krátká hřídel
krátká hřídel
Potřebuji radu. Mám MVVS 3,5 do modelu Fastr, ještě nelétal, chystám ho na léto.
Ale v čem je problém - když nasadím na hřídel s unašečem vrtuli, vrtulový kužel a podložku, tak mi vykukuje tak malý kousek hřídele, že matku našroubuji jen na 3/4 tloušťky. To je asi málo, co?
Bez kužele je to OK, ale to nemohu použít starter a blbě to vypadá.
Jaké jsou další možnosti?
-dá se koupit delší hřídel?
-dá se na soustruhu stočit unašeč?
-použít slabší podložku?
-.....
Zdraví Hony
Ale v čem je problém - když nasadím na hřídel s unašečem vrtuli, vrtulový kužel a podložku, tak mi vykukuje tak malý kousek hřídele, že matku našroubuji jen na 3/4 tloušťky. To je asi málo, co?
Bez kužele je to OK, ale to nemohu použít starter a blbě to vypadá.
Jaké jsou další možnosti?
-dá se koupit delší hřídel?
-dá se na soustruhu stočit unašeč?
-použít slabší podložku?
-.....
Zdraví Hony
Děkuji všem za rady, byl jsem o víkendu mimo internet.
Určitě zkusím vyměnit tu silnou duralovou podložku za slabou ocelovou. Mám letadla na chatě, tak jen podle paměti myslím, že to udělá tak 1,5 mm, a to by mohlo stačit.
Jako druhou variantu vidím vyrobit ten dutý šroub se závitem.
Startovat bez kužele asi jde, když to říkáte, ale musí být trochu problém s vycentrováním přikládaného startéru (to udělá právě kužel) a asi to s modelem "trochu"vibruje.
Vrtule je plastová Master Airscrew a kužel plastový pro přední montáž(ne se zadní deskou)
Zdraví Hony
Určitě zkusím vyměnit tu silnou duralovou podložku za slabou ocelovou. Mám letadla na chatě, tak jen podle paměti myslím, že to udělá tak 1,5 mm, a to by mohlo stačit.
Jako druhou variantu vidím vyrobit ten dutý šroub se závitem.
Startovat bez kužele asi jde, když to říkáte, ale musí být trochu problém s vycentrováním přikládaného startéru (to udělá právě kužel) a asi to s modelem "trochu"vibruje.
Vrtule je plastová Master Airscrew a kužel plastový pro přední montáž(ne se zadní deskou)
Zdraví Hony
Zkus http://www.mpjet.com/market/index.php?m ... ts_id=1239 a máš o podložku, matici i kužel postaráno