jaka stavebnice f3k pro novacka

RC házedla - kategorie, která má hodně blízko k "opravdovému" sportu.
Zpráva
Autor
komár
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od komár »

gray69 píše:...mno ,je dobré vzít při přímém porovnání v potaz i propracovanost era...

Tak to rozhodně souhlasím. Akorát bych řekl, že propracovanost éra se nepozná tím, že je na křídle nastříkaný pěkný nápis. On je takový nápis celkem k ničemu, když nezabrání flutteru křidélek při průměrně ostrém startu :-)

Tím se nechci navážet do žádného konkrétního éra. Jen chci naznačit, že kvalitu F3K letadla okem zjistit nelze a dokonce ani nějakým létáním za barákem. To platí pro polystyreňáka stejně jako pro celokompozit z forem.
--Komár

http://denicek.lmkzdar.cz
ikar
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od ikar »

Rajny píše:
Polynom píše:stejný peníze

to nevim teda no :-) 2500(ISIS od Ondry)/3700(Fenix)

Rozdíl v ceně je dán tím, že mé éro je s papírem a tudíž vše daním. Když něco oficiálně nabídnu na netu, nelajznu si něco prodávat jen tak, protože nejsem tak bohatý, abych měl na poměrně vysoké flastry.Pokud všechny poplatky co zhltne stát odečteš zůstane ti v ruce podobná částka za kterou to nabízí Ondra a která je podle mne minimum za vynaloženou práci a materiál.
gray69

#48 Příspěvek od gray69 »

komár,onca:
no flame pls,čtěte pozorně ...pokud to vyznělo jako hanění ISISe tak se tímto všem dotčeným omlouvám-je to pouze můj názor, era jsem v ruce měl obě !podrobně prohlédl a viděl rozdíly...nároky jsou individ.
GWSka
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od GWSka »

gray69 píše:komár,onca:
no flame pls,čtěte pozorně ...pokud to vyznělo jako hanění ISISe tak se tímto všem dotčeným omlouvám-je to pouze můj názor, era jsem v ruce měl obě !podrobně prohlédl a viděl rozdíly...nároky jsou individ.

No tak vidím že si s káčkama opravdu nováček a že toho snima máš dost málo zažito. Musím se zastat obou dvou kluků, jak Komára tak Ondry, páč oni mají ty éra opravdu vymazlený. Též sem měl možnost žídit oboje éra a ISISe sem dokonce i měl, tak vím jak to chodí. Nic proti Ikarovi, ale to že on dělá tu stříkanou deroraci tak to možná přidává na kráse, ale to je tak všecko. Dokonce jsem mu to i řekl, ale to je zase i můj vlastní názor. Pokud si za tím ty osobně stojíš, že Fenix je podle tebe super létající stroj budiš. Ale nezáleší jen na tom jak éro vipadá, ale hlavně na tom jak to éro maš v ruce a víš co si k němu dovolit, to samí zaleží na seřízení. Pokud ti toto nestačí, tak bych tě rád viděl " a to nebudu sám" na nějakých závodech. Páč s Prominutím takovídle "chytrolíny" máme ze všech nejradší. Keců tři pr..le a skutek utek. Dokaž tvou teorii a možná se ještě omluvím. To zatím vše.
komár
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od komár »

Kluci, já myslím, že to berete zbytečně konfrontačně.
Ony se tady totiž střetávají dva pohledy - lidí, kteří závodí a těch ostatních.
Problém je v tom, že lidi, co závodí, už na těch závodech ledacos viděli. Navíc ty závody dávají dost objektivní srovnání, takže nějaký názor zpoza klávesnice je sice hezký, ale prostě stojí na vodě.
Problém lidí, co nejezdí na závody je v tom, že si o názorech závodníků myslí, že "to je pro mě zbytečný, když nezávodím". Jenže ono je to trochu jinak - když se něco osvědčí v závodní praxi, tak při rekreačním létání to bude platit ještě víc.
Prostě když někdo na diskuzi napíše, že je hrozně špatné, když z křídla trošku čouhají serva, tak se tomu dá jedině zasmát. Třeba proto, že někdy viděl éro Ondry, ze kterého mu serva koukají snad 3 mm a, světe div se, v neděli s tím dokázal v Mělníku vyhrát a porazit hromadu vymazlených celokompozitů.

Ještě poslední věc - ať si každý kupujte a staví, co se mu líbí. Ono je totiž stejně o těch rukách a hlavě, co to éro řídí.
--Komár

http://denicek.lmkzdar.cz
gray69

#51 Příspěvek od gray69 »

to GWSka:tvá reakce má vypovídající hodnotu o Tobě...o osobnostní vyzrálosti-promiň.

Název topicu je snad stavebnice pro nováčka-ne?

Napsal jsem jen a pouze svůj pohled a ani písmeno o letových vlastnostech, jen jak na mě era zapůsobila,aniž bych se chtěl někoho dotknout!
Nic víc nic míň,pokud bys mne znal,věděl co dělám a co a jak lítám tak bys dobře věděl,že si nemusím nic dokazovat a dost možná by sis to ani nedovolil...
Všem přeji více radosti z létání a méně toho co jsem zde nechtíc zažehl,Radek Zdara.
ZS

#52 Příspěvek od ZS »

( to GWSka:tvá reakce má vypovídající hodnotu o Tobě...o osobnostní vyzrálosti-promiň.)

