vyměnil za kovové. Veliký rozdíl! Menší vůle, přesnější řízení. Doporučuju.

Dále jsem provedl dost drastickou úpravu s Dremelem. Dle fotek na helifreak.com v diskuzích jsem uřízl kus rámu pod baterkou a posunul držák baterky o cca centimetr níže. V podstatě jsem to seřízl stejně jako je nový rám na origo Trex ESP. Mnohem lépe sedí větší baterky do kapoty. Používám Turnigy 3000 6s 30C a paráda. Doporučuju, ale je to hodně pracné a bez dremela asi neřešitelné.

Další dotazy rád zodpovím :) Na HK500GT jsem zatím strávil tak 40 hodin práce a tak 3 hodiny čistého času létání...
dj_krata
Kontaktovat uživatele:

#267 Příspěvek od dj_krata »

PetrPPP píše:Ložiska jsou tam opravdu dvě v každém gripu + axiální z každé strany na šroubu do příčné hřídele. Měl jsem to rozdělané o víkendu, takže vím :)

Originál zadek v plastu má známý problém s tím, že v maximální výchylce se s tím pak nedá otáčet, protože tam vadí kus plastu. Musí se to řešit buďto nalepením podložky jako dorazu a nebo omezením v gyru. Nicméně to není úplně ono a je rozhodně lepší koupit celokovový ocas.

Na zkoušku jsem vzal z ehirobo.com ocas na CopterX 500 a porovnal ho s HK ocasem. Jsou naprosto ale naprosto totožné. Je to evidentně ze stejné mašiny, protože ve frézování jsou zcela shodné vzory nebo jak bych to nazval. Pokud si dám k sobě CopterX 500 a HK sestavu zadní vrtulky, tak nepoznám rozdíl. Cenově si liší pár dolarů.

Pokud máš novou rovnou hřídel, tak určitě použij radši tu. Včetně toho házivého soukolí to už pak může chytnout velké vibrace pokud bude ohnutá.

Prvních 20 letů jsem létal s origo hlavou s plastovými pákami a tento víkend vyměnil za kovové. Veliký rozdíl! Menší vůle, přesnější řízení. Doporučuju.

Dále jsem provedl dost drastickou úpravu s Dremelem. Dle fotek na helifreak.com v diskuzích jsem uřízl kus rámu pod baterkou a posunul držák baterky o cca centimetr níže. V podstatě jsem to seřízl stejně jako je nový rám na origo Trex ESP. Mnohem lépe sedí větší baterky do kapoty. Používám Turnigy 3000 6s 30C a paráda. Doporučuju, ale je to hodně pracné a bez dremela asi neřešitelné.

Další dotazy rád zodpovím :) Na HK500GT jsem zatím strávil tak 40 hodin práce a tak 3 hodiny čistého času létání...

mas nekde odkaz na ty fotky upravy toho uchyceni baterek... mam dvoje baterky 3000mAh a jedny 3300mAh a mam prave problem s napasovanim kabiny na telo... :D 8)
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2
PetrPPP

#268 Příspěvek od PetrPPP »

Je to triviální zásah, ale chce to trénink s dremelem :) Vzhledem k tomu že jsem kov takto řezal poprvé, tak jsem se s tím trošku natrápil a rozhodně to není designová záležitost :) Také to dělá neskutečnej ale fakt pekelnej svinčík, protože ten hliník při řezání lítá všude. Samozřejmě se mi nechtěl všechno z rámu odstrojit, tak sem to řezal rovnou na postavené helině. Vlastní úprava je tak na hodinku a pak dvě hodiny zabere všechno vyčistit, cykliku, všude plno kovového prachu. Ale funguje to skvěle, dostanu do standartní kapoty jakoukoliv baterku co vezmu do ruky.

Inspiroval jsem se zde:
http://helifreak.com/showthread.php?t=131315
a také tady:
http://www.helifreak.com/showthread.php?t=108787
dj_krata
Kontaktovat uživatele:

#269 Příspěvek od dj_krata »

PetrPPP píše:Je to triviální zásah, ale chce to trénink s dremelem :) Vzhledem k tomu že jsem kov takto řezal poprvé, tak jsem se s tím trošku natrápil a rozhodně to není designová záležitost :) Také to dělá neskutečnej ale fakt pekelnej svinčík, protože ten hliník při řezání lítá všude. Samozřejmě se mi nechtěl všechno z rámu odstrojit, tak sem to řezal rovnou na postavené helině. Vlastní úprava je tak na hodinku a pak dvě hodiny zabere všechno vyčistit, cykliku, všude plno kovového prachu. Ale funguje to skvěle, dostanu do standartní kapoty jakoukoliv baterku co vezmu do ruky.

Inspiroval jsem se zde:
http://helifreak.com/showthread.php?t=131315
a také tady:
http://www.helifreak.com/showthread.php?t=108787

ok diky za info...
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#270 Příspěvek od gamer007 »

Jo jo, toho zadrhávání vrtulky jsem si všimnul, ale říkal jsem si právě že to vyřeší dorazy nebo podložka.
Já bych potřeboval spíš vymyslet jak poosunout těžište dopředu, protože mám dvě 3S 2250mAh a ty jsou moc lehký.
V tom gripu to teda bylo asi to druhý ložisko, takže to bude OK. Jěště teda ten držák serva vrtulky. A comyslíte s tím gyrem a servem jak pocukává když je v klidu a přitom napřímo je OK. Blbý gyro? Asi kdyžtak sundám zatím z minititana HG5000 a bude klid. Co listy? ty používáte ze stavebnice? Ty moje jsou celkem OK, nebylo třerba ani dovažovat.....
Futaba T8FG,GT3C
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 500“