Gyro Turnigy TG-380 - dotaz

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od pkotatko »

Aha, tak to je jiná :D
Futaba je označovala například GYA ( A-airplane ). Jak na tom jsou jiní výrobci netuším. Ale jak jsem psal, gyro pro letadlo nebude mít HL mod.
99% gyr pro heli je možno ale také provozovat bez HL modu, takže je to skoro jedno.
Ty Futabí gyra byly dvě ( nevím, jestli se ještě vyrábí ), jedno GYA351 mělo tu výhodu, že tam byl výstup na dvě křidélková serva. To druhé GYA352 bylo dvou osé.
Mrkni sem:
http://www.lf-technik.de/shop/index.php?language=en
Mělo už by být brzo v prodeji ( Gyrobot Wing ). Nebude to ale nic levného.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od cassiopeus »

pkotatko píše:Aha, tak to je jiná :D
Futaba je označovala například GYA ( A-airplane ). Jak na tom jsou jiní výrobci netuším. Ale jak jsem psal, gyro pro letadlo nebude mít HL mod.
99% gyr pro heli je možno ale také provozovat bez HL modu, takže je to skoro jedno.
Ty Futabí gyra byly dvě ( nevím, jestli se ještě vyrábí ), jedno GYA351 mělo tu výhodu, že tam byl výstup na dvě křidélková serva. To druhé GYA352 bylo dvou osé.
Mrkni sem:
http://www.lf-technik.de/shop/index.php?language=en
Mělo už by být brzo v prodeji ( Gyrobot Wing ). Nebude to ale nic levného.

Ten Gyrobot tam mají za € 549, na zkoušení je to fakt moc. Jestli to správně chápu, tak to TG-380 je pro letadlo vhodné (i když možná jeho kvalita není ideální). Bylo by vhodné pro letadlo i toto http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh ... Lock_Gyro_ ?

Děkuji
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od pkotatko »

Jo, asi by šlo použít, měla by to být kopie GY401 od Futaby. Na originálu se dá přepínat normal a HL. Přesně tohle jsem ale v ruce neměl. Bacha ale je to poměrně velké!
Gyrobot 700 a 900 je jen a jen pro heli. Pro letadlo nepoužitelný. Gyrobot Wing tam cenu ještě nemá. Ještě není v prodeji. Předpokládaná cena ale bude asi o 100-150 Euro vyšší než 549Euro. Je to fakt dost. Na druhou stranu oni používají fakt kvalitní senzoriku spolu se senzory zrychlení a měřením rychlosti letu a tím proměnné velikosti výchylek serv v závislosti na ní.
Určení ale jasně do letadla kde už taková cena nehraje až takovou roli. Jety, velké makety atd.
Ten odkaz byl spíš pro zajímavost. Kouknul jsi na to video na hlavní stránce ?
Gyrobot Wing mám slíbenej k vyzkoušení. Ale měl vylézt už v únoru a stále nic.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od cassiopeus »

JJ to video je pěkné a asi to i bude suprově fungovat. Jen to gyro by ještě nějakou dobu bylo výrazně dražší než moje modely i s plným osazením :)

Tak hledám něco levného do letadla na pokusy (jako zkušebním letoun byla vybrána cessna 480 od pelikána).
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“