ZIPPY Flightmax 2200mAh 3S1P 25C

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
hoskom

ZIPPY Flightmax 2200mAh 3S1P 25C

#1 Příspěvek od hoskom »

Zdravim pani.

Chcel by som vediet ci mate niekto skusenosti konkretne s touto bateriou
http://www.hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7636 planujem ju pouzit pre Trex 450 Pro. Kedze len zacinam nebude to 3D akcia :), ale skor len poletovanie. Dostal som na tieto baterie info, ze su to riadne sracky. Chcel by som vediet ci ich niekto mate a ake mate osobne skusenosti, lebo cena je viac ako priazniva.

Za odpovede vopred vdaka.
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Lindbergh »

Mám jich několik. Za tu cenu vynikající.
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
lastfever

#3 Příspěvek od lastfever »

jj, jsou v pohode. akorat mam ctyrclanek. ale jinak taky 2,2Ah
pajax007
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od pajax007 »

Ono je to diskutabilní. Záleží na tom jak se budeš k baterce chovat, jaký proudy z ní budeš tahat, jak ji budeš nabíjet atd. Mám z HC RHINO 3S 1350 mAh. Mám jí dva roky což obnáší cca 150 - 200 cyklů. V životě jsem ji nebalancoval, tahám z ní cca 15A což je asi tak 12 C. Je stále tvrdá a dobíjím do ní cca 1150 mAh. Stála cca 300 Kč. Když jsem ji přinesl na letiště tak jí "znalec" a odpůrce všeho z Číny dával tak 30 cyklů. Předtím jsem si koupil "super baterky" DUALSKY POWER 1300mAh 25C , stejný počet cyklů, stejný vybíjecí proud. Baterka je úplně gumová, měkká jako prase a dobíjím do ní cca 850 mh. Cena cca 1100,- . Ceny baterek na HC posunují baterky do spotřebního materiálu. Potěším AR1 - baterky si už nikde jinde než na HC nekoupím. Chce to vyzkoušet víc typů (vzhledem k cenám to tak nebolí) a držet se osvědčené značky. Pajax 007
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Nakadah »

Mam tu stejnou pouze 4S1P - lechce se nafoukla uz po 10-ti cyklech. Nevim proc, protoze sem ji nepretezoval ani nepodbijel. Nechal sem ji uz jenom na pokusy. Nak
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Peppy »

Mal som LRP co este predavac hovoril ze zavodne lipolky. Po roku nabijanie 1C a balancovanie ( boli 3S 1100mah 25C a odber do 18A ) boli take ze ani FLASh nechcel vyset na plnom nabiti. Potom som mal cca 2 mesiace novsie RAY ruzove take iste a dodnes su v poho. Sice to neni z HC ale mam aj odtial ZIPPY 5S 4000mah do 3Dcka, v zime nepodavali bohvie aky vykon ale teraz je to fajn. Na akre hovorili ze 4000mah pod 10°C stracaju vykon, ale to je vseobecne ze zima neni najlepsia
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
were
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od were »

Mam presne tyhle baterky i jine Flightmaxy a naprosta spokojenost. Konkretne na techto 3s1p 2200 se ani pri zatezkavaci zkousce kazdodeniho litani v mraze hluboko pod nulou a nabijeni bez balanceru nerozjely clanky, i v tom mrazu podaly vyborny vykon a jsou tvrdsi nez treba fialove Ray - myslim ze je klidne muzes koupit, za tu cenu nemuzes nic zkazit, ja uz na bezne litani o jinych baterkach neuvazuju - a hlavne za tu cenu jich muzes koupit tolik, abys mel jistotu ze kdyz pujdes litat tak budes litat dokud to pujde a nemus resit "dam dve baterky a jdu domu"
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
pajax007
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od pajax007 »

were píše: myslim ze je klidne muzes koupit, za tu cenu nemuzes nic zkazit, ja uz na bezne litani o jinych baterkach neuvazuju - a hlavne za tu cenu jich muzes koupit tolik, abys mel jistotu ze kdyz pujdes litat tak budes litat dokud to pujde a nemus resit "dam dve baterky a jdu domu"

