Depron Cup 2010 (Pravidla na 1 straně)
Depron Cup 2010 (Pravidla na 1 straně)
Vše o Depron Cupu v roce 2010. Pokračování z: http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... 5&start=90
První plánovaný termín 1.5.2010 na Dívčích hradech.
PRAVIDLA ROČNÍKU 2010:
Letadlo : Vlastního návrhu a vlastní konstrukce. Trup z libovolného materiálu. Křídla převážně z EPP/EPS/Styropuru/. Váha, rozpětí a počet serv neomezený.
Motor: SS plechovka velikosti 400 s libovolným převodem a nebo střídavá oběžka do 45g. Převodovka u střídavých motorů není povolena.
Baterky: 2sLixx, 8xNiXX
Soutěžní let: Start je společný a stoupá se 60s motoru. Kdo nalétá minimálně 10 minut a přistane do určené plochy (zhruba 50x50m) získává plný počet bodů. Létá se minimálně na dvě kola (určí se dle počasí a nálady soutěžícíh). Vítěz získává dobrý pocit a v případě, že někdo něco (jako cenu) přinese, tak i to. Startovné není.
První plánovaný termín 1.5.2010 na Dívčích hradech.
PRAVIDLA ROČNÍKU 2010:
Letadlo : Vlastního návrhu a vlastní konstrukce. Trup z libovolného materiálu. Křídla převážně z EPP/EPS/Styropuru/. Váha, rozpětí a počet serv neomezený.
Motor: SS plechovka velikosti 400 s libovolným převodem a nebo střídavá oběžka do 45g. Převodovka u střídavých motorů není povolena.
Baterky: 2sLixx, 8xNiXX
Soutěžní let: Start je společný a stoupá se 60s motoru. Kdo nalétá minimálně 10 minut a přistane do určené plochy (zhruba 50x50m) získává plný počet bodů. Létá se minimálně na dvě kola (určí se dle počasí a nálady soutěžícíh). Vítěz získává dobrý pocit a v případě, že někdo něco (jako cenu) přinese, tak i to. Startovné není.
Naposledy upravil(a) Vigo dne úte 16.03.2010 13:10, celkem upraveno 4 x.
to lindbergh, pokud vím, tak žádné vstupné, ani startovné či zápisné se neplatí. Pokud se objkevíš, určitě tě nikdo vyhánět nebude, anopak. A pokud navíc sestrojíš nějaký ten depronový poletovač, není problém stát na startovní čáře.
to Vigo, s těmi gramy se teď už spíše špičkujeme. Ano, dělal jsem "odtučňovací" kúru, někdo další také. Proč ne, ale zase všeho s mírou. Nízké gramy nezaručují vítězství a někdy mohou být na závadu, pokud podceníš pevnost konstrukce (už také bylo)... Koukni třeba na Abua, tomu to lítá vždycky furt a všude. Ten kdyby měl dobře vyvážené dveře od stodoly, tak s nimi termiku také najde a zalítne. Já bych se tam s nimi plácal, až mi spadnou na hlavu
.
to Vigo, s těmi gramy se teď už spíše špičkujeme. Ano, dělal jsem "odtučňovací" kúru, někdo další také. Proč ne, ale zase všeho s mírou. Nízké gramy nezaručují vítězství a někdy mohou být na závadu, pokud podceníš pevnost konstrukce (už také bylo)... Koukni třeba na Abua, tomu to lítá vždycky furt a všude. Ten kdyby měl dobře vyvážené dveře od stodoly, tak s nimi termiku také najde a zalítne. Já bych se tam s nimi plácal, až mi spadnou na hlavu
Hitec Aurora 9X
http://www.rcserver.cz/index.php?option ... &Itemid=40
Změnilo se jen že můžeš použít střídák - ale teď taky nevím kde je ta stránka s povolenými motory.
Změnilo se jen že můžeš použít střídák - ale teď taky nevím kde je ta stránka s povolenými motory.
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
BOSS8 píše:http://www.rcserver.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=69&Itemid=40
No nevím, někde jsem něco četl o laminátových trupech, více servech atd.... Tak v tom právě mám zmatek
(I když je to vlastně jedno; předpokládám že plánovaný EMAX 2805 je OK a víc než dvě serva pro první vlastně potřebovat nebudu).
Ok tak si to zopáknem?:
Trup libovolný, ale ocasní plochy a křídlo musí být vlastní výroby. Převládájícím materiálem křídla by měla být nějaká pěna (EPP, EPS,Styropur, Pron...). Hmotnost a rozpětí je neomezené.
Motor je jasný a baterky asi taky.
Počet servy bych nechal na dvou, ale záleží na názoru ostatních.
Létá se 60s motoru a kdo nalétá 10 minut a víc a přistane někam do určené plochy (cca 50x50m) dostane plný počet bodů.
atd atd...
Trup libovolný, ale ocasní plochy a křídlo musí být vlastní výroby. Převládájícím materiálem křídla by měla být nějaká pěna (EPP, EPS,Styropur, Pron...). Hmotnost a rozpětí je neomezené.
Motor je jasný a baterky asi taky.
Počet servy bych nechal na dvou, ale záleží na názoru ostatních.
