Heli HK-450 z HC II.

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
mrpilot

Re: Hk- 450 zkušenosti

#211 Příspěvek od mrpilot »

AdamProg píše:
1ondra9 píše:Tak můj příspěvek přejdi bez povšimnutí oka (což už se vlastně nepovedlo)
a já jse Všem zůčasněným omlouvám za můj příspěvek který vůbec nikomu nepomohl ba dokonce někoho pobouřil ......

A teď možná zase někoho naseru......... :roll: ale zkusim to..........
..........jen tak pro info ..... kerá sestava rotorový hlavy by byla k zvážení - koupit či nekoupit ?? - nerejpám !!!! jen by mě to skutečně zajímalo jelikož jak jsi psal Txxx 450 nevlastním...........

origo align ???

Doufam ze se te muj prispevek nejak osobne nedotkl.
Je mi jedno kolik kdo pise prispevku. Ja sem zareagoval, jen kvuli tomu, ze mi ta rotorova hlava, neprisla jako dobra rada, proto sem to nepresel. To "psani prispevku za kazdou cenu", me to tak prislo, kdyz sem premyslel, proc si to sem psal, kdyz si tim nejses jistej(jak si sam popisoval).

Jinak ja mam v rotorovych hlavach take vule a s vybracema problemy nemam. Mozna ze by chtelo nejak vyjasnit druhy vuli.
1) Prime vule, soucast na soucast, ty by meli byt velmy male.
2) Vule mechaniky, napriklad vule mezi cyklikou a gripem. Tam se sectou vsechny nepatrne vule, vsech pak, lozisek a kloubku a vysledna vule je velka, coz je normalni.

Jinak ja nemam orginal Align abych mohl porovnat kvalitu HK a Trex. Ale samozrejme, ze jak napovida cena Align bude doufam kvalitnejsi. Ale bohuzel samostatnou Align rotorovou hlavu sem nevidel, a jestli je, tak asi bude znatelne drazsi. Ale urcite bych doporucoval hlavu SEv2, nebo novejsi.

môžem sa spýtať, máš HKčko v plaste alebo v kove?? ja len že či vznikajú až tak vôle aj na tej novej full alloy verzii.. :wink:
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#212 Příspěvek od AdamProg »

mrpilot píše:môžem sa spýtať, máš HKčko v plaste alebo v kove?? ja len že či vznikajú až tak vôle aj na tej novej full alloy verzii.. :wink:

Mam uplne tu prvni plastovou verzy(koupil sem tenkrat rovnou dve). Kovova jeste nebyla, tak sem k tomu prikoupil nejakou noname kovou hlavu a ocas, ale bohuzel, uz se mi nedari najit kde, asi na ebay.
Ta plastova hlava se rozbije prikazde havarce :-/ Hlavni duvod proc sem presel na kovovou.
1ondra9

#213 Příspěvek od 1ondra9 »

AdamProg píše:
1ondra9 píše:Tak můj příspěvek přejdi bez povšimnutí oka (což už se vlastně nepovedlo)
a já jse Všem zůčasněným omlouvám za můj příspěvek který vůbec nikomu nepomohl ba dokonce někoho pobouřil ......

A teď možná zase někoho naseru......... :roll: ale zkusim to..........
..........jen tak pro info ..... kerá sestava rotorový hlavy by byla k zvážení - koupit či nekoupit ?? - nerejpám !!!! jen by mě to skutečně zajímalo jelikož jak jsi psal Txxx 450 nevlastním...........

origo align ???

Doufam ze se te muj prispevek nejak osobne nedotkl.
Je mi jedno kolik kdo pise prispevku. Ja sem zareagoval, jen kvuli tomu, ze mi ta rotorova hlava, neprisla jako dobra rada, proto sem to nepresel. To "psani prispevku za kazdou cenu", me to tak prislo, kdyz sem premyslel, proc si to sem psal, kdyz si tim nejses jistej(jak si sam popisoval).

Jinak ja mam v rotorovych hlavach take vule a s vybracema problemy nemam. Mozna ze by chtelo nejak vyjasnit druhy vuli.
1) Prime vule, soucast na soucast, ty by meli byt velmy male.
2) Vule mechaniky, napriklad vule mezi cyklikou a gripem. Tam se sectou vsechny nepatrne vule, vsech pak, lozisek a kloubku a vysledna vule je velka, coz je normalni.
A jak psal flubber, urcite je lepsi problem najit, protoze to by si pak mohlo stat, ze vymenis skoro uplne vsechno, a zbytecne.

