Jo a servo jsem se snažil rozebrat ale moc mě to nejde.Po rozdělání víčka jsem chtěl sundat kolečka ale volně to nejde. Musím použít trochu násilí nebo něco dělám blbě? Servo jsem ještě nerozdělával.
juice píše:To je bežný jav u týchto HXT900 stáva sa to pri každom 4-5 ks.
neni pravda, este sa mi to nestalo
to ze se ti to jeste nestalo neznamena, ze se to nestalo jinym a tudiz je to pravda. Taky mi HXT900 i 500 nektere vrci - myslis ze lzu? Podle tve logiky jo... ale neboj, ono se jeste stane veci .... :-D
Rekl bych, ze to je ostre nastavenou regulacni smyckou elektroniky (pokud vrci bez paky a bez prilis utazene krabicky - to mi delaly nektere male Hitecy i Graupnery). Sejdou se tolerance soucastek a vrci, jindy nevrci. Kdyby to nastavili s vetsi hysterezi, zase by jsme nadavali na to, jak nedrzi stred :-D
Rudy píše:Jo a servo jsem se snažil rozebrat ale moc mě to nejde.Po rozdělání víčka jsem chtěl sundat kolečka ale volně to nejde. Musím použít trochu násilí nebo něco dělám blbě? Servo jsem ještě nerozdělával.
jen vytahej hridelku, ono se to uz rozpadne samo... Vystupni kolo nech, to je malinko narazene na potaku... nebo trochu zaber, ono to povoli.
Luzr píše:Dela spatne jeste neco jineho nez ze vrci?
Kromě toho vrčení bude i zbytečně odebírat proud z baterie. U éra s motorem na 3S LiPol to nejspíše tolik vadit nebude, u letadla bez motoru, kde drží přijímač a serva 1S LiPol už to může hrát svoji roli.
Ahoj.Vrčení serva dělá nepřesná nulová pozice páky.Většinou stačí servo rozebrat a potenciometr ke kterému je u HTX 900 dobrý přístup vytřít vatovou tyčinkou namočenpu v lihu.Může se stát,že je zamaštěný od vazelíny z převodů a je špatný kontakt mezi ním a třecími kontakty udávajicími polohu páky.
Rudy píše:Jo a servo jsem se snažil rozebrat ale moc mě to nejde.Po rozdělání víčka jsem chtěl sundat kolečka ale volně to nejde. Musím použít trochu násilí nebo něco dělám blbě? Servo jsem ještě nerozdělával.
jen vytahej hridelku, ono se to uz rozpadne samo... Vystupni kolo nech, to je malinko narazene na potaku... nebo trochu zaber, ono to povoli.
Dnes jsem vyměňoval v servu převody (http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=4950) a taky mě překvapilo, jakou silou jsou tak malé převody naražené. Je opravdu třeba zabrat a hlavně jsem pouhou rukou ozubené kolečko neudržel, takže přišly ke slovu kleště.
Dnes jsem vyměňoval v servu převody (http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=4950) a taky mě překvapilo, jakou silou jsou tak malé převody naražené. Je opravdu třeba zabrat a hlavně jsem pouhou rukou ozubené kolečko neudržel, takže přišly ke slovu kleště.
Ja to zkousel jednou, servo jsem pri tom definitivne znicil a od te doby v pripade servanych prevodu uskripnu kabel (ten se muze jeste hodit) a HXT-900 putuje do kose...