Tak a pokud vás to zajímá, tak tu mám další informace... Flustrace z HK500GT dostoupila vrcholu, dopoledne bylo hodně sprostých slov
Potom co se mi vytrhl šroubek, jsem celý zadní díl vyměnil. Roztočil jsem a metr nad zemí prásk, zase se ohla HK osička. Asi mám na to fakt smůlu, všechno chodilo krásně hladce, volně, vše rovné, limity na gyru nastavené, vše dotažené, řeměn volný.
Nelenil jsem, včera večer znovu vyměnil osu za Align. Nicméně jsem si nevšiml, že Align osa se nedá bez úprav použít do celokovového zadku. Opět tedy upozorňuji na nekompatibilitu dílů! HK osa do HK zadku, Align osa do UPRAVENÉHO HK zadku

Originál Align osa (zkoušel jsem 2, obě stejné) má tu řemeničku širší než je vzdálenost mezi ložisky!!!! Je to o desetinu milimetru, ale pak to drhne!!! Zadek pak nejde volně. Bohužel jsem si toho já blbec nevšiml, že to takto lehce dře.
Sestavil jsem, poctivě utáhl a vyrazil na letiště. Roztočil a v poho 5 minut visel a sledoval chování. Pak jsem přistál a při zastavování rotoru v tom zachrastilo a ložisko na zadní osičce zadřené. Ani se s ním nedalo otočit na šroubováku, jak bylo zapečené z toho tření...
Úprava spočívala v 5-ti podložkách, 3 menší na šroubky na rozpěry bez zadními bočnicemi, dvě větší na šrouby co drží bočnice v té kostce na trubce. Tím jsem roztáhl bočnice zadní části od sebe, aby nesvírali řemeničku na ose.
Odpoledne opět návrat na letiště a úspěšně odlétáno 30 minut letu. Odteď už je zase všechno v pořádku. Ale stálo mě to sil a peněz...
ESP už je v letadle směr ČR, takže příští týden bude záložní stroj