Ale přijde mi, že ten chlápek co to řídí není zrovna začátečník - hihihi
Blade SR
Re: SR nebude (zatim) BNF
Kovboj píše:Anthlon píše:Tak mi to nedalo, a zeptal jsem se na verzi BNF,a posudte sami odpoved znela:
"Good morning and thank you for your e-mail. At this time there are no plans to offer a BNF version of the Blade SR."
Tak mě moc nepotěšili...
To se ještě uvidí, zatím bych neházel flintu do žita. Třeba Tandem mCX nebo CX2 se taky ve verzi BNF nevyrábí, což ale neznamená že se v takovém provedení nedají koupit
To je zajímavá informace. Mohl by si upřesnit třeba jak konkretně. Mě se sice podařilo s mírnou ztrátou koupit druhý msr bez nabíječe, ale nedovedu si představit, že by mi někdo prodal vrtulník a nechal si vysílač, který je podle mě samotný prakticky k bzum....
Tenhle Blade není vhodný pro začátečníky. Je to plnohodnotná CCPM hlava a ceny ND stojí taky za prd.
Ocasního motorku bych se až tak nebál, zvláště pokud jde o vysokootáčkový s malou vrtulkou napřímo.
Za menší peníze jde koupit třeba HoneyBee CP3, což je prakticky to samé.
Vrtulníkového začátečníka vůbec nemusí zajímat zda ta první kvedlačka umí i na zádech.
Ocasního motorku bych se až tak nebál, zvláště pokud jde o vysokootáčkový s malou vrtulkou napřímo.
Vrtulníkového začátečníka vůbec nemusí zajímat zda ta první kvedlačka umí i na zádech.
Mikelo píše:Tenhle Blade není vhodný pro začátečníky. Je to plnohodnotná CCPM hlava a ceny ND stojí taky za prd.
ty si s tim lital?
Do takových předražených hraček zásadně nechodím. Mám HoneyBee CP2 a kamarád upravenou zhruba tak na CP3. Funguje to normálně. Blade má o cosi lepší gyro. Životnost rychloběžného ocasního motorku mezi 12 - 20 hodinami, kus od kusu.
Jinak na to aby člověk věděl co na tomhle Blejdovi je stačí jeho fotky a popis, je tam vše. Ceny dílů i větší než na Minititana, ve větru je to dost na nic. Musel bych se bacit hlavou o hambálek abych to chtěl.
Jinak na to aby člověk věděl co na tomhle Blejdovi je stačí jeho fotky a popis, je tam vše. Ceny dílů i větší než na Minititana, ve větru je to dost na nic. Musel bych se bacit hlavou o hambálek abych to chtěl.
Tak jsem asi bacil hlavou o hambálek (http://cs.wikipedia.org/wiki/Hambalek) a pořídil jsem ho
jako polehčující okolnost bych uvedl, že díky různým bartrovým obchodům za cenu, která s výrazně liší od "běžné"
Včera jsem ho nedočkavě vytáhl na pláň ke Hvězdě (zatím jen s origninál. vysílačkou a jednou baterkou) a mám pár prvních poznatků:
- ve visu fakt je to super stabilní, osmičky a takové ty běžné cviky létá kultivovaně a bez záludností, jde s tím fakt lítat i "po vyndání z krabice" (až na půl otáčky otočení jednoho táhla k doladění stopy listů).
- i v nastavení "LO" je to docela obratný
- doladění nastavení gyra i relace otáček obou rotorů byl docela "vopruz", použitelný rozsah pohybu potenciometrů je "menší než nepatrný" hlavně na gyru - rozdíl mezi nastavením, v němž gyro negyruje, a nebo naopak už ocas škube, je opravdu "na ťuknutí", spíš než na pohyb potenciometrem.
- nejlepší výsledky v nastavení jsem měl při trvale zapnutém IdleUP a křivce trvale 100%.
- poměr hmotnost - výkon se mi zdá v pohodě, bohužel jsme měl jen orig. baterku a 3/4 jsem jí vyplencal na nastavování gyra a závislosti otáček, takže jsem zkoušel jen trochu živějšího poletování, nějaké ty souvraty apod., ale přemet, výkrut apod. by neměl být problém.
- ve větru se chová dost dospěle - žádný zásadní problém
- citlivost na ovládání ocasní vrtulky je samozřejmě úplně jinde, než při klasické sestavě servo - ocasní vrtulka, v tomhle smyslu je to (podle očekávání) líná lemra. Takže "3D" bych tomu zrovna neříkal, ale jinak s tím lítat docela jde.