Slova jak z mramoru - souhlasím. Pajax 007
helioland
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od helioland »

lítala mi v cessně a úplně v pohodě... tahal jsem z ní tak 20-25A, a letadlo přežila
---------------------
a bude hůř
rado101k

#10 Příspěvek od rado101k »

Presne tieto baterky Flightmax 2200mah 3s 11.1v som pouzival cca pol roka(potom som ich predal dalej) a mozem povedat len ,ze su naozaj dobre....nemal som s nimi vobec ziadne problemy...
a novemu majitelovi sluzia dobre dalej...
Raz budem mat Mig-29 jet....
mior
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od mior »

Máme ich s bratom - presne tento typ asi 15 kusov. Jedna hneď prišla vadná a tak som ju reklamoval na HC obratom poštovné do HC bolo 7 €!). Druhej odišiel jeden článok, ale priznávam, trochu som mu asi pomohol, letel som na doraz v LearJetovi....
Inak ostatné sú zatiaľ v prevádzke.
Niekto nadáva na FlightMax, niekto na Turnigy, aj keď sa domnievam, že je to skoro to isté. Aj jedných aj druhých máme požehnane o rôznych kapacitách (do 50 ks) a v globále nevidím rozdiel. Za tú cenu keby umrela každá štvrtá, stále sa to vyplatí.
Prvé našeLipolky boli PolyQuesty - odišli a zostarli rovnako ako tieto. Kolega má jednu FlighMaxku 5000mAh 20C a už má požehnaných 97!!! cyklov za sebou a stále lieta.
Niekde na Nete to bolo - vraj varičov polymeru (teda fabrík na LiPo) je vo svete rovných sedem tovární. Len nálepky sú rôzne (dávam ako som počul, nepočítal som ich :D )
AR1
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od AR1 »

pajax007 píše:Potěším AR1 - baterky si už nikde jinde než na HC nekoupím. Chce to vyzkoušet víc typů (vzhledem k cenám to tak nebolí) a držet se osvědčené značky. Pajax 007

Děkuju, jsem si všimnul až teď . :lol: :lol:

I když já mám teď Rhino 4900mAh 20C a myslím že by při 98A řekli Bye-bye (nebo něco čínsky) takže příště zkusím spíš Flightmaxy.
Ale zase stály 1/4 toho co tady, tak jim klidně za rok zamávám.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Stuclik
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Stuclik »

AR1 píše:
pajax007 píše:Potěším AR1 - baterky si už nikde jinde než na HC nekoupím. Chce to vyzkoušet víc typů (vzhledem k cenám to tak nebolí) a držet se osvědčené značky. Pajax 007

Děkuju, jsem si všimnul až teď . :lol: :lol:

I když já mám teď Rhino 4900mAh 20C a myslím že by při 98A řekli Bye-bye (nebo něco čínsky) takže příště zkusím spíš Flightmaxy.
Ale zase stály 1/4 toho co tady, tak jim klidně za rok zamávám.

Já honím Rhina 4S 3700 20C na cca 90A spickove (průměrný odběr během motoroveho letu 80A) a po cca 30ti cyklech si ani trochu nestezuji :) - Jo a nabijim je 10A, vic mi nabijecka neda :lol: Tak se jich neboj a dej jim krapet pokourit :lol:
hoskom

#14 Příspěvek od hoskom »

were píše:... a hlavne za tu cenu jich muzes koupit tolik, abys mel jistotu ze kdyz pujdes litat tak budes litat dokud to pujde a nemus resit "dam dve baterky a jdu domu"

plne suhlasim a tak som pre zaciatok objednal 5ks, no nasr.... ma ze do SR za ne budem platit CLO a este aj DPH ... toto je fakt bantustan ... v CR mate stale do 150Eur free? viem ze je to mimo temu len by ma to zaujimalo

vdaka vsetkym za nazor ....
pilothanter
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od pilothanter »

Aj u nas je do 150E free.
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“