Mini titan
Povetsinou je problem v tom chaosu rozhodnou kde lezi ta hranice jestli jeste bojovat a nebo "cvaknout autorotaci"
Zacatecnici maji vetsinou vetsi snahu bojovat je to tak nejak prirozene bojovat do posledni chvile - pak uz je vetsinou dost pozde. Po par ranach za xxxx kc na to prijdou vetsinou sami ze je lepsi to cvaknout do autorotace a raci se nedivat jak si to heli masiruje smer maticka zem.
) Skody jsou opravdu mensi povetsinou ocasni trubka, drat padel a hridel. Nekdy se prida jeste prevod serva. Pokud se heli tocila a zrala hlinu tak odesly listy a jen ty jsou od 500 kc nahoru, ram padlovacky, ulitali ocka ocesalo se kolo... No ale taky jsem si prosel "zachranarskym" obdobim 
TRex500, letadla AMR - Ultimate,VA models - Trinity, Ultimate, FMS - MSX v2, rádio Horus X10
psena píše:Ridit az do rany je blbost v pripade...............
Jeden zkusenej kolega odsud me dokonce radil, dat autorotaci a kolektiv maximalne do plusu... i kdyz se zastavi listy a padne to jak kamen, tak pad bez rotace zakonite musi skoncit mensi skodou nez kdyz je rana relativne mensi, ale s rotujicim rotorem. Kdyz nad tim premyslim, tak neco na tom je, .....................
Ano - režim hold(autorotace) nebyl vymyšlený jen pro parádu .......
Autorataci používat a pečlivě natrénovat prstíček kde po ní má šmátrat - neboť autorotaci nemusíme nutně použít jen při krizové situaci těsně nad zemí ale i právě v nemálé víšce při problémech s vyrovnávacim rotorem - heli se ve vzduchu točí jak čamrda okem sledujeme kam si to vrtulník šine a ještě hledat na rádiu něco jako autoraci a kde sakra jakou páčku jí secvaknout - že by tahle ..NE ta to taky není , a co tohle?? ta to taky není - ale klííííd než vrtulník spadne mám tak půl hoďky a to tu mizernou páčku kerou přepnu autorotaci určitě najdu ................
nebo problémy s řemínkem - to je taky pěkně zkur...ný svinstvo kerý člověka dokáže pěkně rozhodit a pokud člověk okamžitě nezareaguje následky bývají dosti často (néli vždy) spojené finančnímy výdaji ..........
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta
...)
T-rex 500 CF-> po ráně ->GF
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro)
AURORA 9
- Rastislav
- Kontaktovat uživatele:
Díky všem za rozumný prispevok o autorotaci
snaď sa mi podarí to raz uvidieť aj na vlastné oči iste dodá odvahy !!!!!
Raz vidieť je lepšie ako 100xčitať
Bol som svedkom ako lieta pilot vrtulniku v jarnom vetríku, no mraz mi behal po chrbte ale model na moje čudovanie krasne posluchal povely pilota, teda skusil som to aj ja najprv len tak podvečer vo vanku potom aj na voľnom priestranstve, na doporučenie plyn asi tak 90%a kolektív aby to viselo a div sa svete ono to lieta
aj v miernom vetriku.
Prosím teraz o radu ako nestratiť model vo vyzualnej kontrole ,teda aby model ktorý zaletí ďalej bol bezpečne dopravený späť k pilotovy.
Ked som lietal s RC V2 tak som lietal snaď na hranici vyditeľnosti , no tu mam problem s orievtaciou modelu už asi pri vzdialenosti 15 až 20 m.
Vetroň mi nikdy neurobil to čo mi dokaže helina , zastavi sa a začne cuvať alebo v momente sa preklopí v tú či onú stranu
Vďaka Rasťo
Raz vidieť je lepšie ako 100xčitať
Bol som svedkom ako lieta pilot vrtulniku v jarnom vetríku, no mraz mi behal po chrbte ale model na moje čudovanie krasne posluchal povely pilota, teda skusil som to aj ja najprv len tak podvečer vo vanku potom aj na voľnom priestranstve, na doporučenie plyn asi tak 90%a kolektív aby to viselo a div sa svete ono to lieta
Prosím teraz o radu ako nestratiť model vo vyzualnej kontrole ,teda aby model ktorý zaletí ďalej bol bezpečne dopravený späť k pilotovy.
