Heli a vaše nehody

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Zamčeno
Zpráva
Autor
psena
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od psena »

zdzd píše:
psena píše:Pri odlozeni vysilacky se me prepnul bocni prepinac na kterym mam nastaveny prepinani gyra NORMAL a HEAD LOCK.

Jaký máš důvod k takovému přepínači? Vždyť je úplně zbytečný. Proč vůbec někdy přepínat na NORMAL?

Ten duvod je ten, ze kdyz bouram kazdej druhej den :D a potom steluju helinu znovu, tak pro vycentrovani zadni vrtulky nemusim na vysilacce klikat v menu po krocich ze 73 na 35. Misto minuty to mam za sekundu.
Kazdopadne je to hlavne asi spatnej prepinac, prehodim to na jinej.
Me spis zajima, jestli se heli v rezimu normal muze chovat jinak nez v HL?
Nemluvim o ocasu, ale celkove i kdyz nastavuju ve visu zadni vrtulku tak se me to zda takovy trosku nepredvidatelny, jakoby gumovejsi, i kdyz ocas drzi se to jakoby krouti a plave.
Nic jak dojdou tu prevody tak pujdu na plac a tu zatacku musim dat znova v normal rezimu, vzdyt to musi jit ne :D zajima me to, vzdyt jeste nedavno se bezne litalo bez HL tak to musim zvladnout taky :lol:
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od AdamProg »

Achjoo, me se lepi smula na paty :( Dneska dalsi cumakovka, ale se Sniperem.
Odletal sem 5 baterk a pri posledni baterce, kdyz uz sem to chtel zabalit a byl sem nejlepe rozletanej.
Stalo se mi to pri kombinovani pricnych a podelnych flipu. Vrtulnik se mi roztocil a neuridil jsem to. Asi sem si sekl do ocasu(useklou vyskovku se mi nepovedlo najit a na trubce jsou dva sekance), ale tezko rici co se stalo. Urhl se predek s barterkou, rozlouskla kabina, uletel drzak vzper, vzpery, zlomena bocnice, znicenej podvozek a zkrivene hridele a drat padel, utrzene prepakovani v hlave, poddobana trubka, a ztracena vyskovka, no a nevim jestli jeste neco(prevody a listy snad pujdou zachranit, stihl sem tesne pred dopadem vypnout motor).
Drop

#33 Příspěvek od Drop »

AdamProg píše:Achjoo, me se lepi smula na paty :( Dneska dalsi cumakovka, ale se Sniperem.
Odletal sem 5 baterk a pri posledni baterce, kdyz uz sem to chtel zabalit a byl sem nejlepe rozletanej.
Stalo se mi to pri kombinovani pricnych a podelnych flipu. Vrtulnik se mi roztocil a neuridil jsem to. Asi sem si sekl do ocasu(useklou vyskovku se mi nepovedlo najit a na trubce jsou dva sekance), ale tezko rici co se stalo. Urhl se predek s barterkou, rozlouskla kabina, uletel drzak vzper, vzpery, zlomena bocnice, znicenej podvozek a zkrivene hridele a drat padel, utrzene prepakovani v hlave, poddobana trubka, a ztracena vyskovka, no a nevim jestli jeste neco(prevody a listy snad pujdou zachranit, stihl sem tesne pred dopadem vypnout motor).

Tak to jsi to docela rozkuchal :? Já v pátek vypadl ze série backflipů které jsem prováděl, při jednom z backflipů heli vybočila a vypotácela se proti mě a kolíbáním se ses...a na zem (naštěstí na podvozek).Dopadlo to neuvěřitelně dobře, jediná škoda, hlavní ozubené kolo za 135,- 8O

Naopak dříve popisované špatné dosednutí v tělocvičně, čumákem k sobě:Trubka,SOP carbon,lyžiny,hl.oz.kolo,listy CF,vrtulky..atd.Nic laciného, v podstatě se heli pouze překlopila (nespadla) :x
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL
psena
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od psena »

Jednim crashem jsem se tady ani nechtel prezentovat...ale proc se nepodelit. :lol: Pred 14ti dnama jsem mel fakt tyden blbec...3 pady ve trech dnech, dva jsem tu uz popsal...ale tento to vsechno zacal:
opravdu silny vitr proti sobe, letim a pri zatacce smerem k sobe vitr odnesl heli az temer na me (i kdyz jsem tocil tak 30 metru driv, fakt silnej vitr) nic, let na sebe jsem srovnal a mirne uhnul, ale uz jaksi ehmmm zapomel, ze mam vedle sebe auto s otevrenyma 5.tyma dverma.
Procko proletelo skrz oknem, cistej prustrel...
Na heline skoda za jen cca 500kc..neuveritelny, hladvni hridel, listy a ocas s kardanem, helina skoncila za autem asi 10 metru.
Na Focusu skoda cca 4500 kc :D a aby to nebylo malo, blbec jsem slibil manzelce, ze pri kazde investici do heli bude pro ni uvolnen kredit ve stejne vysi na nakupy. Takze ten vetricek me stal 10000 :D
mikyno12

#35 Příspěvek od mikyno12 »

ti mi pripomina jedneho pilota
v kufri auta odparkovana helikoptera a s dalsiou lietal
a nejakou nahodou pristal akurat v kufri > vysledok 2 znicene heli jednou ranou :)
Raptor 50 SE V3
T-Rex 450 PRO
Futaba T-10CG 2,4 GHz
psena
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od psena »

Tak to je sila, druhou helinu nastesti nemam...kazdopadne od te doby 5ty dvere zaviram :D , vysku auta jsem nejak mel v merku, ale ty dvere fakt trci strasne do vysky.
Od te doby daleko vic dbam na bezpecnej let, i kdyz tam kde litam ohrozuju jen sebe a svuj majetek.
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od AdamProg »

Drop píše:Tak to jsi to docela rozkuchal :? ...