Jinak ja nemam orginal Align, abych mohl porovnat kvalitu HK a Trex. Ale samozrejme, ze jak napovida cena Align bude doufam kvalitnejsi. Ale bohuzel samostatnou Align rotorovou hlavu sem nevidel, a jestli je, tak asi bude znatelne drazsi. Ale urcite bych doporucoval hlavu SEv2, nebo novejsi.

nn mě se jen tak někdo nedotkne to bys musel bejt jóóó šikovnej :-)
Ne já nemusim za každou cenu psát hovadiny i když se nějaká občas povede :wink: ale příjde mi líto lidí , ktří si koukpili HK jen z finančních důvodů že na nic jinýho nemaj a rád bych pomohl jejich problém řešit -
těhlech lidí je dost .........většinou jsou to mladí kluci kteří jsou na škole a maji málo financí a k tomu mlátěj s větrákem o zem ...........

no nic konec konců jsou tady jiní kteří poradí - končim

s pozdravem .....
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#214 Příspěvek od AdamProg »

1ondra9 píše:nn mě se jen tak někdo nedotkne to bys musel bejt jóóó šikovnej :-)
Ne já nemusim za každou cenu psát hovadiny i když se nějaká občas povede :wink: ale příjde mi líto lidí , ktří si koukpili HK jen z finančních důvodů že na nic jinýho nemaj a rád bych pomohl jejich problém řešit -
těhlech lidí je dost .........většinou jsou to mladí kluci kteří jsou na škole a maji málo financí a k tomu mlátěj s větrákem o zem ...........

s pozdravem .....

Ja jsem rad ze se snazis pomoci, to je chvalyhodne.
Obcas proste nekdo semtam napise blbost, a nebo diskutujici maji rozdilne nazory, a nekdo zacne oponovat ci opravovat, to je proste diskuze.
Rozhodne tim nemyslim aby si prestal psat.
A uz bychom to tu asi meli prestat plnit kravinama, ktere se netykaji tematu.
1ondra9

#215 Příspěvek od 1ondra9 »

AdamProg píše:
1ondra9 píše:nn mě se jen tak někdo nedotkne to bys musel bejt jóóó šikovnej :-)

s pozdravem .....

Ja jsem rad ze se snazis pomoci, to je chvalyhodne.
Obcas proste nekdo semtam napise blbost, a nebo diskutujici maji rozdilne nazory, a nekdo zacne oponovat ci opravovat, to je proste diskuze.
Rozhodne tim nemyslim aby si prestal psat.
A uz bychom to tu asi meli prestat plnit kravinama, ktere se netykaji tematu.

jj přesně tak ............ pravdu má !!! předsedo :wink:

AURORA 9
mrpilot

#216 Příspěvek od mrpilot »

AdamProg píše:
mrpilot píše:môžem sa spýtať, máš HKčko v plaste alebo v kove?? ja len že či vznikajú až tak vôle aj na tej novej full alloy verzii.. :wink:

Mam uplne tu prvni plastovou verzy(koupil sem tenkrat rovnou dve). Kovova jeste nebyla, tak sem k tomu prikoupil nejakou noname kovou hlavu a ocas, ale bohuzel, uz se mi nedari najit kde, asi na ebay.
Ta plastova hlava se rozbije prikazde havarce :-/ Hlavni duvod proc sem presel na kovovou.

ok díky, ptž mám objednanú tu kovovú verziu tak či tá hlava niečo aj prežije :)
Georg9

#217 Příspěvek od Georg9 »

