Heli a vaše nehody

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Zamčeno
Zpráva
Autor
raging

#61 Příspěvek od raging »

mravecm1 píše:
raging píše:Tak jem se včera navečer dočkal konečně vysazení motoru u Rexe 700.A ještě k tomu kvůli mé přehnané péči o palivovou soustavu 8O Vyměnil jsem, u 600 N, tak i u 700 N palivový filtr.
...

tak to si si aspon skusil autorotaciu :wink:. Ja nato stale marne hladam odvahu :lol:

len tak zo zvedavosti... mozem sa spytat, co ti vadilo na orig. ALIGN filtri, ze si ho chcel vymenit ???
Ja ho na 700-ke mam a nestazujem sa.
Až budeš muset,budeš autorotovat taky :D
Na filtru mě nevadilo nic,chtěl jsem tam mít nový,krásný,červeně eloxovaný filtr....A málem z toho byla hromádka neštěstí :roll:
Už tam mám u obou vrtulníků orig.Align filtřík.
Drop

#62 Příspěvek od Drop »

raging píše:
mravecm1 píše:
raging píše:Tak jem se včera navečer dočkal konečně vysazení motoru u Rexe 700.A ještě k tomu kvůli mé přehnané péči o palivovou soustavu 8O Vyměnil jsem, u 600 N, tak i u 700 N palivový filtr.
...

tak to si si aspon skusil autorotaciu :wink:. Ja nato stale marne hladam odvahu :lol:

len tak zo zvedavosti... mozem sa spytat, co ti vadilo na orig. ALIGN filtri, ze si ho chcel vymenit ???
Ja ho na 700-ke mam a nestazujem sa.
Až budeš muset,budeš autorotovat taky :D
Na filtru mě nevadilo nic,chtěl jsem tam mít nový,krásný,červeně eloxovaný filtr....A málem z toho byla hromádka neštěstí :roll:
Už tam mám u obou vrtulníků orig.Align filtřík.

Bohužel někdy krása postrádá smysl, je hodně věcí na heli k oku lahodícímu doldování, ale některé, jak tu píšeš, tě můžou stát dost tisíc za opravu...zrovna krásný,eloxovany,červený filtřík je toho příkladem :wink:
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL
cevepe

#63 Příspěvek od cevepe »

No me vrtulnik nastesti jeste nehavaroval na zem, ale havaroval primo na me. Jsem zacatecnik a vrtulnik se oprel o mou ruku a nasekal me pekne na prst. Trochu tekla i krev, ale nastesti to vrtule prezily :)
Drop

#64 Příspěvek od Drop »

cevepe píše:No me vrtulnik nastesti jeste nehavaroval na zem, ale havaroval primo na me. Jsem zacatecnik a vrtulnik se oprel o mou ruku a nasekal me pekne na prst. Trochu tekla i krev, ale nastesti to vrtule prezily :)

co to bylo za heli?Asi dost malá = díky bohu.V začátcich výcviku, je potřeba stát od heli trochu dále.....nejméně 5m spíš 10m.
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL
PetrPPP

#65 Příspěvek od PetrPPP »

Tak zrovna s tou vzdáleností jsem měl ze začátků taky dost problémy... Jak byla heli dál než 3-4 metry, nebyl jsem ji schopen ovládat, protože jsem se cítil bezpečně (z pohledu pilotáže, ne bezpečnosti) když byla heli tak dva metry daleko. Týká se to Trexe 450. Když jsem trénoval vis zadem k sobě, prvních 10-15 letů, tak jsem si držel heli tak 3 metry daleko, maximálně. Jak byla dál než 5 metrů, tak již není tak vidět na rotor, což mi ze začátku maximálně pomáhalo. Postupně je ale rozhodně lepší být co nejdál...
Spectrum DX8, Goblin 700 HC3SX
mamoulian

#66 Příspěvek od mamoulian »

