Novinka Walkera CB180D, RTF, 2.4GHz

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Tomtom8

#376 Příspěvek od Tomtom8 »

tobě to visí s baterkou nacpanou úplně až dopředu? Já nebyl schopen to udržet namístě - páka vzadu a trim taky pořád utíkal. Baterka fakt chtěla aspoň 1,5 cm zpátky. Není to můj vrtulník, jen jsem ho chtěl v obýváku zvednout a čekal jsem, že bude jakž takž z výroby vymyšlený a vyvážený, ale dost jsem se divil. Co ostatní? Jiná zkušenost? Na vrťasu je vše orig - žádný tunig, střídavý motor, nic.
BTW, máte ho tam někdo (hlavní motor - stříďák)? jaký? odkud? za kolik?
Jajka

#377 Příspěvek od Jajka »

Tak si tu baterku uzpusobte. Oloupni z toho tu samolepku.Rozdělejte kabinu a mrkněte pořádně kde to vázne.U první jsem si taky poničil kabely. U druhý jsem si všiml ,že se to seká o tu samolepku,která se z kraje přehýbá. Umístění baterie mam taky puvodní a žádnej problem s visením nemam. A ta zadní vrtulka? To aby jste se pomalu rozhlédli po motorku. :wink: Dělám si srandu. No uvidíte
Zdeněkhr
Kontaktovat uživatele:

zadní rotor

#378 Příspěvek od Zdeněkhr »

Taky se mi od novoty nechce točit od nízkých otáček, není to problém motoru, ale gyra. Stačí vyzkoušet pohnutím (rukou) zadní částí do boku a gyro hned dodá dostatečné množství energie na srovnání směru. Prostě je to jen špatné na efekt, jinak plně funkční.
inetMark

#379 Příspěvek od inetMark »

No ja sa skor tomu, ze baterka bude trosku vpredu tesim. Aspon bude heli troska rychlejsia :) .
Uz mam objednanu a cakam kedy pride. Dufam, ze aspon do konca aprila, kedze uz je koniec marca.

Co sa tyka striedaveho motoru, mozno do buducna nad tym pouvazujem.
Co mi to prida ale u 4CH heli?
Henjo

#380 Příspěvek od Henjo »

inetMark:
Od kud ji máš objednanou?
inetMark

#381 Příspěvek od inetMark »

http://www.ehirobo.com/shop/product_inf ... ts_id=9367

Mode 2- Left hand throtle.

Najprv som si myslel, ze je to len upgrade bez motorceka a servo motorcekov (koli nizkej cene a prenosnemu kufriku).
Ale je to RTF, takze asi je to full.
Tomtom8

#382 Příspěvek od Tomtom8 »

Poloha baterky - kámoš se učí, takže nejdřív viset, pak až teprve ostré sprinty s posunutou baterkou dopředu :D
Střídák - co mi to přinese? Přece nižší váhu motorku, vyšší výkon výrazně nižší spotřebu a tím i delší dobu letu a hlavně - ten motorek se nehřeje, nemá uhlíky a je v podstatě nezničitelný. Osobní zkušenost z Free Spirita. Střídavý upgrade z toho udělal úplně jinou heli. Sice to stálo na FS asi 1100,-Kč, ale nelituji. jinak Free Spirit je taky 4CH, pix pitch, je o něco málo menší než CB180. Ale to o těch motorech platí obecně. Do 6CH se stejnosměrná plechovka nedává vůbec
Zdeněkhr
Kontaktovat uživatele:

plechovka

#383 Příspěvek od Zdeněkhr »

Bohužel dávala i do 6-ti kanálů (walkery 22, 60 dále Honey Bee King 2 a nakonec i některé modely Blade). Bohužel, špatné.
inetMark

#384 Příspěvek od inetMark »

Nedava? Ja som bol v tom, ze v case ked som si kupoval Belta, tak Honey Bey King 2 bol dodavany v nejakej verzii s jednosmernym. Nie som si 100% isty, ale myslim, ze aj tu na fore mi vraveli, ze radsej package s dvojsmernym. Nakoniec som kupil Belta, ale doteraz bez headlock gyra. Za 50€ sa ale nejaky headlock gyro da kupit, tak uvidime ako mi pojde lietanie s Bletom toto leto a mozno to kupim.

Co sa tyka vysenia s CB180D, tak nerozumiem. Chapem, ze doma v byte s tym moze byt problem, aby clovek nenabural do nabytku. Ale vonku ked nefuka vietor? Pokial viem, tak ta heli sa nedokaze prevratit, takze by to nemalo byt ovela narocnejsie ako s dvoj rotorom.
Zdeněkhr
Kontaktovat uživatele:

stabilní

#385 Příspěvek od Zdeněkhr »

Nemusíš se obávat, nic není tak klidné jako 180. A převrátit tedy opravdu nejde. Leda tak o barák :D
H.P.Baxxter

#386 Příspěvek od H.P.Baxxter »

Tomtom8: Ten střídák s Free Spirita máš vyzkoušenej?Měl si stym nějáký technický problemy,jak při instalaci,tak při letu?Poradíš,kde nakoupit?A co dozádu?Tam by se hodil taky nějákej,neporadil by si mi jakej?;)Díky
H.P.Baxxter

#387 Příspěvek od H.P.Baxxter »

Našel sem :
https://www.rczona.cz/index.php?page=sh ... 26&lang=cz

Zapojit tam půjde normálně?Asi si ho taky koupim,ještě by to chtělo nějákej dozadu.Poradíš mi tomtom8?
inetMark

#388 Příspěvek od inetMark »

Mozno do buducna to upgradnem aj ja. Cena vyzera fajn.
Len sa bojim, ci to bude dobre vybalancovane s tym zadnym rotorom a ci nebude treba moc doladovat Gyro. Neviem ako nato :oops: :D
Zdeněkhr
Kontaktovat uživatele:

#389 Příspěvek od Zdeněkhr »

Tento stříďák je náhrada za 180, tak že je to málo a moc se zahřívá. Už to tu někdo popisoval, Chce to náhradu za 380 a min. 18 A regulátor. Mimo to, ten hlavní motor není problém ale zadní ano. Tam by to stříďák chtělo, taky se po něm dívám. Chci ale zachovat kardan a motor usadit do půvoního lože.
H.P.Baxxter

#390 Příspěvek od H.P.Baxxter »

Jinej střídák než tu 180 jsem nenašel...A dozádu vůbec nevim jakej,taky bych chtěl zachovat hřídel...
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“