Pro gray69
Co šlápl ti na kuří oko či co?
ikar
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od ikar »

GWSka píše:
No tak vidím že si s káčkama opravdu nováček a že toho snima máš dost málo zažito. Musím se zastat obou dvou kluků, jak Komára tak Ondry, páč oni mají ty éra opravdu vymazlený. Též sem měl možnost žídit oboje éra a ISISe sem dokonce i měl, tak vím jak to chodí. Nic proti Ikarovi, ale to že on dělá tu stříkanou deroraci tak to možná přidává na kráse, ale to je tak všecko. Dokonce jsem mu to i řekl, ale to je zase i můj vlastní názor. Pokud si za tím ty osobně stojíš, že Fenix je podle tebe super létající stroj budiš. Ale nezáleší jen na tom jak éro vipadá, ale hlavně na tom jak to éro maš v ruce a víš co si k němu dovolit, to samí zaleží na seřízení. Pokud ti toto nestačí, tak bych tě rád viděl " a to nebudu sám" na nějakých závodech. Páč s Prominutím takovídle "chytrolíny" máme ze všech nejradší. Keců tři pr..le a skutek utek. Dokaž tvou teorii a možná se ještě omluvím. To zatím vše.

Nedá mi to nereagovat.

Možná to leckoho překvapí, ale ta dekorace je tam opravdu pouze z estetického důvodu a ne kvůli navýšení výkonu.

Ondrovo éro jsem viděl, má ho dobře udělané, ale to je vše, co tak o něm můžu říci stejně jako o jiných letadledch. Protože jsem neměl možnost je řídit, či přímo porovnávat, netroufám si objektivně hodnotit letové vlastnosti. Pokud poznáš na zemi , nebo ve vzduchu ve dvou různých cizích rukách během pár minut které letadlo létá lépe, jsi opravdový machr, nebo jedno z nich je hozená cihla. (i když v Ondrových rukách by snad i ta cihla nějakou minutku kroužila v termice:-)

Nechci v žádném případě hanit jiná éra, nebo vyzdvihovat své, to nechám na uživatelích, jen nemám rád když někdo takto machrovsky povýšeně soudí ostatní, protože je někde zapsán ve startovní listině a hodnotí věci aniž by měl sám konkrétní zkušenost.
Naposledy upravil(a) ikar dne úte 30.03.2010 20:05, celkem upraveno 1 x.
ST
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od ST »

Kurňa nešahéte nám na Ikarova éra. Né opravdu Ikarův nápad trochu oživit fádní povrchovku křídel z polyše je dobrý. Je to zase něco jiného a hlavně obal prodává a já mu fandím.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
GWSka
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od GWSka »

ikar píše:
GWSka píše:

Nedá mi to nereagovat.

Možná to leckoho překvapí, ale ta dekorace je tam opravdu pouze z estetického důvodu a ne kvůli navýšení výkonu.

Ondrovo éro jsem viděl, má ho dobře udělané, ale to je vše, co tak o něm můžu říci stejně jako o jiných letadledch. Protože jsem neměl možnost je řídit, či přímo porovnávat, netroufám si objektivně hodnotit letové vlastnosti. Pokud poznáš na zemi , nebo ve vzduchu ve dvou různých cizích rukách během pár minut které letadlo létá lépe, jsi opravdový machr, nebo jedno z nich je hozená cihla. (i když v Ondrových rukách by snad i ta cihla nějakou minutku kroužila v termice:-)

Nechci v žádném případě hanit jiná éra, nebo vyzdvihovat své, to nechám na uživatelích, jen nemám rád když někdo takto machrovsky povýšeně soudí ostatní, protože je někde zapsán ve startovní listině a hodnotí věci aniž by měl sám konkrétní zkušenost.

Když sme se spolu bavili na Slovensku, tak jsem ti řekl můj názor. A to je vše. Jinak proti tomu nic nemám. Každý máme vlastní názor. Ale jestli si to z mého textu zle pochopil / nebo o tak vyplinulo, tak se ti omlouvám.
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od lakotamm »

Ja keď som si vyberal F3K, tak som bral v úvahu najmä letové vlastnosti a odolnosť. O Isisovi som vtedy nemal ani tušenia. U Fénixa zavážil najmä fakt, že som ho nenašiel na žiadnej reportáži zo súťaže a taktiež cena, ktorá bola hlboko pod mojím limitom (chcel som drahší model). Som totiž súťaživý tip :lol:. Na vzhľad som nepozeral, aj tak to v tej rýchlosti a výške veľmi nevidno... Vybral som si Super Gee, napriek tomu, že mi bola ponúkaná nová (!) Ultrega za rovnakú cenu. Bál som sa, že by som ju pri prvom pristátí rozbila :lol:. Na Super Gee sa mi zapáčila cena, ktorá bola presne v mojom limite, (aj s poštovým dokonca 10€ pod ) nízka váha, kevlarové krídlo, ktoré sľubovalo vysokú odolnosť a tiež komárov prístup. :wink: Zdá sa, že som sa dobre rozhodol.

Každý má iné požiadavky. Mne vyhovuje Super Gee, inému Isis alebo Fénix. Každý má iný názor a to by sme mali rešpektovať.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
ikar
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od ikar »

GWSka píše:
Když sme se spolu bavili na Slovensku, tak jsem ti řekl můj názor. A to je vše. Jinak proti tomu nic nemám. Každý máme vlastní názor. Ale jestli si to z mého textu zle pochopil / nebo o tak vyplinulo, tak se ti omlouvám.

Ano,proti názoru nic nemám, jen mi připadalo, že tu hodnotíš nevyzkoušené.

Tak tedy mír :wink: :lol:
GWSka
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od GWSka »

ikar píše:
GWSka píše:

Ano,proti názoru nic nemám, jen mi připadalo, že tu hodnotíš nevyzkoušené.

Tak tedy mír :wink: :lol:

Mír přímám. Nerad bych tu s někym válčil. No možná že to tak vypadalo.
Odpovědět

Zpět na „F3K/HLG/DLG“