Ked som lietal s RC V2 tak som lietal snaď na hranici vyditeľnosti , no tu mam problem s orievtaciou modelu už asi pri vzdialenosti 15 až 20 m.
Vetroň mi nikdy neurobil to čo mi dokaže helina , zastavi sa a začne cuvať alebo v momente sa preklopí v tú či onú stranu
Vďaka Rasťo
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Řízení heliny není až tak o rukách ( ty se to dříve či později naučí ), ale o mozku. Ten to musí vstřebat. Naučit se číst polohu modelu, to chvilku trvá.
Nejjednodušší je orientovat se ze začátku podle kabiny. Hlavně ne podle vrtulky. To si pak člověk, až se rozletí nadělá starosti. U letadla nikoho ani nenapadne orientovat se podle jeho ocasu. Později začneš helinu vnímat jako celek a už to bude lepší.
Proto je moc důležité nikam nepospíchat a pěkně pomalu si projít celou vrtulníkářskou abecedou jako všichni před tebou a i po tobě.
Jedině tak se právě, s nejmenším rizikem, naučíš rozpoznávat jednotlivé polohy modelu.
Takže pěkně vis vrtulkou k sobě, pak přesuny do stran pořád vrtulkou k sobě. Pak to samé ale heli bokem k sobě na obě strany a nakonec čumákem k sobě. No a pak to teprve nechat rozletět do osmiček. A pak, a pak, a pak....................
Nejjednodušší je orientovat se ze začátku podle kabiny. Hlavně ne podle vrtulky. To si pak člověk, až se rozletí nadělá starosti. U letadla nikoho ani nenapadne orientovat se podle jeho ocasu. Později začneš helinu vnímat jako celek a už to bude lepší.
Proto je moc důležité nikam nepospíchat a pěkně pomalu si projít celou vrtulníkářskou abecedou jako všichni před tebou a i po tobě.
Jedině tak se právě, s nejmenším rizikem, naučíš rozpoznávat jednotlivé polohy modelu.
Takže pěkně vis vrtulkou k sobě, pak přesuny do stran pořád vrtulkou k sobě. Pak to samé ale heli bokem k sobě na obě strany a nakonec čumákem k sobě. No a pak to teprve nechat rozletět do osmiček. A pak, a pak, a pak....................
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
pkotatko píše:................Takže pěkně vis vrtulkou k sobě, pak přesuny do stran pořád vrtulkou k sobě. Pak to samé ale heli bokem k sobě na obě strany a nakonec čumákem k sobě. No a pak to teprve nechat rozletět do osmiček. A pak, a pak, a pak....................
jj...........prostě nedělat hned ze začátku blbosti
...)
AURORA 9
AURORA 9
Nj, tak mam taky prvni zarez
.
Tuhle nedeli mi v MiniTitanu cosi zasramotilo a vrtas se splasil. Snaha o srovnani samozrejme byla, ale nejak se nedarilo, tak jsem to odpiskal a zapl prepinac autorotace (ted to teda pisu jak kdyz si u toho davam cigarko, ale von to byl safra fofr
).
Vrtulnik upad na zem kde jsem na nem nasel ulomeny obe paky mixeru a zlomenej podvozek, jinak se zda byt vsechno v cajku.
Takze to beru celkem jako stesti ze to dopadlo jen takhle.
Tuhle nedeli mi v MiniTitanu cosi zasramotilo a vrtas se splasil. Snaha o srovnani samozrejme byla, ale nejak se nedarilo, tak jsem to odpiskal a zapl prepinac autorotace (ted to teda pisu jak kdyz si u toho davam cigarko, ale von to byl safra fofr
Vrtulnik upad na zem kde jsem na nem nasel ulomeny obe paky mixeru a zlomenej podvozek, jinak se zda byt vsechno v cajku.
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]
kmarty píše:Nj, tak mam taky prvni zarez.
