Heli a vaše nehody

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Zamčeno
Zpráva
Autor
raging

#46 Příspěvek od raging »

Tak jem se včera navečer dočkal konečně vysazení motoru u Rexe 700.A ještě k tomu kvůli mé přehnané péči o palivovou soustavu 8O Vyměnil jsem, u 600 N, tak i u 700 N palivový filtr. http://www.hobbyeshop.cz/inshop/spal-mo ... rveny.html šestistovka létala v pohodě,sedmistovce už palivo procezené přes filtr nestačilo a v cca 50 m chcípnula.Nic se jí nestalo,dobře jsem s ní sednul.Namontoval jsem starý filtr a ještě si dal jeden let 8)

Takže bacha na filtry" big daddy" na 90 kové heli nestačí :!:
psena
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od psena »

Skoda, mohla tu byt prvni rozbita 700ka :D
Joke 8)
Jinak u toho filtru pisou neomezuje prutok, myslis ze mas zmetek nebo to opravdu nestaci? Dyt ten prutok je dost malej ne?
Kraken

#48 Příspěvek od Kraken »

ja jsem vcera robil HK250 :) chtel jsem dat invert a nejak to nevyslo.... asi se mi zaseklo tahlo o kabinku nebo nevim.... ale oprava do 5 dolacu :) listy pricna a hlavni hridel takze zadarmo :)
HK500 GT
HK450-480 4clanek
MCPX 2S power
raging

#49 Příspěvek od raging »

psena píše:Skoda, mohla tu byt prvni rozbita 700ka :D
Joke 8)
Jinak u toho filtru pisou neomezuje prutok, myslis ze mas zmetek nebo to opravdu nestaci? Dyt ten prutok je dost malej ne?
:o doufejme,že to tak zůstane :P
s tím filtrem to tak opravdu je,hned,jak jsem ho dal pryč a dal orig.filtr, motor měl opět normální otáčky,pravidelný chod ve všech režimech a hlavně, zase pořádně hulil 8)
Drop

#50 Příspěvek od Drop »

Po včerejší nehodě, jsem heli komplet odstrojil a složil téměř z nových dílů.Ložiska na domkách (nové), na unašečích listů taktéž, podélná i příčná osa,řemen,trubka atd.Takové kompletní připravení před sezónou.....někdy se ta nehoda ´´hodí´´k tomu,aby si to člověk všechno preventivně a i potřebně povyměnoval. :roll:
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL
psena
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od psena »

Ano pravda, ale ja jsem jednu dobu, asi 14 dni jsem lital v podstate se zbastlenou helinou, dokonce jsem mel sekundovkou slepeny to rameno co ovlada vrtulku :D , podvozek svarenej na jedne noze, prevody serva srovnany nozem... docela risk, nekamenujte me...ale lital jsem v takovym stavu zatim nejdelsi obdobi v kuse co jsem zatim mel. Kdyz nasazim vse novy, tak me to trosku svazuje ruce. Pak kdyz po 14 dnech prisel pad, tak to odnesly prave nejvic ty zbastleny dily, takze vymena za novy byla docela bezbolestna.
Drop

#52 Příspěvek od Drop »

psena píše:Ano pravda, ale ja jsem jednu dobu, asi 14 dni jsem lital v podstate se zbastlenou helinou, dokonce jsem mel sekundovkou slepeny to rameno co ovlada vrtulku :D , podvozek svarenej na jedne noze, prevody serva srovnany nozem... docela risk, nekamenujte me...ale lital jsem v takovym stavu zatim nejdelsi obdobi v kuse co jsem zatim mel. Kdyz nasazim vse novy, tak me to trosku svazuje ruce. Pak kdyz po 14 dnech prisel pad, tak to odnesly prave nejvic ty zbastleny dily, takze vymena za novy byla docela bezbolestna.

