HK 500 GT

Vrtulníky do velikosti 500.
Odpovědět
Zpráva
Autor
PetrPPP

#361 Příspěvek od PetrPPP »

Nevím z čeho ten díl dělá Align, protože je z nějakého leštěného materiálu. Na HK500GT je to samozřejmě černě nalakované, ale je to hliník. Jedná se o tento díl, na HK500 mám samozřejmě jiný, kdo má tak ví...
Obrázek

Originál align má zadek kompletně jiný, ale mě konkrétně na HK500GT dílu vypadl šroubek který drží v leštěném dílu tu bočnici na straně vrtulky... Pak to chytlo takové vibrace, že se až otočilo servo s držákem na trubce.

Večer jsem vyměnil za jiný set zadku z HK, opět celokovový. Pikantní je, že po roztočení dneska ráno na letišti se vrtulka celá lehce rozvibrovala... Běhemu minuty visu se to zhoršovalo tak, že jsem na 3 metry viděl vibrace... Přistál jsem a ohnutá osička, na konci šmajdá tak o centimetr :) Takže dneska večer opět rozborka zborka. Zřejmě vadná osička, protože před smontováním nešmajdala. Dám tomu poslední pokus a pak jdu pro Align komplet zadek :)
Spectrum DX8, Goblin 700 HC3SX
dj_krata
Kontaktovat uživatele:

#362 Příspěvek od dj_krata »

PetrPPP píše:Nevím z čeho ten díl dělá Align, protože je z nějakého leštěného materiálu. Na HK500GT je to samozřejmě černě nalakované, ale je to hliník. Jedná se o tento díl, na HK500 mám samozřejmě jiný, kdo má tak ví...
Obrázek

Originál align má zadek kompletně jiný, ale mě konkrétně na HK500GT dílu vypadl šroubek který drží v leštěném dílu tu bočnici na straně vrtulky... Pak to chytlo takové vibrace, že se až otočilo servo s držákem na trubce.

Večer jsem vyměnil za jiný set zadku z HK, opět celokovový. Pikantní je, že po roztočení dneska ráno na letišti se vrtulka celá lehce rozvibrovala... Běhemu minuty visu se to zhoršovalo tak, že jsem na 3 metry viděl vibrace... Přistál jsem a ohnutá osička, na konci šmajdá tak o centimetr :) Takže dneska večer opět rozborka zborka. Zřejmě vadná osička, protože před smontováním nešmajdala. Dám tomu poslední pokus a pak jdu pro Align komplet zadek :)

ja mam ten tuning vrtulky HK.. osicku origo align a v poho...

http://djkrata.rajce.idnes.cz/HK-500_GT/#XL805116.JPG

tak nak po dobu cele existence hkcka je vse ok tedka budu zacinat s litanim druhe sezony s hk-500gt letos uz mam asi 6 startu.
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2
PetrPPP

#363 Příspěvek od PetrPPP »

Align osičku tam budu dávat dneska večer... Říkal jsem si, že to ještě s HK osou zkusím, jestli budu mít štěstí a neměl :) Nicméně HK500GT chci v letuschopném stavu držet dál... Rád bych pokračoval v původním plánu na "padací" stroj na zkoušení nových věcí, nicméně se to zatím moc dobře nevyvíjí :(

Vzhledem k tomu, že se dneska objevila na flying-hobby akce na T500ESP, tak doufám, že od příštího týdne budu zase šroubkovat :) Objednávka je odeslaná, takže už jen vyhlížet pošťáka :)
PetrPPP

#364 Příspěvek od PetrPPP »

Tak a pokud vás to zajímá, tak tu mám další informace... Flustrace z HK500GT dostoupila vrcholu, dopoledne bylo hodně sprostých slov :)

Potom co se mi vytrhl šroubek, jsem celý zadní díl vyměnil. Roztočil jsem a metr nad zemí prásk, zase se ohla HK osička. Asi mám na to fakt smůlu, všechno chodilo krásně hladce, volně, vše rovné, limity na gyru nastavené, vše dotažené, řeměn volný.

