Ložiska jsou tam opravdu dvě v každém gripu + axiální z každé strany na šroubu do příčné hřídele. Měl jsem to rozdělané o víkendu, takže vím
Originál zadek v plastu má známý problém s tím, že v maximální výchylce se s tím pak nedá otáčet, protože tam vadí kus plastu. Musí se to řešit buďto nalepením podložky jako dorazu a nebo omezením v gyru. Nicméně to není úplně ono a je rozhodně lepší koupit celokovový ocas.
Na zkoušku jsem vzal z ehirobo.com ocas na CopterX 500 a porovnal ho s HK ocasem. Jsou naprosto ale naprosto totožné. Je to evidentně ze stejné mašiny, protože ve frézování jsou zcela shodné vzory nebo jak bych to nazval. Pokud si dám k sobě CopterX 500 a HK sestavu zadní vrtulky, tak nepoznám rozdíl. Cenově si liší pár dolarů.
Pokud máš novou rovnou hřídel, tak určitě použij radši tu. Včetně toho házivého soukolí to už pak může chytnout velké vibrace pokud bude ohnutá.
Prvních 20 letů jsem létal s origo hlavou s plastovými pákami a tento víkend vyměnil za kovové. Veliký rozdíl! Menší vůle, přesnější řízení. Doporučuju.
Dále jsem provedl dost drastickou úpravu s Dremelem. Dle fotek na helifreak.com v diskuzích jsem uřízl kus rámu pod baterkou a posunul držák baterky o cca centimetr níže. V podstatě jsem to seřízl stejně jako je nový rám na origo Trex ESP. Mnohem lépe sedí větší baterky do kapoty. Používám Turnigy 3000 6s 30C a paráda. Doporučuju, ale je to hodně pracné a bez dremela asi neřešitelné.
Další dotazy rád zodpovím

Na HK500GT jsem zatím strávil tak 40 hodin práce a tak 3 hodiny čistého času létání...