Jinak "filozoficky" mi to fakt nepřijde pro začátečníka jako úplné šlápnutí vedle - už jen v tom, že v základu je v tom "opravdický" přijímač Spektrum 6100e, univerzálně použitelné gyro a koneckonců i vysílačka je "full-range" šestikanál, který je sice z dnešního hlediska hodně jednoduchý, ale nicméně šel by s tím (byť za cenu značných omezení) ovládat i "dospělý" vrtulník, umí i mód letadlo vč. mixů ocasních ploch apod., takže jako Spektrum-kompatibilní "elektroniku chudého muže" bych to úplně nezatracoval a jednotlivé ty věci jde postupně upgradovat na lepší.
EDIT: ovšem perlička je v katalogu náhraních dílů - za tu vysílačku (jakkoliv je použitelná, je to opravdu hodně nouzovka) chce ASTRA 3000,- CZK, zatímco za standardní DX6i 3500... ehm... stejně jako baterky - 999 CZK za 3S/1000 mAh snad ani nemůžou myslet tak úplně vážně...
Včera jsem ho nedočkavě vytáhl na pláň ke Hvězdě (zatím jen s origninál. vysílačkou a jednou baterkou) a mám pár prvních poznatků:
- ve visu fakt je to super stabilní, osmičky a takové ty běžné cviky létá kultivovaně a bez záludností, jde s tím fakt lítat i "po vyndání z krabice" (až na půl otáčky otočení jednoho táhla k doladění stopy listů).
- i v nastavení "LO" je to docela obratný
- doladění nastavení gyra i relace otáček obou rotorů byl docela "vopruz", použitelný rozsah pohybu potenciometrů je "menší než nepatrný" hlavně na gyru - rozdíl mezi nastavením, v němž gyro negyruje, a nebo naopak už ocas škube, je opravdu "na ťuknutí", spíš než na pohyb potenciometrem.
- nejlepší výsledky v nastavení jsem měl při trvale zapnutém IdleUP a křivce trvale 100%.
- poměr hmotnost - výkon se mi zdá v pohodě, bohužel jsme měl jen orig. baterku a 3/4 jsem jí vyplencal na nastavování gyra a závislosti otáček, takže jsem zkoušel jen trochu živějšího poletování, nějaké ty souvraty apod., ale přemet, výkrut apod. by neměl být problém.
- ve větru se chová dost dospěle - žádný zásadní problém
- citlivost na ovládání ocasní vrtulky je samozřejmě úplně jinde, než při klasické sestavě servo - ocasní vrtulka, v tomhle smyslu je to (podle očekávání) líná lemra. Takže "3D" bych tomu zrovna neříkal, ale jinak s tím lítat docela jde.
Jinak "filozoficky" mi to fakt nepřijde pro začátečníka jako úplné šlápnutí vedle - už jen v tom, že v základu je v tom "opravdický" přijímač Spektrum 6100e, univerzálně použitelné gyro a koneckonců i vysílačka je "full-range" šestikanál, který je sice z dnešního hlediska hodně jednoduchý, ale nicméně šel by s tím (byť za cenu značných omezení) ovládat i "dospělý" vrtulník, umí i mód letadlo vč. mixů ocasních ploch apod., takže jako Spektrum-kompatibilní "elektroniku chudého muže" bych to úplně nezatracoval a jednotlivé ty věci jde postupně upgradovat na lepší.
EDIT: ovšem perlička je v katalogu náhraních dílů - za tu vysílačku (jakkoliv je použitelná, je to opravdu hodně nouzovka) chce ASTRA 3000,- CZK, zatímco za standardní DX6i 3500... ehm... stejně jako baterky - 999 CZK za 3S/1000 mAh snad ani nemůžou myslet tak úplně vážně...
Naposledy upravil(a) off dne úte 23.03.2010 8:42, celkem upraveno 4 x.
Tak jsem si dneska i tom větru co tu na Ruzyni fouká (nějakých 10 metrů) docela hezky polítal, i když uznávám, že to bylo docela napínavý. No, samozřejmě to nedopadlo úplně dobře - paradoxně až když jsem se rozhodnul zablbnout si ještě chvilku uvnitř, tak jsem s tím tak trochu křísnul o lavičku
- škrtly listy, šlo to na bok a zadkem na zem.