Nelenil jsem, včera večer znovu vyměnil osu za Align. Nicméně jsem si nevšiml, že Align osa se nedá bez úprav použít do celokovového zadku. Opět tedy upozorňuji na nekompatibilitu dílů! HK osa do HK zadku, Align osa do UPRAVENÉHO HK zadku :) Originál Align osa (zkoušel jsem 2, obě stejné) má tu řemeničku širší než je vzdálenost mezi ložisky!!!! Je to o desetinu milimetru, ale pak to drhne!!! Zadek pak nejde volně. Bohužel jsem si toho já blbec nevšiml, že to takto lehce dře.

Sestavil jsem, poctivě utáhl a vyrazil na letiště. Roztočil a v poho 5 minut visel a sledoval chování. Pak jsem přistál a při zastavování rotoru v tom zachrastilo a ložisko na zadní osičce zadřené. Ani se s ním nedalo otočit na šroubováku, jak bylo zapečené z toho tření...

Úprava spočívala v 5-ti podložkách, 3 menší na šroubky na rozpěry bez zadními bočnicemi, dvě větší na šrouby co drží bočnice v té kostce na trubce. Tím jsem roztáhl bočnice zadní části od sebe, aby nesvírali řemeničku na ose.

Odpoledne opět návrat na letiště a úspěšně odlétáno 30 minut letu. Odteď už je zase všechno v pořádku. Ale stálo mě to sil a peněz... :)

ESP už je v letadle směr ČR, takže příští týden bude záložní stroj :)
dj_krata
Kontaktovat uživatele:

#365 Příspěvek od dj_krata »

PetrPPP píše:Tak a pokud vás to zajímá, tak tu mám další informace... Flustrace z HK500GT dostoupila vrcholu, dopoledne bylo hodně sprostých slov :)

Potom co se mi vytrhl šroubek, jsem celý zadní díl vyměnil. Roztočil jsem a metr nad zemí prásk, zase se ohla HK osička. Asi mám na to fakt smůlu, všechno chodilo krásně hladce, volně, vše rovné, limity na gyru nastavené, vše dotažené, řeměn volný.

Nelenil jsem, včera večer znovu vyměnil osu za Align. Nicméně jsem si nevšiml, že Align osa se nedá bez úprav použít do celokovového zadku. Opět tedy upozorňuji na nekompatibilitu dílů! HK osa do HK zadku, Align osa do UPRAVENÉHO HK zadku :) Originál Align osa (zkoušel jsem 2, obě stejné) má tu řemeničku širší než je vzdálenost mezi ložisky!!!! Je to o desetinu milimetru, ale pak to drhne!!! Zadek pak nejde volně. Bohužel jsem si toho já blbec nevšiml, že to takto lehce dře.

Sestavil jsem, poctivě utáhl a vyrazil na letiště. Roztočil a v poho 5 minut visel a sledoval chování. Pak jsem přistál a při zastavování rotoru v tom zachrastilo a ložisko na zadní osičce zadřené. Ani se s ním nedalo otočit na šroubováku, jak bylo zapečené z toho tření...

Úprava spočívala v 5-ti podložkách, 3 menší na šroubky na rozpěry bez zadními bočnicemi, dvě větší na šrouby co drží bočnice v té kostce na trubce. Tím jsem roztáhl bočnice zadní části od sebe, aby nesvírali řemeničku na ose.