Tuhle nedeli mi v MiniTitanu cosi zasramotilo a vrtas se splasil. Snaha o srovnani samozrejme byla, ale nejak se nedarilo, tak jsem to odpiskal a zapl prepinac autorotace (ted to teda pisu jak kdyz si u toho davam cigarko, ale von to byl safra fofr).
Hlavně to chce opravdu důkladnou kontrolu před dálším letem ..!!!!! co vše vyměnit protože pak se může vysrat něco co ti přivodí ránu třeba za 3kkč a to jen- třeba kůli věci co stojí 3stovky a tys jí neviměnil ........... to pak zamrzí ......
...)
AURORA 9
AURORA 9
Koukam ze tento tyden je nejaky spatny
Kamos havaroval z Wolfem a pak pri zaletu po oprave znova, poprve to bylo na ruce, ale pei zaletu mu prdlo ocko v hlave, a udelal prvni temer premet, ale do zeme, vrtulnik byl pry uplne neovladatelny.
Nastesti tento tyden nemam zadnej zarez, protoze sem se dostal k letani jen jednou
Jen bych jeste potvrdil, ze kmarty opravdu nepada, a myslim ze tento pad je zrejme jeho prvni.
Jinak k te trubce, nevim, ale kdyz tak dej rozmery, muzu namerit trubku na T450.
Kamos havaroval z Wolfem a pak pri zaletu po oprave znova, poprve to bylo na ruce, ale pei zaletu mu prdlo ocko v hlave, a udelal prvni temer premet, ale do zeme, vrtulnik byl pry uplne neovladatelny.
Nastesti tento tyden nemam zadnej zarez, protoze sem se dostal k letani jen jednou
Jen bych jeste potvrdil, ze kmarty opravdu nepada, a myslim ze tento pad je zrejme jeho prvni.
Jinak k te trubce, nevim, ale kdyz tak dej rozmery, muzu namerit trubku na T450.
Jj, je to prvni slusnej pad po dvou letech.
Taky nelitam zase tak casto. Ono by se klidne mohlo stat ze prepoctem na letovy hodiny mam za sebou vsehovsudy pul roku (mozna ani to ne
).
Taky nelitam zase tak casto. Ono by se klidne mohlo stat ze prepoctem na letovy hodiny mam za sebou vsehovsudy pul roku (mozna ani to ne
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
Zdravím,
prosím o pomoc. Jsem začátečník, mám Mini Titana a potřebuji ho osadit. Protože bych chtěl ušetřit, našel jsem u soudruhů v Chině toto:
Spektrum AR6100 DSM2 Microlite 6Ch Rx
Hobby King Battery Medic System 6S
MKS DS545 Digital Rudder Servo 2.2kg / .07sec / 15g
Hobby King 401B AVCS Digital Head Lock Gyro
Turnigy Super Brain 40A Brushless ESC
Turnigy USB Linker for AquaStar/SuperBrain
Turnigy E500 6T 4000Kv 200W Heli Motor
HD-1581HB, Digital high torque bearing servo 12g/1.9kg/.16sec
Turnigy 2200mAh 3S 30C Lipo Pack
Bude to fungovat? Máte s tím zkušenosti?
Dík předem za jakoli odpověď.
prosím o pomoc. Jsem začátečník, mám Mini Titana a potřebuji ho osadit. Protože bych chtěl ušetřit, našel jsem u soudruhů v Chině toto:
Spektrum AR6100 DSM2 Microlite 6Ch Rx
Hobby King Battery Medic System 6S
MKS DS545 Digital Rudder Servo 2.2kg / .07sec / 15g
Hobby King 401B AVCS Digital Head Lock Gyro
Turnigy Super Brain 40A Brushless ESC
Turnigy USB Linker for AquaStar/SuperBrain
Turnigy E500 6T 4000Kv 200W Heli Motor
HD-1581HB, Digital high torque bearing servo 12g/1.9kg/.16sec
Turnigy 2200mAh 3S 30C Lipo Pack
Bude to fungovat? Máte s tím zkušenosti?
Dík předem za jakoli odpověď.