Tak dneska se to nevyvedlo.Vychytal sem si večerní bezvětří a šel blbnout na louku se svojí CB 180D.Celkem dobré až na občasné fouknutí.Bohužel při otočce o 180 ve výšce cca 2m fouklo trochu víc , já to už nestihl srovnat a poslal to do brázy po čumáku.Praslý list hlavního rotoru,trochu prasklá kabina a rozpůlený main gear. Vylovení,odbahnění, výměna kola s listem a vrtulník vypadá ok.
psena
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od psena »

Tak zase jedna ze sve zahradecky...dnes 7,45 (ano, konecne bezvetri a bezmokri po tydnu) jsem zajel zalitat. Kriticka se me opet stala moje 1. baterka... letim od sebe ve sviznem tempu najednou sebou vrtulnik skubne mirne nahoru, tak povolim plyn, jdu do zatacky a najednou se vrtulnik slozil sam do sebe a padl jak balvan k zemi
Protoze jsem tady k vam uprimejsi nez doma k zene, tak mohu priznat, ze jsem zapomel zalepit (respektive mel jsem to nezalepeno, protoze jsem se chystal to znovu rozdelavat) raminko od unasece listu, tedy kdyz to povolilo tak jeden z listu si volil uhel nabeho podle sveho uvazeni :)
Protoze jsem furt zelenac a funkce throttle hold me naskakuje asi 3 sec pote co se ozve bum :lol: , tak skody docela velky, jen me prekvapilo, ze prezily temer bez poskvrny drevaky listy od Alignu, myslel jsem , ze nevydrzi nic.
Aby toho nebylo malo, nakonec jsem odjizdel docela stastnej, heli totiz spadla asi 80 metru ode me a sice za terenim zlomem dolu, ted si predstavte jakousi zemedelkou plodinu , ktera behem 14 dni vyrostla asi tak o 40 cm.... situace kdy jsem mel byt za 45minut ve meste v praci a ja jsem se brodil zabahnenym polem a zjistil, ze najit helinu nebude tak snadny, jsem si nastasti vzpomel na zdejsi chlapy co delali kdyz jim ulitlo ero, vratil jsem se pro vysilacku a hejbal jsem servama. Pak jsem ji uslysel...docela me spadl kamen ze srdce.
Takze zase musim dat zapravdu matadorum, LEPIT, LEPIT, LEPIT!
Samozrejme vecer jsem si zalital znovu, jen ty dily, ktery jsem planoval na rok jsou jaksi v cudu po 6ti tydnech :D
A piste sem taky nekdo jinej, dyt je to skoro one man show.
blesk
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od blesk »

tak mám od pátku taky hezkou nehodu :-(

nejspíše byl na vině uvolněný držák serva ocasní vrtulky, po pár minutách letu začalo bláznivé rodeo zakončené po 10s nárazem o zem. Nic moc hrozného,přeseklá zadní trubka a ohlá přícná hřídel + zdemolované hlavní listy.
Vita_Valke
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od Vita_Valke »

já včera pohřbil HKčko, při průletu zatáčkou sem neodhad vzdálenost a v plný rychlosti do stromu, vypadaly dál než byli mrchy, ale škody jen 3xHXT900 obě hřídele a čínský listy
T-Rex 700E, Tarot 450 Pro, Blade mSR
EasyStar, Freeair-Mustang, Clik!
mikyno12

#70 Příspěvek od mikyno12 »

psena píše:LEPIT, LEPIT, LEPIT!

mne sa zasa raz podarilo nezasrofovat motor do ramu
ked som ho daval do helikopterym len som s prstami kusok zasrofoval srofiky, ze za chvilu ich dotiahnem na fest
no zabudol som na to a isiel som lietat a poletova kontrola (neviem kde som nechal predletovu) ukazala 4 chybajuce skrutky a zvysne dve co ostali drzali len tak tak

neviem si predstavit ako by som dopadol, kebyze mi pocas letu odpadne motor
Raptor 50 SE V3
T-Rex 450 PRO
Futaba T-10CG 2,4 GHz
mrpilot