Odpoledne opět návrat na letiště a úspěšně odlétáno 30 minut letu. Odteď už je zase všechno v pořádku. Ale stálo mě to sil a peněz... :)

ESP už je v letadle směr ČR, takže příští týden bude záložní stroj :)

tak ty mas fakt smulu ja stim nemam zadny problemy ma upgrade ocas.rotoru a osicky pouzivam normalne origo align vse jde volne.. a kdyz jsem pouzival origo osicky hk tak se mi taky nestalo ze by se mi jen tak ohla.. loziska pouzivam taky jeste ty origo ale urco vim az doslouzi ze koupim od tobexu ty zapouzdrena japonska.. :-)

az bude pokud budes chtit muzeme dat pristi tyden nake politani...
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2
flubber
Kontaktovat uživatele:

#366 Příspěvek od flubber »

To "samoohýbání" u HK hřídelky můžu potvrdit. Jedna se mi ohla, od té doby používám align.
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#367 Příspěvek od gamer007 »

PetrPPP ty máš fakt smůlu, no ale myslim že překvápka nás s HKčkama čekaj všechny.
Já furt nemám čas to jít pořádně zalítnout, vždycky se zbalim že jedu na letiště, ale většinou v ten okamžik mi volaj z práce at jedu tam nebo tam, no a víkend a vono chčije :(
Tak si tak říkám že jsem si všechny ty vrtulníky postavil jen jako výstavní modely do poliček -
Obrázek

Ale to ESP ti docela závidim, taky jsem o něm dost přemejšlel, ale nakonbec jsem si koupil skůtra, právě na cesty na letiště. :lol: Na kolik tě teda v tý akci ESP vyšlo? To si bral to kombo jen bez gyra a serva vrtulky?
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
PetrPPP

#368 Příspěvek od PetrPPP »

U těch HK dílů je to evidentně o náhodě. Původní osa lítala 40 letů bez problémů. Dvě nové nevydrželi ani jeden let...

Výpis mého nákupu na flying-hobby.com je následující:

1 x Deal-TREX 500 ESP Super Combo (KX017008A) = $428.00
1 x Torque Tube Front Drive Gear Set (H50096) = $10.00
1 x Torque Tube Rear Drive Gear Set (H50097) = $10.00
1 x Torque Tube Bearing Holder Set (H50098) = $6.00
1 x Feathering Shaft Sleeve Set(White) (H50083) = $3.00
1 x Trex500 Tail Shaft Slide Bush (H50089) = $4.80
------------------------------------------------------
Sub-Total: $461.80
Air Mail: $37.00
Total: $498.80

Celkem necelých 10 tisíc i s díly a poštovným. U nás to ESP stojí 12500 Kč. Teď už jen doufám, že mi nenaúčtují clo a DPH. Jinak ten shop je naprosto super, ještě ten samý den už jsem měl tracking číslo a stav Shipped. Druhý den už byla zásilka ready na odeslání do ČR. Dneska už mám že je na cestě do Evropy... Předpokládám, že tak ve středu to mám doma.

Koupil jsem kit bez gyra. Ještě nevím jestli pořídím přijímač a gyro se servem a nebo počkám na ránu s HK a vezmu to z něj. Používám do všech heli gyro Logitech/Hitec a v HK500 mám Savox servo, vše z flying-hobby.com (bezkonkurenčně nejlevnější na netu)
PetrPPP

#369 Příspěvek od PetrPPP »

Tak jsem se právě vrátil z letiště a po výměně osičky za Align a vymezení podložkami už je všechno naprosto OK. Dal jsem 4 baterky a všechno jak má být. Pokud se zase něco začne dít, tak budu informovat, ať se mohou ostatní připravit :)

To dj_krata: pristi tyden jsem pracovne v cizine, takze az leda dalsi vikend...
dj_krata
Kontaktovat uživatele:

#370 Příspěvek od dj_krata »

hezky den panove dnes dopoledne bylo hezky tak jsem jsi rek ze pujdu zalitat,nabil jsem dve batreky a vyrazil na letiste,abych se nenudil tak jsem provedl ruzna mereni..