Létá se 60s motoru a kdo nalétá 10 minut a víc a přistane někam do určené plochy (cca 50x50m) dostane plný počet bodů.
atd atd...
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Luzr píše: ale možná by stálo za to ty pravidla mírně dát dohromady...
Kdyz ono cim vic pravidel, tim vic lidi se bude vztekat (ze Pepine
Bud je to soutez gentlemanu a kdyz se rekne "obezka max 45g a kridlo cele z depronu/EPP", tak to vsichni dodrzi, nebo si zacneme hrat na velke vedce a sestavovat pravidla jako pro FAI kategorii, merit suplerou prumer rotoru a delku magnetu a pocitat percentualni zastoupeni nedepronovych materialu....
Ja bych byl spis pro to, aby se puvodni pravidla jeste vic zjednodusila. Vic serv mi nijak nevadi a pokud me porazi nekdo s plnou mechanizaci (6 serv), tak mu koupim ihned po zavode v prvni hospode pivo
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Abu píše:Ja bych byl spis pro to, aby se puvodni pravidla jeste vic zjednodusila. Vic serv mi nijak nevadi a pokud me porazi nekdo s plnou mechanizaci (6 serv), tak mu koupim ihned po zavode v prvni hospode pivo
Souhlas - v téhle kategorii je každé servo navíc jen zbytečná přítěž. Já jsem tentokrát opovrhl compozitem a gondolu udělal stylovou - výhradně z papíru
Foto ale strategicky uvolním až tak týden před závodem - aby mi to někdo nestihl obšlehnout
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Ja ti Pepine nerekl na tvuj laminatovy trup ani slovo, ostatne spousta dalsich lidi mela ocasni trubku z uhliku. Sam ses rozhodl postavit si trup z depronu (nebo z ceho to mas ted).
Ale delej jak myslis, je to tvoje rozhodnuti. A pekne piluj akrobacii v hale.
Nad veci jsem proto, ze uz me tohle handrkovani zacina stvat, furt se jen keca a nikdo nelita. Ja proste prijdu s tim co mam na skrini a jestli se to nekomu nebude libit, tak zase pujdu domu.
Ono je tezke zavdecit se vsem pri tvorbe nejakych pravidel (a to nemluvim jen o VDC, ale i o jinych vetronarskych kategoriich, ke kterym jsem pricuchnul. Kazda sebemensi zmena vyvola sahodlouhou diskuzi).
Nekdo mel v supliku obezku a musel kvuli tomu koupit S400, ooo hruza 150korun. Atd atd. Kdyz se stanovi pravidla pro stridaky striktne, tak ihned prijdou aspon 2 lidi s tim, ze maji motor o 1mm vetsi a o 10g tezsi... Kdyz se to necha uplne volne, tak nekdo da dohromady 200W pohon a z tech 600m napada 10minut i s pulkou kridla...
Pokud se budou soutezici chovat jako slusni lide (ano jde to, vyzkouseno v praxi, treba korespondencni RCEX nebo Autonomy, oboji "porada" Honza Kubica), tak se to zvladne odlitat i s velmi jednoduchymi pravidly.
Pokud to zacneme komplikovat a vzrostou kvuli tomu naroky na material, tak se na to vykaslu a pujdu litat treba RCEJ, protoze to je aspon oficialni uznavana kategorie.
Jo a prosim letosniho organizatora (ani nevim kdo to vlastne je??) aby si nezapomnel prinest tabulku na zapisovani vysledku a nejake hodinky na mereni casu.
Ale delej jak myslis, je to tvoje rozhodnuti. A pekne piluj akrobacii v hale.
Nad veci jsem proto, ze uz me tohle handrkovani zacina stvat, furt se jen keca a nikdo nelita. Ja proste prijdu s tim co mam na skrini a jestli se to nekomu nebude libit, tak zase pujdu domu.
Ono je tezke zavdecit se vsem pri tvorbe nejakych pravidel (a to nemluvim jen o VDC, ale i o jinych vetronarskych kategoriich, ke kterym jsem pricuchnul. Kazda sebemensi zmena vyvola sahodlouhou diskuzi).
Nekdo mel v supliku obezku a musel kvuli tomu koupit S400, ooo hruza 150korun. Atd atd. Kdyz se stanovi pravidla pro stridaky striktne, tak ihned prijdou aspon 2 lidi s tim, ze maji motor o 1mm vetsi a o 10g tezsi... Kdyz se to necha uplne volne, tak nekdo da dohromady 200W pohon a z tech 600m napada 10minut i s pulkou kridla...
Pokud se budou soutezici chovat jako slusni lide (ano jde to, vyzkouseno v praxi, treba korespondencni RCEX nebo Autonomy, oboji "porada" Honza Kubica), tak se to zvladne odlitat i s velmi jednoduchymi pravidly.
Pokud to zacneme komplikovat a vzrostou kvuli tomu naroky na material, tak se na to vykaslu a pujdu litat treba RCEJ, protoze to je aspon oficialni uznavana kategorie.
Jo a prosim letosniho organizatora (ani nevim kdo to vlastne je??) aby si nezapomnel prinest tabulku na zapisovani vysledku a nejake hodinky na mereni casu.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz