Blade SR

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
off
Kontaktovat uživatele:

#61 Příspěvek od off »

Jo tak to vypadá pěkně a až na sundaná závažíčka a ovládání DX7čkou tvrdí, že je to origoš z pixly :-)
Ale přijde mi, že ten chlápek co to řídí není zrovna začátečník - hihihi :lol:
zablabla

Re: SR nebude (zatim) BNF

#62 Příspěvek od zablabla »

Kovboj píše:
Anthlon píše:Tak mi to nedalo, a zeptal jsem se na verzi BNF,a posudte sami odpoved znela:
"Good morning and thank you for your e-mail. At this time there are no plans to offer a BNF version of the Blade SR."

Tak mě moc nepotěšili... :(

To se ještě uvidí, zatím bych neházel flintu do žita. Třeba Tandem mCX nebo CX2 se taky ve verzi BNF nevyrábí, což ale neznamená že se v takovém provedení nedají koupit ;-)

To je zajímavá informace. Mohl by si upřesnit třeba jak konkretně. Mě se sice podařilo s mírnou ztrátou koupit druhý msr bez nabíječe, ale nedovedu si představit, že by mi někdo prodal vrtulník a nechal si vysílač, který je podle mě samotný prakticky k bzum....
off
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od off »

Tak u Pecky v Šestce už ho mají, prohlížel jsem to, vypadá to mooooc pěkně... lehké, jednuduchoučké... tak co nemáte někdo nějaké reálné zkušenosti?
Mikelo

#64 Příspěvek od Mikelo »

Tenhle Blade není vhodný pro začátečníky. Je to plnohodnotná CCPM hlava a ceny ND stojí taky za prd.
Ocasního motorku bych se až tak nebál, zvláště pokud jde o vysokootáčkový s malou vrtulkou napřímo.
Za menší peníze jde koupit třeba HoneyBee CP3, což je prakticky to samé.
Vrtulníkového začátečníka vůbec nemusí zajímat zda ta první kvedlačka umí i na zádech.
pns

#65 Příspěvek od pns »

Mikelo píše:Tenhle Blade není vhodný pro začátečníky. Je to plnohodnotná CCPM hlava a ceny ND stojí taky za prd.
Ocasního motorku bych se až tak nebál, zvláště pokud jde o vysokootáčkový s malou vrtulkou napřímo.
Za menší peníze jde koupit třeba HoneyBee CP3, což je prakticky to samé.
Vrtulníkového začátečníka vůbec nemusí zajímat zda ta první kvedlačka umí i na zádech.

ty si s tim lital?
Mikelo

#66 Příspěvek od Mikelo »

Do takových předražených hraček zásadně nechodím. Mám HoneyBee CP2 a kamarád upravenou zhruba tak na CP3. Funguje to normálně. Blade má o cosi lepší gyro. Životnost rychloběžného ocasního motorku mezi 12 - 20 hodinami, kus od kusu.
Jinak na to aby člověk věděl co na tomhle Blejdovi je stačí jeho fotky a popis, je tam vše. Ceny dílů i větší než na Minititana, ve větru je to dost na nic. Musel bych se bacit hlavou o hambálek abych to chtěl.
off
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od off »

Tak jsem asi bacil hlavou o hambálek (http://cs.wikipedia.org/wiki/Hambalek) a pořídil jsem ho :-) jako polehčující okolnost bych uvedl, že díky různým bartrovým obchodům za cenu, která s výrazně liší od "běžné" :-)
Včera jsem ho nedočkavě vytáhl na pláň ke Hvězdě (zatím jen s origninál. vysílačkou a jednou baterkou) a mám pár prvních poznatků:
- ve visu fakt je to super stabilní, osmičky a takové ty běžné cviky létá kultivovaně a bez záludností, jde s tím fakt lítat i "po vyndání z krabice" (až na půl otáčky otočení jednoho táhla k doladění stopy listů).
- i v nastavení "LO" je to docela obratný
- doladění nastavení gyra i relace otáček obou rotorů byl docela "vopruz", použitelný rozsah pohybu potenciometrů je "menší než nepatrný" hlavně na gyru - rozdíl mezi nastavením, v němž gyro negyruje, a nebo naopak už ocas škube, je opravdu "na ťuknutí", spíš než na pohyb potenciometrem.
- nejlepší výsledky v nastavení jsem měl při trvale zapnutém IdleUP a křivce trvale 100%.
- poměr hmotnost - výkon se mi zdá v pohodě, bohužel jsme měl jen orig. baterku a 3/4 jsem jí vyplencal na nastavování gyra a závislosti otáček, takže jsem zkoušel jen trochu živějšího poletování, nějaké ty souvraty apod., ale přemet, výkrut apod. by neměl být problém.
- ve větru se chová dost dospěle - žádný zásadní problém
- citlivost na ovládání ocasní vrtulky je samozřejmě úplně jinde, než při klasické sestavě servo - ocasní vrtulka, v tomhle smyslu je to (podle očekávání) líná lemra. Takže "3D" bych tomu zrovna neříkal, ale jinak s tím lítat docela jde.

Jinak "filozoficky" mi to fakt nepřijde pro začátečníka jako úplné šlápnutí vedle - už jen v tom, že v základu je v tom "opravdický" přijímač Spektrum 6100e, univerzálně použitelné gyro a koneckonců i vysílačka je "full-range" šestikanál, který je sice z dnešního hlediska hodně jednoduchý, ale nicméně šel by s tím (byť za cenu značných omezení) ovládat i "dospělý" vrtulník, umí i mód letadlo vč. mixů ocasních ploch apod., takže jako Spektrum-kompatibilní "elektroniku chudého muže" bych to úplně nezatracoval a jednotlivé ty věci jde postupně upgradovat na lepší.

