Servo HXT 900

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
Cmelak007

#16 Příspěvek od Cmelak007 »

Jo hele.. to je jeste vcelku v poho.. =D me taky vrci a jak k nemu priblizim prst tak i steka.. =D takove " vrrrrrrrrrr vuf,vuf " =D
Rudy

#17 Příspěvek od Rudy »

Manželka ať klidně vrčí ale servo ne.Ženatej jsem 26 let ale lítám jen 2 roky a ještě málo.
Rudy

#18 Příspěvek od Rudy »

Jo a servo jsem se snažil rozebrat ale moc mě to nejde.Po rozdělání víčka jsem chtěl sundat kolečka ale volně to nejde. Musím použít trochu násilí nebo něco dělám blbě? Servo jsem ještě nerozdělával.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: HXT900

#19 Příspěvek od jyrry »

semir píše:
juice píše:To je bežný jav u týchto HXT900
stáva sa to pri každom 4-5 ks.

neni pravda, este sa mi to nestalo

to ze se ti to jeste nestalo neznamena, ze se to nestalo jinym a tudiz je to pravda. Taky mi HXT900 i 500 nektere vrci - myslis ze lzu? Podle tve logiky jo... ale neboj, ono se jeste stane veci .... :-D

Rekl bych, ze to je ostre nastavenou regulacni smyckou elektroniky (pokud vrci bez paky a bez prilis utazene krabicky - to mi delaly nektere male Hitecy i Graupnery). Sejdou se tolerance soucastek a vrci, jindy nevrci. Kdyby to nastavili s vetsi hysterezi, zase by jsme nadavali na to, jak nedrzi stred :-D
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od jyrry »

Rudy píše:Jo a servo jsem se snažil rozebrat ale moc mě to nejde.Po rozdělání víčka jsem chtěl sundat kolečka ale volně to nejde. Musím použít trochu násilí nebo něco dělám blbě? Servo jsem ještě nerozdělával.

jen vytahej hridelku, ono se to uz rozpadne samo... Vystupni kolo nech, to je malinko narazene na potaku... nebo trochu zaber, ono to povoli.
Luzr
Kontaktovat uživatele:

Re: HXT900

#21 Příspěvek od Luzr »

jyrry píše:Sejdou se tolerance soucastek a vrci, jindy nevrci. Kdyby to nastavili s vetsi hysterezi, zase by jsme nadavali na to, jak nedrzi stred :-D

Kdo vi, mozna by naopak bylo logicke davat tem vrcicim prednost... :)
Rudy

#22 Příspěvek od Rudy »

Díky,večer ho rozeberu- koneckonců aspoň uvidím jak vypadá.
jez_cz

#23 Příspěvek od jez_cz »

Luzr píše:Dela spatne jeste neco jineho nez ze vrci? :)

Kromě toho vrčení bude i zbytečně odebírat proud z baterie. U éra s motorem na 3S LiPol to nejspíše tolik vadit nebude, u letadla bez motoru, kde drží přijímač a serva 1S LiPol už to může hrát svoji roli.
I květák je jen vycepované zelí
jez_cz

#24 Příspěvek od jez_cz »

Cmelak007 píše:Jo hele.. to je jeste vcelku v poho.. =D me taky vrci a jak k nemu priblizim prst tak i steka.. =D takove " vrrrrrrrrrr vuf,vuf " =D

Servo které štěká nekouše :)
I květák je jen vycepované zelí
Dareba

#25 Příspěvek od Dareba »

já vrčím každou chvíli :-)
hobit22
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od hobit22 »

Ahoj.Vrčení serva dělá nepřesná nulová pozice páky.Většinou stačí servo rozebrat a potenciometr ke kterému je u HTX 900 dobrý přístup vytřít vatovou tyčinkou namočenpu v lihu.Může se stát,že je zamaštěný od vazelíny z převodů a je špatný kontakt mezi ním a třecími kontakty udávajicími polohu páky.
walter2

#27 Příspěvek od walter2 »

jyrry píše:
Rudy píše:Jo a servo jsem se snažil rozebrat ale moc mě to nejde.Po rozdělání víčka jsem chtěl sundat kolečka ale volně to nejde. Musím použít trochu násilí nebo něco dělám blbě? Servo jsem ještě nerozdělával.

jen vytahej hridelku, ono se to uz rozpadne samo... Vystupni kolo nech, to je malinko narazene na potaku... nebo trochu zaber, ono to povoli.

Dnes jsem vyměňoval v servu převody (http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=4950) a taky mě překvapilo, jakou silou jsou tak malé převody naražené. Je opravdu třeba zabrat a hlavně jsem pouhou rukou ozubené kolečko neudržel, takže přišly ke slovu kleště.
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Luzr »

walter2 píše:
jyrry píše:

Dnes jsem vyměňoval v servu převody (http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=4950) a taky mě překvapilo, jakou silou jsou tak malé převody naražené. Je opravdu třeba zabrat a hlavně jsem pouhou rukou ozubené kolečko neudržel, takže přišly ke slovu kleště.

Ja to zkousel jednou, servo jsem pri tom definitivne znicil a od te doby v pripade servanych prevodu uskripnu kabel (ten se muze jeste hodit) a HXT-900 putuje do kose...
zdekar

#29 Příspěvek od zdekar »

A nebo si na HC můžeš vložit do košíku náhradní převody a servo si zas opravit ;-) Stojí to pár korun.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Luzr »

zdekar píše:A nebo si na HC můžeš vložit do košíku náhradní převody a servo si zas opravit ;-)

To je to co jsem zkousel :) I kdyz je fakt ze s HXT-500.

Stojí to pár korun.

To stoji ta serva samotna taky... :)
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“