Zdravím... Celkem si tu čtu zajímavý veci... Ta navrhnutá hlava je zajímavá.. Myslím že jsem jeste nevidel V2 komplet hlavu v kovu s prepákováním.. Origo trex u nás cena cca 3,5 tis, ale prepákování u cykliky není cele v kovu, mozna ze se to tam strihne pri pádu.. Já mel plastový systém hlavy na rexovi, krom samotné hlavy a rozbije se to, to je fakt, vždycky držák pádel a rám pádel určitě.. ALe koupil jsem nové v plastu origo Align a šlo to stejnak do koše.. Držák pádel s kluzným uložením a velká vule, která delala neprijemné a intenzivní vibrace. Koupil jsem to v kovu, kde je ten držák místo kluzného uložení s ložiskem valivým.. Nevím v čem sou ty klonové sestavy rotorové hlavy horší, jestli treba v ložiscích... Ale určo to nepujde dát hnedka na vrtas a bude treba si s tím pohrát, třeba aby šrouby na kterých se otáčejí páky byly pokud možno co nejvíce zašroubované (udelat třeba ručne vrtákem vybrání pro vetší zapuštení lícované části šroubu a pod), omezit ty minivule... atd. I origo díly na rexe sem musel upravovat. Např domek na vrtulku v kovu V2. Byla vule na řemeničce, tak sem si vyrobil vlastní vložky (ty vymezovací mezi deskama domku)z hliníkového nýtu (takové jakoby nastrelovací hřeby). A udelám si vložky na jakoukoliv hřídelku s řemeničkou, bo nejsou vubec stejný a sou nový :-D ... Takhle bych to videl, ze svého pohledu.
1ondra9

#218 Příspěvek od 1ondra9 »

Georg9 píše: Ta navrhnutá hlava je zajímavá.. Myslím že jsem jeste nevidel V2 komplet hlavu v kovu s prepákováním...

Dyk já psal že 450 nevedu a netušim co všechno align podporuje formou upgradu - jaký je tvůj pohled na věc..... kdybys kupoval nějakou ,,vylpšenou hlavu" co bys volil.....

jinak tou origo hlavou jsem spíš myslel jako dokoupit díi a z tech to poskládat - sice finančně na hovno ale ???? možná by to pomohlo - malinko

AURORA 9
Georg9

#219 Příspěvek od Georg9 »

No občas uvažuju, že bych to třeba ryskl a sbastlil uplnej mix. Například cykliku z trex pro, jako výjde u nás levneji jak V2cyklika. To samé rám pádel a držák pádel. Otázkou je a zatím myslím nikdo neřešil kompatibility mezi trexV2, sport a Pro. Zatím jsem na to teda nenarazil. Mám trexeS. Tam je hlava kovová aji ten kámen co se posouvá po hřídeli myslím, jinak vesmes plast. Jako plastovej rám pádel, ten sem zlomil v rukách uplne snadno :-D... takže toto šlo do kovu i s držákem.. Do hlavy sem udelal ta malá vybrání vrtákem bo ty hlavy šroubů moc vylízali a páky plandaly jak prádlo na šnůře.. Zatím nechávám plastové přepákování, je docela tuhé.. A vlastne pomalu delám upgrade... Vyšlo by to levneji koupit sestavu, ale sem taky chudá student a nemám nikdy pohromade toliko penez, takže pomalu a postupne.. A né všude je opravdu nutné hnedka ze začátku dávat kov... Jak sem hodne uvažoval o rychlé sestave hlavy v kovu narazil sem u nás nekde na neco jako CopterX, cena asi 1,5tisic.. Když vemu že jako hlava ten nejvetší díl stojí align cca 900... tak nevemto ze jo... určo to nemusí být špatný, ty základní díly určo lepší jak plast.. A kdo má plastovou hlavu, tak za sebe bych už po havárce znovu plast tam asi nedával, určite ne pro sestavu pádel..
1ondra9

#220 Příspěvek od 1ondra9 »

Georg9 píše:No občas uvažuju, že bych to třeba ryskl a sbastlil uplnej mix. Například cykliku z trex pro, jako výjde u nás levneji jak V2cyklika. To samé rám pádel a držák pádel. Otázkou je a zatím myslím nikdo neřešil kompatibility mezi trexV2, sport a Pro. Zatím jsem na to teda nenarazil. Mám trexeS. Tam je hlava kovová aji ten kámen co se posouvá po hřídeli myslím, jinak vesmes plast. Jako plastovej rám pádel, ten sem zlomil v rukách uplne snadno :-D... takže toto šlo do kovu i s držákem.. Do hlavy sem udelal ta malá vybrání vrtákem bo ty hlavy šroubů moc vylízali a páky plandaly jak prádlo na šnůře.. Zatím nechávám plastové přepákování, je docela tuhé.. A vlastne pomalu delám upgrade... Vyšlo by to levneji koupit sestavu, ale sem taky chudá student a nemám nikdy pohromade toliko penez, takže pomalu a postupne.. A né všude je opravdu nutné hnedka ze začátku dávat kov... Jak sem hodne uvažoval o rychlé sestave hlavy v kovu narazil sem u nás nekde na neco jako CopterX, cena asi 1,5tisic.. Když vemu že jako hlava ten nejvetší díl stojí align cca 900... tak nevemto ze jo... určo to nemusí být špatný, ty základní díly určo lepší jak plast.. A kdo má plastovou hlavu, tak za sebe bych už po havárce znovu plast tam asi nedával, určite ne pro sestavu pádel..