#71 Příspěvek od mrpilot »

mikyno12 píše:
psena píše:LEPIT, LEPIT, LEPIT!

mne sa zasa raz podarilo nezasrofovat motor do ramu
ked som ho daval do helikopterym len som s prstami kusok zasrofoval srofiky, ze za chvilu ich dotiahnem na fest
no zabudol som na to a isiel som lietat a poletova kontrola (neviem kde som nechal predletovu) ukazala 4 chybajuce skrutky a zvysne dve co ostali drzali len tak tak

neviem si predstavit ako by som dopadol, kebyze mi pocas letu odpadne motor

jo to sa aj mne stalo, no naštastie na zemi :) odvtedy davam vždy pod šroby tie "zubate" podložky, aby sa to tam nehýbalo, dotiahnem skoro na fest a je to super ;)
Hacker Super Zoom XL, Cessna 480, HK-450, Dragonfly EPPčko, Phoenix RC, Hitec Optic 6 Sport + Assan
mikyno12

#72 Příspěvek od mikyno12 »

ale ja som mal spalovaka....
Raptor 50 SE V3
T-Rex 450 PRO
Futaba T-10CG 2,4 GHz
bflame
Kontaktovat uživatele:

Havarka

#73 Příspěvek od bflame »

Ja som rozdrbkal tiez svoje hk-cko lietalo uz konecne suprovo a ja som vyskusal loping no a podarilo sa tak som si povedal idem ho dat na chrbat, (hlavou dolu) a ked uz som tak bol tak som zistil ze nemam nastaveny dostatocni negativ a bolo. fotky su v mojom linku nizsie, na rc albume :?
DX7s + Phoenix protos 500
Kenny McCormick

#74 Příspěvek od Kenny McCormick »

Tak bohuzial sa musim aj ja "pochvalit"
Toho roku prva nehoda...
S copterX450,ani sa mi velmi nechcelo vcera vecer lietat, trochu viac fukalo ako povazujem za prijatelne ale povedal som si - vyskusam.
Nakoniec to slo, opatrnejsie, ale celkom dobre, pomale osmy, prva baterka... Po styroch minutach letu ku mne pribehol pes velkosti zlateho retrivera /lietam na luke za sidliskom kde ale ludia chodia len sporadicky/, vyzeralo to ze sa chce hrat a za na mna uz-uz vyskoci, kruzil okolo mna. Jednym okom som sledoval heli, druhym psa, pokusil som sa ju dat pomaly na zem. Ked bola asi meter nad zemou, pes sa priblizil ku mne tiez na meter, uz som sledoval len psa. Heli sa zosmykla na zem bokom, samozrejme mi aspon 10 sek. trvalo kym som vypol motor.
Skody trochu vyssie ako som cakal, vsektky tri osky, hlavne listy laminat, trubka, drot padiel, hlavne ozubene koleso, a remenicka na nahone remienka sa zacala pretacat - to sa dalo spravit, vlastne aj drot padiel som vyrovnal.
Ocami som hladal pana toho psa, ze sa trochu vyventilujem :evil: , ale ked pribehol, nezmohol som sa na nic - asi 7-rocne dievcatko... :roll:
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
martys

#75 Příspěvek od martys »

taky jsem mel dnes pejska, dokonce dva a šli po heli, teda jen ten větší, ale byl neodbytnej, vyskakoval a stěkal, majitelka ho volala a on nechtěl poslechnout. Šel jsem s heli nahoru a on darebák čekal až zase sletím níž a začal pěkně vyvádět a vyskakovat a majitelku neposlouchal. No nakonec asi po dvou minutách ho přemluvila. Ještě, že zaútočil hned na začátku, když byly baterie plné, nevím co by se stalo, kdybych už musel přistát 8O

Ale ustál jsem to i když ten bafáč byl pěkně velký a černý, ani nevím co to bylo zač, koukal jsem na heli a psa se snažil nevnímat.
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
Zamčeno

Zpět na „Heli - jiné“