Takže mám i poznatky o odolnosti - vydrží to docela dost, kromě listů, které jsem ale chtěl stejně zahodit - šlo do kytek hlavní kolo a ocasní vrtulka. Vypadá to, že to budou ta hlavní problematická místa tohohle strojku.
PS: zajímavý psychologický jev - jak je to fakt relativně laciný a jednoduchý strojek a člověk se nebojí nějaké velké rány, takže jsem zjistil, že s tím dělám věci, do kterých bych se s jinými kousky ze stádečka rozhodně za těchto podmínek nepouštěl
Na získávání zkušeností docela dobrý 
Takže mám i poznatky o odolnosti - vydrží to docela dost, kromě listů, které jsem ale chtěl stejně zahodit - šlo do kytek hlavní kolo a ocasní vrtulka. Vypadá to, že to budou ta hlavní problematická místa tohohle strojku.
PS: zajímavý psychologický jev - jak je to fakt relativně laciný a jednoduchý strojek a člověk se nebojí nějaké velké rány, takže jsem zjistil, že s tím dělám věci, do kterých bych se s jinými kousky ze stádečka rozhodně za těchto podmínek nepouštěl
Vysílač k BLADE SR
Jak je uvedeno výše, lze rádio HP6DSM s omezením použít i na jiný vrtulník, popř. na letadlo. Zajímalo by mě, jak by s tím šel ovládat BLADE mSR - ten i se synem celkem bez problémů zvládáme, takže uvažujeme o dalším kroku - nechci zatím kupovat lepší rádio protože nevím jestli u toho kluk vydrží a abych ho koupil pro sebe - ač bych moc chtěl - investice do baráku jsou důležitější. Tak to shrnu:
1) Jaká je možnost s tímhle rádiem ovládat třeba t-rexe 450 ?
2) Jak to bude chodit s BLADE mSR ?
3) Pokud budu mít jednoduchého akrobata (třeba z EPP) a každé křidélko ovládané jedním servem, půjde třeba diferenciace?
4) Lze to nastavit opravdu pro začátečníka - výše je uvedeno, že to sice celkem stabilně visí, ale řízení je dost ostré ?
5) Je to dobrý krok pro přechod z mSR?
1) Jaká je možnost s tímhle rádiem ovládat třeba t-rexe 450 ?
2) Jak to bude chodit s BLADE mSR ?
3) Pokud budu mít jednoduchého akrobata (třeba z EPP) a každé křidélko ovládané jedním servem, půjde třeba diferenciace?
4) Lze to nastavit opravdu pro začátečníka - výše je uvedeno, že to sice celkem stabilně visí, ale řízení je dost ostré ?
5) Je to dobrý krok pro přechod z mSR?
Re: Vysílač k BLADE SR
pzn16 píše:1) Jaká je možnost s tímhle rádiem ovládat třeba t-rexe
V zásadě by to mělo jít, ALE jsou tu poměrně významná omezení, třeba absence subtrimů, absence nastavení velikosti výchylek, křivek, citlivost gyra ovládaná otočným čudlíkem (možnost nechtěného přestavení), a hlavně je to zase jen na jeden model, jakýkoliv jiný model = totoál. přesvičování = jistota fatální chyby dříve nebo později. Takže JDE TO, ALE DŘE TO prostě.
pzn16 píše:2) Jak to bude chodit s BLADE mSR ?
Spárovat to jde, jen nevím proč, ale povedlo se mi to asi na desátý pokus. Pro mSR je potřeba nastavit režim Letadlo a jen reverzy jinak nic, bude to lítat dobře.
pzn16 píše:3) Pokud budu mít jednoduchého akrobata (třeba z EPP) a každé křidélko ovládané jedním servem, půjde třeba diferenciace?
Ne, nemá to žádné pokročilé funkce, to by se muselo řešit na pákách
pzn16 píše:4) Lze to nastavit opravdu pro začátečníka - výše je uvedeno, že to sice celkem stabilně visí, ale řízení je dost ostré ?
Ano, tak je to z krabice nastavené - LOW výchylky jsou v pohodě. Ale samozřejmě je to jednorotor, ale pokud v pohodě uřídíš mSR, uřídíš i SR, troufám si tvdit.
pzn16 píše:5) Je to dobrý krok pro přechod z mSR?
Myslím, že ano.
Naposledy upravil(a) off dne pon 22.03.2010 22:09, celkem upraveno 1 x.