jo a co někde sehnat celou hlavu na wolfa...... ten by mohl bejt taky dost podobnej néé??

jinak jak jsi psal ta vzájemná kompatibilita s různ. verzema - xl/s/ seV2
/PRO /V3-sport

tam si nejsem jistej myslim si že pokud budeš míchat PRO/sport dohromady tak to se ti asi nepovede .......

s pozdravem ......

AURORA 9
Georg9

#221 Příspěvek od Georg9 »

Ještě bych tady možná přidal takovou věc.. Jeden týpek tady mel videa jak točil vrtulník na zemi atd..

O víkendu jestli se ho dožiju tak budu nastavovat neutrál vrtulky a mám takový to postup promyšlený možná je to totální blbost, ale asi to zkusim.
Vezmu normální klasickou obyčejnou kancelářskou židli, která je otočná, s takovým tím zvedacím pístem, znáte... Sundám operadlo a sedačku. Vrtulník dám na to a páskama ho stáhnu k držáku sedačky té židle.. roztočím vrtas, nahrubo doladím neutrál posunem serva na trubce.... Roztočím to víc jak za pulku plynu... otáčení vytrimuju aby se neotáčel.. Uberu plyn a zohnu listy vrtulky tak abych si zmeřil jak se kříží... Trim vrátím do stredu, odpojím baterku, zapojím baterku a nastavím servo na trubce na to křížení co sem zmeřil... Samo v normál režimu gyra - zisk cca 30% atd.. A takhle to chci zkoušet. Třeba to je pitomost třeba nee, a třeba to nekomu pomůže, já to zkusím a uvidím, jestli to pak bude držet ocas v normálu i ve visu jakž takž... Ta židle má celkem malý odpor, je tam ložisko a jak se ten vrtulník roztočí tak to vlastne i nadzvedává lehce ten držák sedátka, takže i zmenšuje tření v tom ložisku židle od tech hmotností její částí, uvidíme :)... každopádně když bude hnusne venku tak doma je si s čím hrát ...
flubber
Kontaktovat uživatele:

#222 Příspěvek od flubber »

Georg9 píše:Vezmu normální klasickou obyčejnou kancelářskou židli, která je otočná, s takovým tím zvedacím pístem, znáte... Sundám operadlo a sedačku. Vrtulník dám na to a páskama ho stáhnu k držáku sedačky té židle.. roztočím vrtas, nahrubo doladím neutrál posunem serva na trubce....

Tak tohle přesně jsem dělal. Fungovalo to u 500, 450 je moc malá a nepodařilo se mi ji jednoduše a pevně přimontovat. Já jsem tak ale šteloval servo na jemno. S listama, normal mód, úhel náběhu 0, otáčky tak na 25% (měl jsem strach :D) a posouvat servo po trubce, dokud nebyl ocas klidný.
martinre
Kontaktovat uživatele:

#223 Příspěvek od martinre »

Georg9 píše:Ještě bych tady možná přidal takovou věc.. Jeden týpek tady mel videa jak točil vrtulník na zemi atd...

Tak presne tehle napad s zidli sem mel taky ale nakonec jsem si udelal ze dvou desek spojeny axialnim loziskem takovu plosinu, perfektne se to na tom otaci a jde to dobre seridit. Jinak jsem to serizoval presne podle videa jak je na tehle strankach:

http://store.rcsupersales.net/servlet/- ... yro/Detail
Marty17

#224 Příspěvek od Marty17 »

Dobře mi posloužil i televizní stolek..s otočnou deskou..Ten můj chodí fakt lechce :)
hlavně klídek..:)
Vita_Valke
Kontaktovat uživatele:

#225 Příspěvek od Vita_Valke »

nechápu k čemu vymejšlet tyhle udělátka, prostě to zavisim a vim kam to táhne, dotrimuju, přistanu a podle hodnoty trimu posouvám servo
T-Rex 700E, Tarot 450 Pro, Blade mSR
EasyStar, Freeair-Mustang, Clik!
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“