Předpokládám, že jsi asi nelítal tvrdší 3D :lol: To by asi trvalo tak nejdéle jednu otočku, než by něco z opravených dílů povolilo.Tohodle se vyvaruji, nikdy na heli nedělám kompromis, jak to neni trochu v pořádku, jde ten určitý díl ihned z heli pryč.Je tu trochu rozdíl o proti letadlum, heli neplachtí :lol: Je pak smutný, když kvuli slepené páčce uděláš škodu za 5 tis.
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL
1ondra9

#53 Příspěvek od 1ondra9 »

Drop píše:Předpokládám, že jsi asi nelítal tvrdší 3D :lol: To by asi trvalo tak nejdéle jednu otočku, než by něco z opravených dílů povolilo.Tohodle se vyvaruji, nikdy na heli nedělám kompromis, jak to neni trochu v pořádku, jde ten určitý díl ihned z heli pryč.Je tu trochu rozdíl o proti letadlum, heli neplachtí :lol: Je pak smutný, když kvuli slepené páčce uděláš škodu za 5 tis.

přesně tak a to nemluvě o tom že ta zbastlená mrcha může eště někomu docela dost dobře namlátit ...... ani nechci pomyslet

PSENA -> od kud jsi ??
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
1ondra9

#54 Příspěvek od 1ondra9 »

Drop píše:Předpokládám, že jsi asi nelítal tvrdší 3D :lol: To by asi trvalo tak nejdéle jednu otočku, než by něco z opravených dílů povolilo.Tohodle se vyvaruji, nikdy na heli nedělám kompromis, jak to neni trochu v pořádku, jde ten určitý díl ihned z heli pryč.Je tu trochu rozdíl o proti letadlum, heli neplachtí :lol: Je pak smutný, když kvuli slepené páčce uděláš škodu za 5 tis.

přesně tak a to nemluvě o tom že ta zbastlená mrcha může eště někomu docela dost dobře namlátit ...... ani nechci pomyslet

PSENA -> od kud jsi ??

AURORA 9
PetrPPP

#55 Příspěvek od PetrPPP »

Tak já se také přidám s typickou nehodou. Není tedy moje, ale byl jsem svědkem. Píšu to hlavně jako odstrašující případ. Pokud takového člověka uvidíte na letišti, dá se poznat na první pohled a radši od něj stůjte co nejdál...!!

Přijel člověk a začal okukovat mojí heli se slovy, že také lítá... Šel jsem se podívat na jeho stroj (Trex 450 Pro) a pokecat. Svěřil se, že lítá letadla a že heli má 3. den. Prý perfektně seřízená od prodejce... Ptám se, kdeže má cvičný kříž. Prý sundal druhý den. Říkám: dobrý, tak ti to asi jde rychle, co? On: Ne, ale nevešlo se to do kufru s heli, tak to nepotřebuju.

Pár podobných hlášek ještě pronesl a pak že jde lítat. Bafnul heli do teplejch, přesunul se na plac a roztočil rovnou do Idle Up. Heli vystřelila do 2-3 metrů, a pak cca 15 vteřin honil heli na cca 5x5 metrech. Ten čtverec ale byl v podstatě přímo u něj, takže nejdál byl 5 metrů od sebe, nejblíž tak na délku ruky. Na pohled zcela neovládaná heli, vždycky plné výchylky na vyrovnání, takže lítala jak hadr na holi. Po pár vteřinách to jakžtakž zklidnil, říkám si, dobrý, přestal blbnout a začne aspoň viset. Najednou to naplno naklopil dopředu a dal plný kolektiv, heli vyrazila dopředu a prudce nahoru. Udělal looping dozadu cca 5 metrů v průměru, svoji hlavu minul tak o půl metru a heli šla zadkem do trávy v plné rychlosti. Tak to posbíral, ani neodpojil baterku, hodil do auta a že prej se stane no... A že ať nám to pěkně lítá, ale že spěchá domů... A zmizel.

Ještě že nikoho (ani sebe) netrefil. Dost mě to překvapuje, měl štěstí...
Spectrum DX8, Goblin 700 HC3SX
1ondra9

#56 Příspěvek od 1ondra9 »

PetrPPP píše:Tak já se také přidám s typickou nehodou. Není tedy moje, ale byl jsem svědkem. Píšu to hlavně jako odstrašující případ. Pokud takového člověka uvidíte na letišti, dá se poznat na první pohled a radši od něj stůjte co nejdál...!!

Přijel člověk a začal okukovat mojí heli se slovy, že také lítá... Šel jsem se podívat na jeho stroj (Trex 450 Pro) a pokecat. Svěřil se, že lítá letadla a že heli má 3. den. Prý perfektně seřízená od prodejce... Ptám se, kdeže má cvičný kříž. Prý sundal druhý den. Říkám: dobrý, tak ti to asi jde rychle, co? On: Ne, ale nevešlo se to do kufru s heli, tak to nepotřebuju.