Zas tak hrozne to nedopadlo, dokonce to vypada lepe nez to je.
Obrázek
off
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od off »

psena píše:a aby to nebylo malo, blbec jsem slibil manzelce, ze pri kazde investici do heli bude pro ni uvolnen kredit ve stejne vysi na nakupy.

Ježíííííííííííííííííííííííííííííššššššššššššššš CHYBA PANE, CHYBA :D :D :D
Naposledy upravil(a) off dne stř 07.04.2010 10:45, celkem upraveno 1 x.
vaio
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od vaio »

off píše:
psena píše:a aby to nebylo malo, blbec jsem slibil manzelce, ze pri kazde investici do heli bude pro ni uvolnen kredit ve stejne vysi na nakupy.

Ježíííííííííííííííííííííííííííííššššššššššššššš CHYBA PANE CHYBA :D :D :D

Slib není chyba - jen jsi měl stanovit výchozí podmínky podle vzorce:
cena havárie : 10 = oznámení manželce
Bývalo: ALIGN T-REX 500 ESP 3G, DX7, Phoenix RC

Nejlepší věci na světě nejsou věci.
1ondra9

#40 Příspěvek od 1ondra9 »

vaio píše: Slib není chyba - jen jsi měl stanovit výchozí podmínky podle vzorce:
cena havárie : 10 = oznámení manželce

No fujjjjj - takhle uvádět v omyl své drahé chotě a lepší polovičky ......
že se nestydíte ........ ;-)
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
Kotvik
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Kotvik »

Přesně pak slyším komentáře: a proč ty nemáš taky tak velikej vrtulník, když je to tak levný?
Když se zdá, že jde všechno proti tobě, pamatuj, že letadlo vzlétne vždy proti větru a ne s větrem.
psena
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od psena »

Jsem strasne poctivy a slusny, ale musim se priznat, ze jednu z havarii jsem doma uspesne zatajil :D , ale je to strane tezky tajit, kdyz prijde 190cm a 100kg chlap domu a hrozne breci :D
lefty
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od lefty »

AdamProg píše:
Drop píše:Tak to jsi to docela rozkuchal :? ...

Zas tak hrozne to nedopadlo, dokonce to vypada lepe nez to je.

Když to vidím, poradím ti jednu věc, kterou s úspěchem používám už na druhém Sniperovi. Aby ti při každém pádu nepraskla drahá bočnice, dej pod přední triangl pod šroubky co drží nohy, malou karb. nebo sklolam. destičku, jako výztuhu toho trianglu. Ušetříš tím samotný triangl, bočnice, i dist. sloupky, prdne jenom noha.
QCopter ready . BEEROTOR U210 Racer , ale Hobby!
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od AdamProg »

lefty píše:Když to vidím, poradím ti jednu věc, kterou s úspěchem používám už na druhém Sniperovi. Aby ti při každém pádu nepraskla drahá bočnice, dej pod přední triangl pod šroubky co drží nohy, malou karb. nebo sklolam. destičku, jako výztuhu toho trianglu. Ušetříš tím samotný triangl, bočnice, i dist. sloupky, prdne jenom noha.

Diky moc za radu, je to dobrej napad.
Ta bocnice(triangl) mi praskl uz podruhe, vzdy u predni nohy(poprve sem mel nastesti nahradni bocnici po puvodnim majiteli). Pockam az mi prijdou nahradni dily a pustim se do opravy;)

Jinak oprava stala cca 1500Kc(oba vrtulniky), stim ze nektere dily mam, a nemusel sem dokupovat, a nekoupil sem vyskovku(300)(budu asi letat bez ni). Dale jeste musim asi koupit loziska(cca 400)(rano sem mi podarilo dostat s krive pricne hridele gripy a nektera loziska sou hodne nacnuta), a uhlikove tycky(cca 100).
lefty
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od lefty »

No jo ložiska jsou prevíti drahý, ale uhlíkové tyčky kupuji po metrech v model. prodejně a neřežu dle potřeby, stejně tak drát pádel a v neděli jsem musel vyměnit osu vrtulky,která nebyla zrovna doma. Zkoušej jsem ocelovou strunu 3mm,ale na vys. otáčkách vibrovala a tak jsem vybrakoval z CD mechaniky pojezdovou osu po laser a ta tam pasuje perfektně, je leštěná a dostatečně pevná. Jen jsem ji zkrátil na požadovanou délku.
QCopter ready . BEEROTOR U210 Racer , ale Hobby!
Zamčeno

Zpět na „Heli - jiné“