moje prvni f3f

Název je dostatečně samovysvětlující...
Odpovědět
Zpráva
Autor
jarda-wien

moje prvni f3f

#1 Příspěvek od jarda-wien »

nedavno jsem koupil hodne litany a stary (asi f3fko). kridla jsou jeste normalne konstrukcni. rozpeti cca. 2,9m, hmostnost 2,5kg.
je to muj prvni bezmotory kousek, teda krome tornada na blbniny, ale to se snad ani nepocita. kridlo je na tri casti, chtel bys se zeptat jak ho zajistit, aby se nerozdelalo za letu. co jsem tady procital, tak reseni jsou ruzny, magnety, suchac, jakysi plastovy cvaky, paska... z toho vseho se mi asi nejvic libej ty magnety, ale otazka je, jestli je vubec potreba je zajistovat... od predchoziho majitele na folii zadny stopy po pasce nejsou, tak nevim no.
no a dalsi dotaz se tyka zavazi. v trupu jsou vlepeny dve trubky na zavazi, ale zadny u letadla nebylo. da se to nekde koupit? ty trubky maj prumer 18mm.
Thermic Palio, Palio Sport, Super Zoom, Sportavia, Tornado XX, Minicorado, unknown f3f
jez_cz

#2 Příspěvek od jez_cz »

Do trubek se obvykle vkládají závitové tyče, nebo určitě půjde do odpovídající formy odlít olovo.
I květák je jen vycepované zelí
blesk
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od blesk »

odléval jsem olovo do trubky vnitřního průměru 10mm v délce(výšce) asi 10cm a naprosto v pohodě...
Speedy
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Speedy »

Já mám jako závaží olověné válečky a dřevěné válečky na zkombinování, pokud chci naložit jen částečně. Části křídla zajišťuju izolepou, ale letěl jsem několikrát i bez zajištění.
jarda-wien

#5 Příspěvek od jarda-wien »

blesk píše:odléval jsem olovo do trubky vnitřního průměru 10mm v délce(výšce) asi 10cm a naprosto v pohodě...

a jak jsi to z ty trubky dostal ven?

jinak jako zavitova tyc me nanapadla... ale nemusela by bejt ani zavitova, kdyby se nekde v zelezarstvi dala sehnat obyc ocelova o takovym prumeru
Thermic Palio, Palio Sport, Super Zoom, Sportavia, Tornado XX, Minicorado, unknown f3f
Speedy
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Speedy »

Jde o to, kolik chceš závaží? Pokud železo stačí, tak je to nejjednodužší. Dobrý řešení je nařezat vhodnou měděnou trubku na válečky a ty zalít olovem.
Odpovědět

Zpět na „Větroně“