Pár podobných hlášek ještě pronesl a pak že jde lítat. Bafnul heli do teplejch, přesunul se na plac a roztočil rovnou do Idle Up. Heli vystřelila do 2-3 metrů, a pak cca 15 vteřin honil heli na cca 5x5 metrech. Ten čtverec ale byl v podstatě přímo u něj, takže nejdál byl 5 metrů od sebe, nejblíž tak na délku ruky. Na pohled zcela neovládaná heli, vždycky plné výchylky na vyrovnání, takže lítala jak hadr na holi. Po pár vteřinách to jakžtakž zklidnil, říkám si, dobrý, přestal blbnout a začne aspoň viset. Najednou to naplno naklopil dopředu a dal plný kolektiv, heli vyrazila dopředu a prudce nahoru. Udělal looping dozadu cca 5 metrů v průměru, svoji hlavu minul tak o půl metru a heli šla zadkem do trávy v plné rychlosti. Tak to posbíral, ani neodpojil baterku, hodil do auta a že prej se stane no... A že ať nám to pěkně lítá, ale že spěchá domů... A zmizel.

Ještě že nikoho (ani sebe) netrefil. Dost mě to překvapuje, měl štěstí...

chlape klobouk dolu žes to tam vydržel - já tam bejt tak zdrhám .....

takovíhle lidi by si neměli chodit ani do trfiky pro denní tisk aby někomu u toho neublížili ........ mlátit málo :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

AURORA 9
Troll

#57 Příspěvek od Troll »

raging píše:
psena píše:Skoda, mohla tu byt prvni rozbita 700ka :D
Joke 8)
:o doufejme,že to tak zůstane :P
s tím filtrem to tak opravdu je,hned,jak jsem ho dal pryč a dal orig.filtr, motor měl opět normální otáčky,pravidelný chod ve všech režimech a hlavně, zase pořádně hulil 8)

Doporučuji palivový filtr z vrtulníku vyhodit. Je to jenom potenciální zdroj komplikací a různých potíží se zavzdušňováním a snižováním průtoku.Lepší je dát filtr do palivové hadičky u čerpadla. Tak je palivo přefiltrováno už po cestě do nádrže a žádný další filtr netřeba. :)
psena
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od psena »

Drop píše:
Předpokládám, že jsi asi nelítal tvrdší 3D :lol: To by asi trvalo tak nejdéle jednu otočku, než by něco z opravených dílů povolilo.Tohodle se vyvaruji, nikdy na heli nedělám kompromis, jak to neni trochu v pořádku, jde ten určitý díl ihned z heli pryč.Je tu trochu rozdíl o proti letadlum, heli neplachtí :lol: Je pak smutný, když kvuli slepené páčce uděláš škodu za 5 tis.

No jasne, zadny 3D ani naznakem, jen takovy poletovani po obloze http://www.youtube.com/watch?v=SX2vASIzFNQ .
Cekal jsem na dily z Taiwanu, proto jsem to tak mel, ted uz mam samozrejme vse vymenene do posledniho detailu, ale litam ted jaksi priposrane.Mas samozrejme pravdu, proste jsem byl jen prilis nadrzenej na litani a jsem od prirody bastlir , bylo to silnejsi nez rozum, protoze litat s kripajicim servem asi opravdu neni uplne v poradku, proste podstoupil jsem ten risk vedom si nasledku.
Uz mam dilu hromadu, takze se to nebude jen tak opakovat, ted bych to udelal maximalne u toho podvozku, tam zadne nebezpeci nehrozi.
psena
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od psena »

1ondra9 píše:

PSENA -> od kud jsi ??

Mohla namlatit maximalne me nebo mymu autu, zadne dalsi osoby ani cizi majetek tomu litani pritomen nebyl, tim padem je to jedine moje nezpochybnitelna volba. Jinak jsem z Brna, mam to napsane pod nickem 8)
mravecm1

#60 Příspěvek od mravecm1 »

raging píše:Tak jem se včera navečer dočkal konečně vysazení motoru u Rexe 700.A ještě k tomu kvůli mé přehnané péči o palivovou soustavu 8O Vyměnil jsem, u 600 N, tak i u 700 N palivový filtr.
...

tak to si si aspon skusil autorotaciu :wink:. Ja nato stale marne hladam odvahu :lol:

len tak zo zvedavosti... mozem sa spytat, co ti vadilo na orig. ALIGN filtri, ze si ho chcel vymenit ???
Ja ho na 700-ke mam a nestazujem sa.
Zamčeno

Zpět na „Heli - jiné“