heli HK-500GT osazeni :

motor Turnigy Typhoon 500H Heli Motor 1800kv
pastorek 12Z
regulator Turnigy Brushless ESC 85A w/ 4A SBEC
baterky Turnigy 3300mAh 6S 30C
serva cyklika digi tower pro MG 930
gyro futaba GY 401
servo vrtulka hi-tec NSG-5084MG
rotor. listy MS champion
vrtulkove origo plast

hmotnost heli s batrekou 2040g , bez 1470g

nastaveni vysilacka :

kolektiv -+ 10° krivka linelární na vsechny ide : 0 - 25 - 50 - 75 - 100 (mimo normal 40 - 45 - 50 - 75 - 100)

plyn normal : 0 - 25 - 50 - 75 - 100
IDE 1 : 80 - 75 - 70 - 75 - 80 otacky 2400RPM
IDE 2 : 100 - 95 - 90 - 95 - 100 otacky 2800RPM

mereni probehlo na IDE 1 (let po obloze,souvrat,loop,let na zadech,vis invert,vykruty,tic-toc)

doba letu 4.30 minty

namerene hodnoty

66,19 max A
21,46 Vm
44,5 Wh
1420 Wp

napeti po letu celkove bez odpojeni meraku 22.71V , po odpojeni batreky a premereni mino heli 3.8V na clanek , celkove napeti 22,68V (tolerance -+ 0.1V)
Luboš123

Nastavení listů

#371 Příspěvek od Luboš123 »

Mám problém, sestavil jsem si HK 500 GT a při měření úhlů listů jsem zjistil, že mi chodí od -6 do 26 stupňů a já nevím jak omezit rozsah výchylek. :? :? Můžete mi rosím poradit jak na to? :)
gamer007
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastavení listů

#372 Příspěvek od gamer007 »

Luboš123 píše:Mám problém, sestavil jsem si HK 500 GT a při měření úhlů listů jsem zjistil, že mi chodí od -6 do 26 stupňů a já nevím jak omezit rozsah výchylek. :? :? Můžete mi rosím poradit jak na to? :)

Počky, jestli si s tímhle neporadíš, tak bych radši ani s tím HKčkem nelítal. Snad si četl toto vlákno a víš kolik věcí se musí ošéfovat, aby to bylo jakžtakž bezpečný. Nejdřív zkoukni jestli máš páky serv v rovině a kolmo s táhlama, délky všech táhel nastav podle návodu na TREX500, šuplerou si je změř. Pak ti musí rozsah kolektivu vyjít přibližně stejně na obě strany. Pak už to doladiš pomocí měrek...
Futaba T8FG,GT3C
Luboš123

#373 Příspěvek od Luboš123 »

všechny táhla jsou nastavena správně, vše je v rovině, vše běhá jako hodinky, oba listy hodí shodně, jen rozsah výchylek listů je příliš velký a ten bych potřeboval zmenšit. :?
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#374 Příspěvek od gamer007 »

Fakt máš délky táhel podle návodu a rozsah kolektivu -6 až +26? To je nějaký divný. Při nule podle páky kolektivu máš páky serv v rovině? Tak pak budeš muset přitáhnout o něco ty nejdelší táhla a o něco povolit táhla na gripech. Nebo zkrátit všechny tři táhla od serv. Ale fakt mi to nějak nejde do hlavy, že tam je takovej rozdíl. Pak jestli to nemáš jěště nějak rozházený v rádiu...

EDIT: a jak vůbec víš že máš +26, to tipuješ? Takovej rozsah to ani nemá...
Futaba T8FG,GT3C
Luboš123

#375 Příspěvek od Luboš123 »

mě to také vrtá hlavou, znovu přeměřím délky táhel, ta krátká horní jsou určitě O.K., rozsah měřím tímhle

http://flying-hobby.com/catalog/product ... ts_id=2853

a na vysílači mám nastaveno

Kolektiv +100%, +50%, +25%, 0%, -25%, -50%, -100%

Plyn 0%, 25%, 37,5%, 50%, 62,5%, 75%, 100%
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 500“