EDIT: ovšem perlička je v katalogu náhraních dílů - za tu vysílačku (jakkoliv je použitelná, je to opravdu hodně nouzovka) chce ASTRA 3000,- CZK, zatímco za standardní DX6i 3500... ehm... stejně jako baterky - 999 CZK za 3S/1000 mAh snad ani nemůžou myslet tak úplně vážně...
Naposledy upravil(a) off dne úte 23.03.2010 8:42, celkem upraveno 4 x.
off
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od off »

Tak jsem si dneska i tom větru co tu na Ruzyni fouká (nějakých 10 metrů) docela hezky polítal, i když uznávám, že to bylo docela napínavý. No, samozřejmě to nedopadlo úplně dobře - paradoxně až když jsem se rozhodnul zablbnout si ještě chvilku uvnitř, tak jsem s tím tak trochu křísnul o lavičku :-) - škrtly listy, šlo to na bok a zadkem na zem.
Takže mám i poznatky o odolnosti - vydrží to docela dost, kromě listů, které jsem ale chtěl stejně zahodit - šlo do kytek hlavní kolo a ocasní vrtulka. Vypadá to, že to budou ta hlavní problematická místa tohohle strojku.

PS: zajímavý psychologický jev - jak je to fakt relativně laciný a jednoduchý strojek a člověk se nebojí nějaké velké rány, takže jsem zjistil, že s tím dělám věci, do kterých bych se s jinými kousky ze stádečka rozhodně za těchto podmínek nepouštěl :-) Na získávání zkušeností docela dobrý :-)
pns

#69 Příspěvek od pns »

off píše: kromě listů, které jsem ale chtěl stejně zahodit

jake tam budes davat jine?
off
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od off »

pns píše:
off píše: kromě listů, které jsem ale chtěl stejně zahodit

jake tam budes davat jine?

Hehe to právě ještě nevím, chtěl jsme ty lamináty co mají v RC zóně, ale oni je nemají, tak kouknu až bude čas.
Ostatně dopoučení vítány :-) měly by to být stejné listy jako na Blade CP.
pzn16

Vysílač k BLADE SR

#71 Příspěvek od pzn16 »

Jak je uvedeno výše, lze rádio HP6DSM s omezením použít i na jiný vrtulník, popř. na letadlo. Zajímalo by mě, jak by s tím šel ovládat BLADE mSR - ten i se synem celkem bez problémů zvládáme, takže uvažujeme o dalším kroku - nechci zatím kupovat lepší rádio protože nevím jestli u toho kluk vydrží a abych ho koupil pro sebe - ač bych moc chtěl - investice do baráku jsou důležitější. Tak to shrnu:
1) Jaká je možnost s tímhle rádiem ovládat třeba t-rexe 450 ?
2) Jak to bude chodit s BLADE mSR ?
3) Pokud budu mít jednoduchého akrobata (třeba z EPP) a každé křidélko ovládané jedním servem, půjde třeba diferenciace?
4) Lze to nastavit opravdu pro začátečníka - výše je uvedeno, že to sice celkem stabilně visí, ale řízení je dost ostré ?
5) Je to dobrý krok pro přechod z mSR?
off
Kontaktovat uživatele:

Re: Vysílač k BLADE SR

#72 Příspěvek od off »

pzn16 píše:1) Jaká je možnost s tímhle rádiem ovládat třeba t-rexe

V zásadě by to mělo jít, ALE jsou tu poměrně významná omezení, třeba absence subtrimů, absence nastavení velikosti výchylek, křivek, citlivost gyra ovládaná otočným čudlíkem (možnost nechtěného přestavení), a hlavně je to zase jen na jeden model, jakýkoliv jiný model = totoál. přesvičování = jistota fatální chyby dříve nebo později. Takže JDE TO, ALE DŘE TO prostě.

pzn16 píše:2) Jak to bude chodit s BLADE mSR ?

Spárovat to jde, jen nevím proč, ale povedlo se mi to asi na desátý pokus. Pro mSR je potřeba nastavit režim Letadlo a jen reverzy jinak nic, bude to lítat dobře.

pzn16 píše:3) Pokud budu mít jednoduchého akrobata (třeba z EPP) a každé křidélko ovládané jedním servem, půjde třeba diferenciace?

Ne, nemá to žádné pokročilé funkce, to by se muselo řešit na pákách

pzn16 píše:4) Lze to nastavit opravdu pro začátečníka - výše je uvedeno, že to sice celkem stabilně visí, ale řízení je dost ostré ?

Ano, tak je to z krabice nastavené - LOW výchylky jsou v pohodě. Ale samozřejmě je to jednorotor, ale pokud v pohodě uřídíš mSR, uřídíš i SR, troufám si tvdit.

pzn16 píše:5) Je to dobrý krok pro přechod z mSR?

Myslím, že ano.
Naposledy upravil(a) off dne pon 22.03.2010 22:09, celkem upraveno 1 x.
pzn16

#73 Příspěvek od pzn16 »

Pokud to tedy dobře chápu, tak letět s BLADE SR přistát, zapnout BLADE mSR a letět s tímto rádiem asi nehrozí ?
off
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od off »

pzn16 píše:Pokud to tedy dobře chápu, tak letět s BLADE SR přistát, zapnout BLADE mSR a letět s tímto rádiem asi nehrozí ?

Ano, bylo by nutné DIPama přepnout VRT <->letadlo, nasvičovat reverzy, spárovat.
Kovboj

#75 Příspěvek od Kovboj »

pzn16 píše:Pokud to tedy dobře chápu, tak letět s BLADE SR přistát, zapnout BLADE mSR a letět s tímto rádiem asi nehrozí ?

To rádio nemá víc pamětí, takže budeš muset pokaždé vše znovu nastavit a vytrimovat.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“